Маринований перець на зиму з часником і петрушкою. Болгарський перець, маринований з петрушкою і часником на зиму

Цей рецепт приготування маринованого болгарського перцю я спробувала ще в минулому році, зробивши половину порції. Результат мені дуже сподобався. Тому цього року зробила відразу кілька порцій болгарського перцю, маринованого з петрушкою і часником на зиму. Перчик виходить дуже смачним, ароматним і в міру гострим. Його можна їсти відразу після остигання, а можна закрити в банку і відправити на зберігання в комору. Така ароматна, апетитна і дуже смачна заготовка стане прекрасним доповненням до гарніру, наприклад, до картоплі або відмінною холодною закускою до святкового столу.

Інгредієнти

Для приготування болгарського перцю, маринованого з петрушкою і часником на зиму, буде потрібно:


перець болгарський - 2 кг.

Для марінада:

часник - 4 зубчики;

петрушка - 1 невеликий пучок;

вода - 500 мл;

цукор - 150 г;


рослинна олія - 100 мл;

сіль - 18 г;

лавровий лист - 2 шт.;

оцт 70% - 1 ст. л.

Розрахунок продуктів вказано на 4 банки по 500 мл.

Процес приготування

Вимити болгарський перець, видалити плодоніжки і насіння. Нарізати перець широкими смужками.

Для приготування маринада влити воду в каструлю, додати масло, цукор, оцет, лаврове листя і сіль.


Часник очистити і нарізати на платівки. Петрушку вимити і дрібно нарізати. Додати петрушку і часник в каструлю з маринадом і поставити на вогонь.

Як тільки маринад закипить, викласти в каструлю перець. Спочатку перцю буде багато, але потім він обмякне.

Перець перемішати з маринадом, довести до кипіння і варити на середньому вогні до тих пір, поки перець не обмякне і не стане покритий повністю маринадом (приблизно, 5-7 хвилин). З цього моменту варити перець на невеликому вогні 5 хвилин.

Банки попередньо вимити і простерилізувати. Зняти каструлю з вогню і розкласти перець в банки без маринада!

Маринад, що залишився, довести до кипіння.


Розлити гарячий маринад по банках.

Закрутити (або закатати) банки з маринованим перцем прокип'яченими кришками, перевернути догори дном, а потім, укутавши в ковдру, залишити до повного остигання. Затишні баночки прибрати на зберігання в комору.

Болгарський перець, маринований з петрушкою і часником, виходить апетитним, в міру гостреньким, дуже смачним і ароматним. Така закуска стане відмінним доповненням до багатьох страви в холодні зимові дні, спробуйте!

Маринований перець з часником швидкого приготування. Мариновані болгарські перці швидкого приготування

Мариновані перці швидкого приготування - це дуже смачна закуска, яка готується на швидку руку. Виходить вельми ароматною, в міру пікантною і соковитою. Крім самого перцю, в цій закусці ще й запашний маринад, що складається частково з соку самих перців, і його так смачно вимакувати хлібушком!

Маринований болгарський перець ідеально підходить як доповнення до рису, картоплі або будь-якого іншого гарніру. А ще з ним можна спорудити бутерброди - смужечки такого перцю з чорним хлібушком, базиліком і бринзою - це дуже смачно. Або подавати разом з!


Перець маринований з часником швидкого приготування готується нескладно і не дуже довго, але закусці обов'язково потрібно дати настоятися годин 5 після приготування (але й відразу смачно!). А якщо залишити на ніч у холодильнику, то наступного дня взагалі від нього не відірватися. Так що поки сезон свіжих овочів не закінчився, давайте не будемо втрачати часу і приготуємо таку смаколику!

Інгредієнти:

  • Болгарський перець - 5 шт. великих
  • Часник - 2-4 зубки
  • Сіль - до смаку
  • Молитва суміш перців - тріска
  • Оцус винний - 1 ст.л.
  • Зелень свіжа - кілька гілок
  • Олія - 2 ст.л.

Також швидко можна приготувати перцем, замаринувати, а якщо витратити трохи більше часу, тоді на вашому столі ще виявиться і смачна - рожеві пелюстки.

Маринуємо перець швидкого приготування: найпростіший і найсмачніший рецепт

Отже, великий, різнокольоровий, м'ясистий перець помила, проткнула ножем кожну перчинку. Виклала на противагу, застелений фольгою. Поставила в духовку, і запікала при температурі 190 градусів 15 хвилин. Потім перевернула кожну перчинку на інший бік, і залишила ще на 15 хвилин у духовці.

Коли перець запікся, виклала його прям гарячим у пакет і зав'язала. Що я і зробила, через цей час.


Залишила на 15 хвилин - ця маніпуляція потрібна, щоб перець потім легко очистився від шкірки.

Зручно і швидко:

Нарізала перець на смужки. Сік, до речі, який виділявся з перцю, не виливала, а збирала в ту мисочку, в якій він буде маринуватися.

Після перцю нарізала тонко очищений часник. Його кількість регулюйте за своїм смаком - мені вистачило двох середніх зубків.

Потім нарізала зелень. Поперчила, посолила.

Влила рослинне масло і винний оцет (можна замінити яблучним).

Перемішала, накрила мисочку і відправила маринуватися в холодильник.

Ну а через 5-6 годин смачні мариновані перці готові!

Закусочний перець з часником і петрушкою. Інгредієнти (2 порції)

  • Стручковий перець 5-6 шт
  • Часник 3-4 зубчики
  • Оливкова олія 3 ст. л.
  • Петрушка 5-6 гілочок
  • Оцус винний 1 ст. л.
  • Спеції: сіль, чорний перець до смаку
  1. Виключно з естетичних міркувань рекомендую солодкий перець з довгим плодом. Хоча, особливо смак не зміниться, якщо ви використовуєте звичайний блідо-зелений болгарський перець, або великі перці з кубічним плодом. Природно, якщо використовувати гострий перець, смак буде «дещо» іншим. Наприклад, у Болгарії іноді їмо зелений гострий перець, приготований за таким рецептом, під настрій і ракію.

Інгредієнти: червоний стручковий перець, часник, петрушка, винний оцет, оливкова олія, сіль, чорний перець

  1. Перці вимити, відрізати плодоніжку і видалити все насіння. Треба постаратися, щоб не пошкодити сам плід. До речі, насіння відмінно вилітає, при постукуванні по плоду.
  2. У сковорідці розігріти оливкову олію. На олії обсмажить перець.

На олії обсмажить перець

  1. Треба щоб перець став злегка рум'яним з усіх боків.

Треба щоб перець став злегка рум'яним з усіх боків

  1. Потім вогонь зменшити до мінімуму і накрити сковорідку кришкою. Гасити п

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND