Часто користуюся рецептом GadenKa «» Пиріг рибний «» Лінивий «», але цього разу не виявилося всіх необхідних інгредієнтів... А пиріг-то вже був обіцяний і сім'я чекала... Довелося шукати схожі рецепти і експериментувати))) Вийшло цілком навіть пристойно!
Інгредієнти для "Пиріг" "Лінивий - 2" ":
- Яйце куряче (в тісто) - 3 шт
- Сметана (в тісто (будь-якої жирності)) - 200 г
- Майонез (у тісто (будь-якої жирності)) - 100 г
- Розпушувач тесту (в тісто (можна замінити погашеною содою)) - 1 ч. л.
- Сіль (у тісто) - 1/2 год.
- Борошно пшеничне/Борошно (в тісто) - 1 стак.
- Фарш м'ясний (для начинки (я брала яловичину зі свининою)) - 250 г
- Сир твердий (для начинки (можна використовувати будь-який, в т. ч. і плавлений)) - 50-100 г
Час приготування: 45 хвилин
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі52.6 |
жири129.6 |
вуглеводи133.5 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі5.5 |
жири13.6 |
вуглеводи14.1 |
Рецепт "Пиріг" "Лінивий - 2" ":
Всі інгредієнти для тесту ретельно перемішати. Фарш (я додала до нього болгарський перець, що покладався в холодильнику, 2 дрібно нарубані сосиски і 4 шампіньйони) обсмажити на сковороді до готовності. Трохи остудити, додати подрібнений сир і перемішати
. У змащену маслом форму вилити 1/2 тесту. Зверху рівним шаром розподілити начинку. Залити тестом, що залишився. Випікати в розігрітій до 180 грн духовці 35 -40 хвилин.
Готовому пирогу дати трохи (хвилин 10) охолонути, перш ніж різати і витягувати з форми. Приємного апетиту!