Маринований перець з часником і петрушкою.

Якщо ви хоч раз пробували консервований болгарський перець в солодкій заливці на зиму заготовлений, то ви не зможете забути цей смак. Це настільки оригінальний рецепт консервування солодкого перцю в заливці з меду, масла і яблучного оцту, що задоволені, залишаться і сім'я, і гості, і ви, як кухар. Відразу зверніть увагу на те, що розсол в банку трохи каламутний. Не бійтеся, це лише спочатку. Коли ви готуєте розсол з медом, маслом і часником, то вся ця суміш кипить в каструлі. Після чого, закривши банки, ви їх перевернете спочатку горлечком вниз, а потім навпаки. За рахунок всіх цих рухів і буде каламутний розсол. І оскільки в рецепті є олія, то прозорим маринад стане тільки через тиждень. При цьому така закатка чудово зберігається навіть у кухонній шафі, втім, як і мариновані помідори черрі на зиму.

Що потрібно щоб закатати перець в солодкій заливці на зиму:

  • Перець солодкий (болгарський) - 2,5 кг;
  • Олія рослинна (рафінована) - 1/2 склянки;
  • Вода - 1,5 літра;
  • Часник - 2 великі головки;
  • Оцет яблучний 6% - 110 мл (трохи більше половини склянки);
  • Сіль - 1 неповна ст. л. (без гірки, приблизно 0,8 ст. л. або 2 ч. л. з гіркою);
  • Мед - 110 мл (1:1 з оцтом);
  • Перець запашний - 3 шт.;
  • Лавровий лист - 2 шт.;
  • Перець горошок - 5 шт.

Як приготувати болгарський перець з часником на зиму в солодкій заливці:

1. Приступимо готувати цю нескладну і оригінальну закуску на зиму. Для цього точно так само як ми описували в рецепті домашньої консервованої кукурудзи, промийте і простерилізуйте банки. Обов'язково переверніть посуд на вбираючу поверхню, щоб скло вода.2. Як ви вже зрозуміли, для консервування перцю в часниковій солодкій заливці вам потрібно брати саме кольорові плоди. Жовтий, помаранчевий, червоний і зелений кольори прекрасно будуть поєднуватися в банку і на святковому столі. Очистіть болгарський перець і добре промийте стаканчики, щоб не потрапили в закатку ні насіння, ні пісок.3. Акуратно розріжте стаканчики болгарського перцю на дольки вздовж плода.4. Часник весь очистіть і нарубите дрібно ножем. У вас вийде хороша піала дрібної нарізки часника.5. І тільки тоді, коли готові болгарський перець і часник, можна починати варити солодку заливку з медом. Для її приготування виберіть глибоку каструлю. Обов'язково каструля повинна бути з високими бортами і з кришкою. Спочатку вскип'ятіть воду і відразу ж до неї додайте масло, сіль, часник, перець горошок і запашний, мед, лавровий лист і яблучний оцет. Помешивая маринад деревянной ложкой, дождитесь его закипания.6. Як тільки маринад закипить, акуратно занурите в каструлю болгарський перець і накрийте її кришкою. Зверніть увагу, що перець не весь буде в маринаді, за рахунок його структури. Але приблизно через 5 хвилин під кришкою, він стане м'яким і його обсяг зменшиться в 2 - 3 рази. Ось саме тому і потрібна каструля з високими стінками, щоб в неї помістився весь перець. Збільште вогонь, дочекайтеся закипання, знову зменшіть вогонь і засечіть 5 хвилин. У цей час біля себе збудьте стерильні банки. Розкладати по банках болгарський перець в солодкій заливці на зиму, потрібно через 5 хвилин з моменту закипання, не вимикаючи при цьому плити. Коли банка з перцем повна, прямо з каструлі налийте в банку маринад і відразу ж закатайте. Намагайтеся накладати перець дуже швидко. Не допускайте, щоб він кипів більше 10 хвилин, інакше перець перевариться і буде розпадатися на шматочки.


Маринований перець з часником і селером. Перець з листям селера (і на літо і на зиму)

Більше 5-ти років тому цією стравою пригостила мене моя гостинна сусідка Аня, і довгий час ми так і називали його «» перець від Ані «».
Готує його вона, а тепер і я, з середини серпня і до тих пір, поки солодкий перець (товстостінний) можна купити на ринку
. А минулого року мій чоловік, поїдаючи чергову порцію перчика запитав: «» а його можна на зиму законсервувати
? «» .Я задумалася «» напевно можна «». І вирішила спробувати
. Приготування нічим не відрізняється на літо або на зиму, відрізняється тільки режимом зберігання
по суті. Для консервації на зиму приготовлений перець розкладаю по банках і стерилізую близько 15 хвилин (не більше) баночки
по 0. 7  Стоять вони у мене в коморі. Цього року досягли до Нового року, може бути стояли б і далі, але ми їх з'їліні баночки, а перчик,
звичайно. Отже, са
м рецепт. Використовуємо для цієї страви перець товстостінний, бажано гогошари, але якщо ні, то ні. Справа в тому, що чим товщі стіночки перцю, тим смачніше в підсумку виходить страва. З білозірки я його не готую і не рекомендую пробувати, смак буде
так собі. На фото Ви побачите тільки червоний перчик, це тому, що фото більш ранні, п'ять років тому мені не подобалися в цій страві жовті і зелені представники, але мабуть смаки змінюються, тепер мені подобаються
всі. Пропорції можна зменшити вдвічі, для проби, наприклад, але щоб перець нормально готувався в розсолі, воду зменшите не вдвічі, а грам на
100-150.Я готую відразу 4-5 кг, оскільки перець b > добре зберігається в холодильнику до 3-х тижнів. Може і довше, але довше у нас він не
зберігався. Нам необхідно
:Перець болгарський
- 5  Селер зелень - два пучки (у нас зазвичай продають 3-4 великі гілки в одному
пучку) Петрушка - 1 пучок (якщо Ви візьмете пучок у кільце вказівного і великого пальця - ось це буде той розмірник,
що треба). Часник - 7
- 9 зубковПерець запашний
- 5 - 7 шт. Для розсолу
:Соняшникова олія - 0.5 л (можна зменшити
на 150 г). Уксус 6% або 9% (в даному випадку не принципово, у мене найчастіше 9
-ти) - 300 г
Вода - 0,5 лСоль і цукор - за 3 - 4 ст. ложки (востаннє кинула 4 - здалося
багато

). Итак.Подготов
ительный Этапим перец от семян и режем его
на 3-4 части. Селер і петрушку нарізаємо досить крупно - сантиметрів
5 довжиною. Чистимо часник і ріжемо н
а 2 -3
частини. ГотовимМасло, оцет, воду, сіль і цукор змішуємо в каструльці і ставимо на середній вогонь. Коли розсол закипить, кидаємо туди перчик, але не весь, а так, що б він плавав в один шар. Зменшуємо трохи
вогонь. Перець «вариться» в розсолі хвилин 3 - 5. Потім його перекидаємо в другу каструлю (і накриваємо кришкою). І так ми «варимо» весь перець, такими невеликими порціями.

А в цей час (у другій каструлі) кожен шар вже «звареного» перцю рясно посипаємо селером і петрушкою, і додаємо часник і запашний перець. Цю каструлю ми тримаємо з закритою кришкою.

Останній шар перчика, у другій каструлі, ми посипаємо рештою селеру і заливаємо всім нашим розсолом.
Накриваємо кришкою і ставимо на середній вогонь на 5 хвилин.
Перець готовий.

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND