Хлібобулочні вироби в мікрохвильовій печі піднімаються вище і печуться швидше, ніж у звичайній.
- Швидка булочка в мікрохвильовці. Пиріжки з мікрохвильовки
- Хліб у мікрохвильовці. Як зробити хліб у мікрохвильовці - рецепт
- Як приготувати булочки з корицею в мікрохвильовці. Булочки
- Булочки в мультиварці. Пшеничні булочки в мультиварці
- Дріжджові булочки з кунжутом
- Як приготувати пишні булочки в мультиварку:
- Випічка в мікрохвильовці з грилем. СВЧ гриль + конвекція, рецепти
При повній потужності на приготування витрачається:
- 1 булочка - 25-40 сек
- 2 булочки - 45 сек - 1,5 хв
- 4 булочки - 1,5-2,5 хв
- 6 булочок - 2,5-4,5 хв
Розтопити олію або інший жир у чашці-креманці, помістивши її в мікрохвильову піч при повній потужності на 1-1,5 хв. Інші продукти покласти в дволітрову каструлю і перемішати. Влити розтоплену олію.
Покласти по два паперові формочки в кожну чашку-креманку або в форму зі спеціального набору для мікрохвильової печі. Наповнити паперові формочки до половини; поверхню можна змастити маслом. Розмістити в печі по колу.
Випікати будочки при повній потужності, поки на їх поверхні не затвердіє корочка; під час приготування булочки слід повернути. (Вологі плями на поверхні висохнуть у процесі відстоювання.) Як тільки ви дістали булочки з печі, відразу ж необхідно вийняти їх з форм і розкласти на дротяній решітці.
Булочки, приготовані в мікрохвильовій печі, не темніють. Але темний колір можна надати їм за допомогою спеціальних добавок у тісто. Поверхню здобних булочок посипають корицею з цукром.
Форми наповнюють лише до половини тому, що в мікрохвильовій печі тісто піднімається вище, ніж у звичайній - булочки ростуть буквально на очах. Діти завжди спостерігають за цим з великим задоволенням.
Здобні булочки (6-8 булочок середнього розміру): 4 ст. л. олії або маргарину, 1 склянка борошна, 3 ст. л. цукру, 1,5 ч. л. розпушувача, 1 ч. л. тертих апельсинових скоринок, 1/4 ч. л. солі, 1/3 склянки молока, 1 яйце - злегка збити.
Пшеничні булочки (6-8 булочок середнього розміру): 1/4 склянки олії або жиру, 1/2 склянки борошна, 1/2 склянки жовтого кукурудзяного борошна, 1 ст. л. цукру, 1 ч. л. розпушувача, 1/2 ч. л. солі, 1 яйце, 1/3 склянки молока.
Швидка булочка в мікрохвильовці. Пиріжки з мікрохвильовки
Рецепт цього кушання досить простий, але при цьому важливо визначитися з вибором температури і часу приготування. Так, перетримана випічка буде відрізнятися жорсткістю і твердістю. Якщо в тесті виявиться надлишок цукрового піску і жирів, то в разі перегріву пиріжки згорять.
Інгредієнти:
- 2 яйця;
- прісне тісто (можна з магазину);
- м'який вершковий сир - 1 пачка;
- вершкове масло - половина пачки.
Варіант приготування:
- Формуємо підготовлене прісне тісто, надаючи йому форму кулі.
- Далі воно накривається рушником і поміщається в холодильник. Досить півгодини.
- Щоб приготувати начинку, потрібен м'який сир. Розтерши його, потрібно перемішати з парою яєчних жовтків і вершковим маслом.
- Береться заготівля для пиріжка, в середину кожної з них кладеться ложка начинки. Не забудьте з'єднати краї.
- Викладаємо пиріжки у форму для мікрохвильовки. Час їх випікання - три хвилини.
- По закінченні цього часу форму витягуємо, тісто проколюємо в декількох місцях. Ставимо форму ще на дві хвилини в мікрохвильовку.
- Готові пиріжки перекладаються на страву і подаються до столу.
Хліб у мікрохвильовці. Як зробити хліб у мікрохвильовці - рецепт
Мікрохвильова піч міцно увійшла в наше життя. Найбільш поширене її використання - це розігрів готових страв. Але вона чудово підходить для приготування кулінарних шедеврів і навіть існує спосіб, як спекти хліб у мікрохвильовці. Відомо багато цікавих рецептів, як спекти хліб у мікрохвильовці, тому можна вибирати і експериментувати.
Хліб у мікрохвильовці рецепт приготування
Щоб спекти найбільш корисний сірий хліб у мікрохвильовці, треба взяти такі продукти:
- борошно пшеничне вищого ґатунку, і не просіяне, по 225 грам;
- води - 375 мл;
- вершкове масло - 25 грам;
- сухі дріжджі - 12 грам;
- по одній чайній ложці солі та цукрової пудри.
Як зробити хліб у мікрохвильовці - рецепт
- В окремому посуді змішати два види борошна, додати до них цукрову пудру. Вершкове масло порізати невеликими шматочками і відправити в борошно. Борошно з маслом треба перетерти руками в крихту. Втрутити до цієї суміші для хліба дріжджі, розмішати.
- Мікрохвильовку для того щоб спекти хліб, поставити на повну потужність, нагріти воду, протягом декількох секунд. Вода повинна бути теплою. Розмішуючи борошно ложкою, поступово вливати воду. Потім викласти на стіл і вимішувати до тих пір, поки тісто не стане однорідне і еластичне.
- Відправити тісто для хліба в форму, яка підійде для мікрохвильовки, накрити кришкою. Відправити в піч. Використовуючи максимальну потужність, нагріти тісто протягом 15 секунд. Залишити в спокої на 10 хвилин. Потім, знову нагріти мікрохвильовку на повну потужність на 15 секунд. І знову залишити тісто для хліба в спокої. Таку процедуру треба повторювати 2 - 3 рази. Це дасть можливість тесту для хліба піднятися і збільшитися в обсязі в 2 - 3 рази.
- Потім перекласти тісто для того щоб спекти хліб, на дошку і ще раз вимісити. Перекласти у форму, в якій печеться хліб, змащену рослинною олією, і поставити в пічку. На повній потужності нагріти хліб у мікрохвильовці протягом 15 секунд. Потім дістати, верх можна змастити молоком і випікати протягом 12 - 18 хвилин на середній потужності. Добре, якщо в процесі випікання хліба в мікрохвильовці буде включений гриль.
- Готовий хліб дістати з мікрохвильовки, вийняти з форми і остудити на ґратах.
Хліб з ізюмом у мікрохвильовці рецепт
- У мікрохвильовці можна спекти, так само солодкий хліб, з ізюмом. Для цього рецепта потрібно брати борошно, родзинку, вершкове масло, свіжі дріжджі, молоко, цукор, сіль, яйця.
- Технологія випікання такого хліба в мікрохвильовці така ж, як і звичайного, з тією різницею, що для того, щоб тісто підійшло, треба скористатися спочатку середньою потужністю, а потім переходити на повну.
Як приготувати булочки з корицею в мікрохвильовці. Булочки
Хлібобулочні вироби в мікрохвильовій печі піднімаються вище і печуться швидше, ніж у звичайній.
При повній потужності на приготування витрачається:
- 1 булочка - 25-40 сек
- 2 булочки - 45 сек - 1,5 хв
- 4 булочки - 1,5-2,5 хв
- 6 булочок - 2,5-4,5 хв
Розтопити олію або інший жир у чашці-креманці, помістивши її в мікрохвильову піч при повній потужності на 1-1,5 хв. Інші продукти покласти в дволітрову каструлю і перемішати. Влити розтоплену олію.
Покласти по два паперові формочки в кожну чашку-креманку або в форму зі спеціального набору для мікрохвильової печі. Наповнити паперові формочки до половини; поверхню можна змастити маслом. Розмістити в печі по колу.
Випікати будочки при повній потужності, поки на їх поверхні не затвердіє корочка; під час приготування булочки слід повернути. (Вологі плями на поверхні висохнуть у процесі відстоювання.) Як тільки ви дістали булочки з печі, відразу ж необхідно вийняти їх з форм і розкласти на дротяній решітці.
Булочки, приготовані в мікрохвильовій печі, не темніють. Але темний колір можна надати їм за допомогою спеціальних добавок у тісто. Поверхню здобних булочок посипають корицею з цукром.
Форми наповнюють лише до половини тому, що в мікрохвильовій печі тісто піднімається вище, ніж у звичайній - булочки ростуть буквально на очах. Діти завжди спостерігають за цим з великим задоволенням.
Здобні булочки (6-8 булочок середнього розміру): 4 ст. л. олії або маргарину, 1 склянка борошна, 3 ст. л. цукру, 1,5 ч. л. розпушувача, 1 ч. л. тертих апельсинових скоринок, 1/4 ч. л. солі, 1/3 склянки молока, 1 яйце - злегка збити.
Пшеничні булочки (6-8 булочок середнього розміру): 1/4 склянки олії або жиру, 1/2 склянки борошна, 1/2 склянки жовтого кукурудзяного борошна, 1 ст. л. цукру, 1 ч. л. розпушувача, 1/2 ч. л. солі, 1 яйце, 1/3 склянки молока.
Булочки в мультиварці. Пшеничні булочки в мультиварці
Автор: Оксана Дата: 2018-05-19
Здрастуйте, дорогі читачі сайту! У мультиварку виходить смачний пишний хлібушок або булочки, викладені ромашкою. Сьогодні приготуємо ароматні пшеничні булочки до чаю, а всередині булочок корисне доповнення з кунжуту. Адже кунжут - просто комора за вмістом кальцію, вітамінів і антиоксидантів. Своїм оригінальним рецептом ділиться з нами кулінар блогу Альона. Також рекомендуємо подивитися ще один рецепт приготування апетитних булочок з кунжутом у мультиварку.
Дріжджові булочки з кунжутом
Інгредієнти:
- Молоко 3,2% жирності - 250 мл
- Тремтіння сухі - 1 ст.л.
- Сіль - 1 ч. л.
- Цукор - 1 ст.л.
- Борошно пшеничне вищий сорт - приблизно 600 гр.
- Олія - 2 ст.л.
- Кунжут - 7-8 ст.л.
Як приготувати пишні булочки в мультиварку:
Альона готувала булочки з кунжутом у мультиварку Редмонд 45021 (чаша 5 л, потужність 860 Вт).
У велику чашу просійте 0,5 кг борошна, додайте в борошно дріжджі, сіль і цукор. Перемішайте суху суміш.
Молоко підігріть приблизно до 30-35 гр., додайте в молоко рослинну олію. Потім підготовлену суміш влийте в суху суміш. Замішуйте тісто спочатку ложкою. Потім викладіть його на стіл, присипаний борошном, і замісіть еластичне тісто, яке не липне до рук. З борошном не переборщите, тісто не повинно вийти жорстким.
Підготований колобок з тіста приберіть в каструльку, закрийте її кришкою і приберіть в тепле місце на пару годин.
Через зазначений час тісто збільшитися рази на 3.
Тісто готове обіймайте і поділіть на 7 рівних частин. Кожну кульку обваляйте в борошні. Розкатайте колобок у коло. Змажте його рослинною олією і присипте кунжутом.
Згорніть пелюш у трубочку, потім з'єднайте його краї і сформуйте кульку. Так само зробіть усі кульки.
Чашу змажте вершковим маслом, застеліть промасленим шматочком пергаменту. Викладіть усі кульки, зверху їх змажте рослинною олією і присипте насінням кунжуту. Виберіть режим «Підігрів» на 30 хвилин, для розстійки тесту. Потім виберіть режим «Випічка» на 35-40 хвилин.
За 10 хвилин до готовності переверніть булочки на інший бік, для підруменювання. Готові булочки витягніть на кошик для пари і остудіть, прикривши їх чистим рушником.
Подавайте до столу здобні дріжджові булочки з кунжутом з будь-якими гарячими напоями і джемом.
Приємного апетиту!
Для перегляду пропонуємо ще один цікавий рецепт з нашого сайту з приготування ароматних булочок з повидлом в мультиварці
З повагою, Оксана.
Прості рецепти для мультиварки.
Випічка в мікрохвильовці з грилем. СВЧ гриль + конвекція, рецепти
Добрий день.
Давно
была у меня самая обычная СВЧ, пользовалась ей только для разогрева, года два назад она благополучно сгорела и я не стала покупать новую, благополучно обходилась плитой и духовкой. А готую я багато: м'ясо, риба, пироги, торти і т. д.
Зараз в силу обставин знадобилася знову СВЧ (син виріс, від няні відмовилася, зі школи сам вже буде приходити і розігрівати собі, а до плити я його боюся підпускати, тому СВЧ) так ось, і раз вже я її купую - то купила вже з усіма наворотами: гриль плюс конвекція. Погортала книжку з рецептами - фігня одна якась. Кілька днів рилася на просторах рунету - всі рецепти дуже старі, в основному для звичайних свч, без доп.функцій, знайшла парочку рецептів, що стоять, і на цьому вс
е (Якщо хто готує в СВЧ користуючись грилем і конвекцією - поділіться пжлста хитрощами і рецептами - буду дуже вдячна
!!