Малосольні помідори з часником і зеленню в каструлі

Малосольні помідори з часником і зеленню - 7 рецептів швидкої і смачної закуски

Щоб зберегти овочі та фрукти до наступного врожаю, ми найчастіше їх консервуємо. І така велика кількість різних рецептів зараз, що очі розбігаються. На моєму блозі ви теж можете знайти багато рецептів консервації - огірків, кабачків, грибів або капусти, всього не перерахувати.

Помідори - один з найулюбленіших і найбільш доступних овочів, багато хто вирощує їх на дачі і може похвалитися хорошим урожаєм. Їх ми теж часто консервуємо. Але є чудовий спосіб здивувати домочадців і гостей - приготувати малосольні помідори. Причому, на це нам знадобиться не більше 5-15 хвилин. Правда, готувати їх потрібно завчасно, як і малосольні огірки, щоб вони встигли просолитися.


Така закуска без закатки банок набагато корисніше консервованих. Але відразу обмовлюся, що зберігається вона недовго. По-перше, моментально з'їдається. А по-друге, тривале зберігання робить малосольні овочі пересоленими.

Зручна ця обалдена закусочка на дачі, в похідних умовах. Адже все, що може знадобиться, це сіль, часник і зелень. А вже посуд зможете вибрати будь-який, який є в наявності, хоча б і целофановий пакет.

Малосольні помідори з часником і зеленню швидкого приготування в каструлі

Таку чудову закуску будемо готувати в каструлі і помідорки будемо заливати маринадом.

Інгредієнти:

  • помідори - 1,5 кг
  • часник
  • свіжа зелень петрушки
  • вода - 2 літри
  • сіль - 2 ст. л.
  • цукор - 2 ст. л.
  • оцет - 3 ст. л.
  • перець горошком
  • лавровий аркуш
  • коріандр (насіння)

Маринад нам потрібен трохи остиглим, тому зваримо його заздалегідь.

Температура маринада повинна бути не вище 40 градусів, щоб не лопнула шкірка томатів.

У каструлю наливаємо 2 літри води, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Кладемо всі інгредієнти - сіль, цукор, лавровий лист, перець і насіння коріандру. Після того, як закипить вода, вливаємо оцет і плиту вимикаємо. Марінад залишаємо остигати.


Подрібнюємо ножем часник і петрушку, змішуємо.

Помідори зверху надрізаємо хрест накрест, не розрізаючи до кінця. Починаємо їх часниковою начинкою.

Фаршировані томати викладаємо в каструлю і заливаємо остиглим, але теплим маринадом.

У каструлі томати повинні будуть провести ніч. А щоб вони були повністю занурені в маринад, накриємо їх тарілкою і зверху поставимо банку.

Наступного дня такою закускою можете дивувати домашніх.

Закуска буде смачнішою, якщо її попередньо охолодити.

Швидкий рецепт малосольних помідорів у пакеті

Проста і швидка страва, часу буде потрібно мінімум. А готувати будемо в пакеті, дуже зручно, ніякого посуду не знадобиться. До речі, в пакеті ми вже готували малосольні огірки і я сподіваюся, що вам сподобався цей спосіб.


Інгредієнти:

  • помідори - 1 кг
  • часник - 1 голівка
  • сіль - 1 ст. л.
  • цукор - 1 год.
  • зелень петрушки або кропу
  • гострий перець чилі - за смаком і бажанням

Помідори для такої закуски бажано підбирати невеликі і однакові за розміром. Тоді вони засоляться швидко і одночасно.

Готуємо томати. Для цього гострим ножем вирізаємо плодоніжки, хоча можна цього і не робити.

Верх помідорів надрізаємо хрест накрест. І в клацання, що утворилися, викладаємо нарізані часник і зелень.

Тепер помідори викладаємо в пакет, а зверху всинаємо сіль, цукор і за бажанням нарізаний кілечками гострий перець.

Пакет зав'язуємо і струсимо, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися по всіх помідорах.


Для більшої надійності соля викладіть у 2 пакети.

Залишаємо пакет у спокої на добу - дві. Перед вживанням закуску можна перекласти в зручний посуд і зберігати в холодильнику.

Як приготувати томати в розсолі без оцту

Все-таки я віддаю перевагу солоні томати готувати без оцту, так корисніше. Та й не набагато складніше, зараз переконайтеся.

Інгредієнти:

  • помідори
  • часник
  • свіжа зелень укропу
  • запашний перець
  • перець горошком
  • вода - 2 літри
  • сіль - 2 ст. л.
  • цукор - 2 ст. л.
  • лавровий аркуш
  • стеблі і парасольки укропу

Варимо маринад, занурюємо у воду всі інгредієнти і доводимо до кипіння. Варити не потрібно, відразу відключаємо і даємо трохи охолонути.

Там де у томатів плодоніжка, розрізаємо ножем поперек як кришечку, але не до кінця. Дрібно нарізаємо кріп і часник - чим мельче, тим акуратніше вийде наша закуска.


У нас вийшло щось на зразок мушлі. Відкриваємо кришечку і в отриману лужечку насипаємо зовсім трохи солі (на кінчику ножа), викладаємо часник і укропник. Мушлю закриваємо, чуток притискаємо рукою.

Так фаршируем все помидоры и укладываем их в глубокую посуду. Додаємо кілька горошин чорного і запашного перцю.

Розсол повинен повністю покрити овочі. Для цього зверху їх вкриваємо листиком хріну (це зовсім не обов'язково) і заливаємо теплим маринадом. Бажано придавити вантажем. У нашому випадку підійдуть тарілка і банка з водою.

Залишаємо закуску солитися на дві доби. Перед вживанням цю смачнятину потрібно поставити в холодильник.

Хоча ми не витримали і почали дегустувати вже наступного дня. Не розчарувалися, чого і вам бажаємо.


Готуємо смачну та оригінальну закуску з лимоном

Коли я подивилася це відео, жваво представила аромат і смак цієї чудової закуски з приємною кислинкою. Вся справа в лимоні, яким ми здобудемо помідорки.

Сподіваюся, що вам сподобався рецепт. Але це ще не все, йдемо далі.

Малосольні помідори дольками за 5 хвилин

Гості на порозі? Хочете здивувати? Дуже просто це зробити. Мої друзі і знайомі неодмінно відвішують мені компліменти за цю закуску, хоча готується вона простіше простого і дуже швидко, буквально за 5 хвилин. Неодмінно помідори нарізають дольками, щоб вони швидше промаринувалися.

Інгредієнти:

  • помідори
  • селера (листя і черенки)
  • кріп
  • часник
  • вода - 1 літр
  • сіль - 3 ст. л.
  • цукор - 1 год.
  • перець горошком
  • лавровий аркуш
  • оцт 9% - 2 ст. л.

Томати для цієї закуски вибирайте невеликі, ідеально підходять сливові помідорки. Розрізаємо їх навпіл і складаємо в глибокий посуд.

Для аромату додаємо свіжу зелень, її має бути багато. Нарізаємо черенки селера з листочками і кріп разом зі стеблями.

Обов'язково покладіть часник. Його можна порізати кілечками разом зі шкірою.

Всю цю красу викладаємо зверху на помідори.

Для маринаду кип'ятимо воду, кількість інгредієнтів я даю на 1 літр води. А ви самі визначите скільки має бути маринада, але він повинен повністю закрити овочі. Кладемо сіль, цукор, перець і лавровий лист. Після закипання води додаємо оцет і варимо 3 хвилини, щоб змішалися всі аромати.

Щоб помідори не втратили красивий колір і не лопнула шкіряка, не заливайте їх крутим окропом, дайте маринаду трохи охолонути.

Заливаємо маринадом закусочку і залишаємо маринуватися в ідеалі на добу. Але навіть через пару годин вже можна насолоджуватися такою смачною закускою.

Класичний рецепт швидкої овочевої закуски в банку

Найчастіше заготовки ми готуємо в скляних банках, зручно і надійно. За цим рецептом вийде гостра обалдена закуска. Тільки врахуйте, що рецепт цей не для тривалого зберігання, банку металевою кришкою ми закочувати не будемо.

Інгредієнти:

  • помідори - 1,5 кг
  • часник - 1 голівка
  • гострий перець - 1 шт.
  • свіжа зелень укропу
  • перець горошком
  • вода - 1,5 літра
  • оцт - 1/2 склянки
  • олія - 1/2 склянки
  • лавровий аркуш
  • сіль - 3 ст. л.
  • цукор - 3 ст. л.

Скляну банку попередньо промиваємо і висушуємо.

На дно банки поміщаємо частину нарізаного часнику і гострого перцю. Решту шматочків ми будемо додавати в міру наповнення банки овочами.

Помідори для такої закуски згодяться різного розміру, ми їх будемо нарізати кружечками. Викладаємо кружечки в банку, пересипаємо часником, гострим перцем і горошком. Зверху викладаємо нарізану зелень.

Для маринаду кип'ятимо воду і додаємо всі інгредієнти - олію, лавровий лист, сіль і цукор. В самому кінці наливаємо оцет. Заливаємо гарячим маринадом помідори і накриваємо кришкою. Закочувати не потрібно!

Закуска буде готова через кілька годин. Смак такої закуски буде краще, якщо її охолодити.

Сухий засіл томатів з гірчицею

Сухий засіл означає, що закуска готується без варіння маринада. А це означає, що просто і швидко можна приготувати цю страву. Давайте переконаємося в цьому.

Впевнена, що багато хто з нас постійно готуємо малосольні огірки, а ось малосольні помідори набагато рідше (або взагалі не готуємо). Проте, закуска ця нічим не поступається зеленому конкуренту. Ароматні, м'які, з різними пряностями, малосольні помідори напевно стануть частим гостем на вашій кухні. Я на це сподіваюся.

Помідори малосольні

Помідори малосольні швидкі - гостра закуска для літнього меню. Особливо ароматні малосольні помідори з часником і зеленню, а малосольні помідори швидкого приготування в пакеті будуть готові вже через кілька годин - пригощайтеся! Детальніше про малосольні помідори.

Страви з помідорів - Помідори малосольні

Достаток помідорчиків. Зробимо малосольні помідори з гірчицею. Засолка помідорів у банках.

Цей рецепт квашених помідорів вже давно улюблений у моїй родині. Помідори для засолки краще вибирати тверді, ні в якому разі не м'яті або пошкоджені. Для засолки добре підходять помідори сорту «Вершка». Можна брати томати як стиглі, так і зелені, це справа вашого смаку.

Готуємо вдома піцу з томатами, маслинами, салями і сиром. Домашня піца за цим рецептом випікається всього 5 хвилин.

Незважаючи на те, що королем малосольних овочів є огірки, помідори впевнено займають своє почесне друге місце, це точно. І сьогодні ми приготуємо малосольні помідори.

Серед домашніх солінь квашені помідори одні з найпоширеніших і найулюбленіших. Зручний і простий рецепт квашених помідорів в каструлі або в банках, що не вимагає консервації, дозволить вам заготовити помідори в будь-якому зручному для вас посуді.

Як же гарні ароматні малосольні помідорчики на закуску! Рекомендую зробити і переконатися. 🙂

Малосольні овочі - це легка в приготуванні закуска, яка внесе пікантність у ваше повсякденне або святкове меню. Хрусткі, ароматні, соковиті кабачки і огірки, ніжні помідорчики стануть прекрасною закускою або доповненням для більшості страв.

Соління - це один з найпростіших способів консервування, який широко використовується в період овочевого достатку. Я пропоную вам рецепт швидких малосольних огірків і помідорів, які можна засолити гарячим

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND