Булочки в мікрохвильовці з дріжджового тіста.

Хлібобулочні вироби в мікрохвильовій печі піднімаються вище і печуться швидше, ніж у звичайній.

При повній потужності на приготування витрачається:


  • 1 булочка - 25-40 сек
  • 2 булочки - 45 сек - 1,5 хв
  • 4 булочки - 1,5-2,5 хв
  • 6 булочок - 2,5-4,5 хв

Розтопити олію або інший жир у чашці-креманці, помістивши її в мікрохвильову піч при повній потужності на 1-1,5 хв. Інші продукти покласти в дволітрову каструлю і перемішати. Влити розтоплену олію.

Покласти по два паперові формочки в кожну чашку-креманку або в форму зі спеціального набору для мікрохвильової печі. Наповнити паперові формочки до половини; поверхню можна змастити маслом. Розмістити в печі по колу.

Випікати будочки при повній потужності, поки на їх поверхні не затвердіє корочка; під час приготування булочки слід повернути. (Вологі плями на поверхні висохнуть у процесі відстоювання.) Як тільки ви дістали булочки з печі, відразу ж необхідно вийняти їх з форм і розкласти на дротяній решітці.

Булочки, приготовані в мікрохвильовій печі, не темніють. Але темний колір можна надати їм за допомогою спеціальних добавок у тісто. Поверхню здобних булочок посипають корицею з цукром.

Форми наповнюють лише до половини тому, що в мікрохвильовій печі тісто піднімається вище, ніж у звичайній - булочки ростуть буквально на очах. Діти завжди спостерігають за цим з великим задоволенням.

Здобні булочки (6-8 булочок середнього розміру): 4 ст. л. олії або маргарину, 1 склянка борошна, 3 ст. л. цукру, 1,5 ч. л. розпушувача, 1 ч. л. тертих апельсинових скоринок, 1/4 ч. л. солі, 1/3 склянки молока, 1 яйце - злегка збити.
Пшеничні булочки (6-8 булочок середнього розміру): 1/4 склянки олії або жиру, 1/2 склянки борошна, 1/2 склянки жовтого кукурудзяного борошна, 1 ст. л. цукру, 1 ч. л. розпушувача, 1/2 ч. л. солі, 1 яйце, 1/3 склянки молока.


Швидка булочка в мікрохвильовці. Пиріжки з мікрохвильовки

Рецепт цього кушання досить простий, але при цьому важливо визначитися з вибором температури і часу приготування. Так, перетримана випічка буде відрізнятися жорсткістю і твердістю. Якщо в тесті виявиться надлишок цукрового піску і жирів, то в разі перегріву пиріжки згорять.

Інгредієнти:

  • 2 яйця;
  • прісне тісто (можна з магазину);
  • м'який вершковий сир - 1 пачка;
  • вершкове масло - половина пачки.

Варіант приготування:

  1. Формуємо підготовлене прісне тісто, надаючи йому форму кулі.
  2. Далі воно накривається рушником і поміщається в холодильник. Досить півгодини.
  3. Щоб приготувати начинку, потрібен м'який сир. Розтерши його, потрібно перемішати з парою яєчних жовтків і вершковим маслом.
  4. Береться заготівля для пиріжка, в середину кожної з них кладеться ложка начинки. Не забудьте з'єднати краї.
  5. Викладаємо пиріжки у форму для мікрохвильовки. Час їх випікання - три хвилини.
  6. По закінченні цього часу форму витягуємо, тісто проколюємо в декількох місцях. Ставимо форму ще на дві хвилини в мікрохвильовку.
  7. Готові пиріжки перекладаються на страву і подаються до столу.

Хліб у мікрохвильовці. Як зробити хліб у мікрохвильовці - рецепт

Мікрохвильова піч міцно увійшла в наше життя. Найбільш поширене її використання - це розігрів готових страв. Але вона чудово підходить для приготування кулінарних шедеврів і навіть існує спосіб, як спекти хліб у мікрохвильовці. Відомо багато цікавих рецептів, як спекти хліб у мікрохвильовці, тому можна вибирати і експериментувати.

Хліб у мікрохвильовці рецепт приготування

Щоб спекти найбільш корисний сірий хліб у мікрохвильовці, треба взяти такі продукти:

  • борошно пшеничне вищого ґатунку, і не просіяне, по 225 грам;
  • води - 375 мл;
  • вершкове масло - 25 грам;
  • сухі дріжджі - 12 грам;
  • по одній чайній ложці солі та цукрової пудри.

Як зробити хліб у мікрохвильовці - рецепт


  1. В окремому посуді змішати два види борошна, додати до них цукрову пудру. Вершкове масло порізати невеликими шматочками і відправити в борошно. Борошно з маслом треба перетерти руками в крихту. Втрутити до цієї суміші для хліба дріжджі, розмішати.
  2. Мікрохвильовку для того щоб спекти хліб, поставити на повну потужність, нагріти воду, протягом декількох секунд. Вода повинна бути теплою. Розмішуючи борошно ложкою, поступово вливати воду. Потім викласти на стіл і вимішувати до тих пір, поки тісто не стане однорідне і еластичне.
  3. Відправити тісто для хліба в форму, яка підійде для мікрохвильовки, накрити кришкою. Відправити в піч. Використовуючи максимальну потужність, нагріти тісто протягом 15 секунд. Залишити в спокої на 10 хвилин. Потім, знову нагріти мікрохвильовку на повну потужність на 15 секунд. І знову залишити тісто для хліба в спокої. Таку процедуру треба повторювати 2 - 3 рази. Це дасть можливість тесту для хліба піднятися і збільшитися в обсязі в 2 - 3 рази.
  4. Потім перекласти тісто для того щоб спекти хліб, на дошку і ще раз вимісити. Перекласти у форму, в якій печеться хліб, змащену рослинною олією, і поставити в пічку. На повній потужності нагріти хліб у мікрохвильовці протягом 15 секунд. Потім дістати, верх можна змастити молоком і випікати протягом 12 - 18 хвилин на середній потужності. Добре, якщо в процесі випікання хліба в мікрохвильовці буде включений гриль.
  5. Готовий хліб дістати з мікрохвильовки, вийняти з форми і остудити на ґратах.

Хліб з ізюмом у мікрохвильовці рецепт

  1. У мікрохвильовці можна спекти, так само солодкий хліб, з ізюмом. Для цього рецепта потрібно брати борошно, родзинку, вершкове масло, свіжі дріжджі, молоко, цукор, сіль, яйця.
  2. Технологія випікання такого хліба в мікрохвильовці така ж, як і звичайного, з тією різницею, що для того, щоб тісто підійшло, треба скористатися спочатку середньою потужністю, а потім переходити на повну.

Як приготувати булочки з корицею в мікрохвильовці. Булочки

Хлібобулочні вироби в мікрохвильовій печі піднімаються вище і печуться швидше, ніж у звичайній.

При повній потужності на приготування витрачається:

  • 1 булочка - 25-40 сек
  • 2 булочки - 45 сек - 1,5 хв
  • 4 булочки - 1,5-2,5 хв
  • 6 булочок - 2,5-4,5 хв

Розтопити олію або інший жир у чашці-креманці, помістивши її в мікрохвильову піч при повній потужності на 1-1,5 хв. Інші продукти покласти в дволітрову каструлю і перемішати. Влити розтоплену олію.

Покласти по два паперові формочки в кожну чашку-креманку або в форму зі спеціального набору для мікрохвильової печі. Наповнити паперові формочки до половини; поверхню можна змастити маслом. Розмістити в печі по колу.


Випікати будочки при повній потужності, поки на їх поверхні не затвердіє корочка; під час приготування булочки слід повернути. (Вологі плями на поверхні висохнуть у процесі відстоювання.) Як тільки ви дістали булочки з печі, відразу ж необхідно вийняти їх з форм і розкласти на дротяній решітці.

Булочки, приготовані в мікрохвильовій печі, не темніють. Але темний колір можна надати їм за допомогою спеціальних добавок у тісто. Поверхню здобних булочок посипають корицею з цукром.

Форми наповнюють лише до половини тому, що в мікрохвильовій печі тісто піднімається вище, ніж у звичайній - булочки ростуть буквально на очах. Діти завжди спостерігають за цим з великим задоволенням.

Здобні булочки (6-8 булочок середнього розміру): 4 ст. л. олії або маргарину, 1 склянка борошна, 3 ст. л. цукру, 1,5 ч. л. розпушувача, 1 ч. л. тертих апельсинових скоринок, 1/4 ч. л. солі, 1/3 склянки молока, 1 яйце - злегка збити.
Пшеничні булочки (6-8 булочок середнього розміру): 1/4 склянки олії або жиру, 1/2 склянки борошна, 1/2 склянки жовтого кукурудзяного борошна, 1 ст. л. цукру, 1 ч. л. розпушувача, 1/2 ч. л. солі, 1 яйце, 1/3 склянки молока.

Булочки в мультиварці. Пшеничні булочки в мультиварці

Автор: Оксана Дата: 2018-05-19


Здрастуйте, дорогі читачі сайту! У мультиварку виходить смачний пишний хлібушок або булочки, викладені ромашкою. Сьогодні приготуємо ароматні пшеничні булочки до чаю, а всередині булочок корисне доповнення з кунжуту. Адже кунжут - просто комора за вмістом кальцію, вітамінів і антиоксидантів. Своїм оригінальним рецептом ділиться з нами кулінар блогу Альона. Також рекомендуємо подивитися ще один рецепт приготування апетитних булочок з кунжутом у мультиварку.

Дріжджові булочки з кунжутом

Інгредієнти:

  • Молоко 3,2% жирності - 250 мл
  • Тремтіння сухі - 1 ст.л.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Цукор - 1 ст.л.
  • Борошно пшеничне вищий сорт - приблизно 600 гр.
  • Олія - 2 ст.л.
  • Кунжут - 7-8 ст.л.

Як приготувати пишні булочки в мультиварку:

Альона готувала булочки з кунжутом у мультиварку Редмонд 45021 (чаша 5 л, потужність 860 Вт).

У велику чашу просійте 0,5 кг борошна, додайте в борошно дріжджі, сіль і цукор. Перемішайте суху суміш.

Молоко підігріть приблизно до 30-35 гр., додайте в молоко рослинну олію. Потім підготовлену суміш влийте в суху суміш. Замішуйте тісто спочатку ложкою. Потім викладіть його на стіл, присипаний борошном, і замісіть еластичне тісто, яке не липне до рук. З борошном не переборщите, тісто не повинно вийти жорстким.


Підготований колобок з тіста приберіть в каструльку, закрийте її кришкою і приберіть в тепле місце на пару годин.

Через зазначений час тісто збільшитися рази на 3.

Тісто готове обіймайте і поділіть на 7 рівних частин. Кожну кульку обваляйте в борошні. Розкатайте колобок у коло. Змажте його рослинною олією і присипте кунжутом.

Згорніть пелюш у трубочку, потім з'єднайте його краї і сформуйте кульку. Так само зробіть усі кульки.

Чашу змажте вершковим маслом, застеліть промасленим шматочком пергаменту. Викладіть усі кульки, зверху їх змажте рослинною олією і присипте насінням кунжуту. Виберіть режим «Підігрів» на 30 хвилин, для розстійки тесту. Потім виберіть режим «Випічка» на 35-40 хвилин.

За 10 хвилин до готовності переверніть булочки на інший бік, для підруменювання. Готові булочки витягніть на кошик для пари і остудіть, прикривши їх чистим рушником.

Подавайте до столу здобні дріжджові булочки з кунжутом з будь-якими гарячими напоями і джемом.

Приємного апетиту!

Для перегляду пропонуємо ще один цікавий рецепт з нашого сайту з приготування ароматних булочок з повидлом в мультиварці

З повагою, Оксана.

Прості рецепти для мультиварки.

Випічка в мікрохвильовці з грилем. СВЧ гриль + конвекція, рецепти

Добрий день.
Давно
была у меня самая обычная СВЧ, пользовалась ей только для разогрева, года два назад она благополучно сгорела и я не стала покупать новую, благополучно обходилась плитой и духовкой. А готую я багато: м'ясо, риба, пироги, торти і т. д.
Зараз в силу обставин знадобилася знову СВЧ (син виріс, від няні відмовилася, зі школи сам вже буде приходити і розігрівати собі, а до плити я його боюся підпускати, тому СВЧ) так ось, і раз вже я її купую - то купила вже з усіма наворотами: гриль плюс конвекція. Погортала книжку з рецептами - фігня одна якась. Кілька днів рилася на просторах рунету - всі рецепти дуже старі, в основному для звичайних свч, без доп.функцій, знайшла парочку рецептів, що стоять, і на цьому вс
е (Якщо хто готує в СВЧ користуючись грилем і конвекцією - поділіться пжлста хитрощами і рецептами - буду дуже вдячна
!!

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND