Перець болгарський на зиму з часником і петрушкою. Перець з часником і петрушкою на зиму

Підготуйте всі необхідні інгредієнти.

Солодкий перчик очистіть від плодоніжок і насіння, поріжте на невеликі шматочки будь-якого розміру. Можна порізати соломкою, можна кубиком, як вам подобається.


Зубчики часнику подрібніть за допомогою преса, петрушку промийте і дрібно порубите.

Приготуйте маринад. Для цього в каструлі змішайте 300 мл. води, сіль, цукор, оцет столовий і рослинне масло. Поставте на вогонь.

Коли маринад закипить, відправте в нього спочатку половину перцю і проваріть під кришкою на середньому вогні протягом 2 хвилин, потім перекладіть перець в чисту стерилізовану банку, прокладаючи шарами часнику і петрушки, а в маринад відправте другу половину перцю, точно так само проваріть і викладіть в банку.

Ось так потрібно викласти: шар перцю, трохи часнику, пару великих трісок нарізаної петрушки, знову шар перцю і повторити. Виходить дуже апетитно, правда?

Рештою маринадом заповніть банки. Закатайте стерилізованими кришками. Переверніть баночки догори дном і залиште до остигання, потім приберіть в темне і прохолодне місце.

Рецепт червоний перець із зеленню і часником. Як приготувати маринований перець з часником і петрушкою

Для консервування необхідно брати стиглий (найкраще червоний) болгарський перець, м'ясистий з товстими стінками. Його слід помити, а потім обсушити.


Після цього видалити плодоніжку, прибрати решту насіння і розрізати на кілька шматочків (у банку добре поміщається перець, розрізаний на 4 - 6 шматочків).

Зубчики часнику потрібно очистити, помити і нарізати маленькими шматочками (якщо возитися з часником неохота, його можна нарізати великими шматками).

Гілочки петрушки слід добре помити і дрібно нарізати. Нарізану петрушку і часник для зручності краще скласти в окремі тарілочки.

Коли овочі будуть підготовлені, можна приступати до приготування маринада. Для цього в каструльку з водою необхідно вилити олію і оцет, додати цукор, сіль, перемішати і прокип'ятити до повного розчинення сипучих інгредієнтів.

Готовий маринад потрібно перелити у велику каструльку (щоб у ній помістився нарізаний перець), висипати в нього солодкий болгарський перець, акуратно перемішати і поставити на вогонь.

Не лякайтеся, якщо вам здалося, що маринада мало, в процесі варіння перець буде поступово осідати, і маринад навіть виявиться зайвим. Варити перець потрібно, періодично перешкоджаючи, 5 - 7 хвилин з моменту закипання.

На дно попередньо помитих і простерилізованих баночок насипати трохи нарізаної петрушки і подрібненого часнику.


Після того, як перець буде готовий, розкласти його по банках, пересипаючи часником і петрушкою, як на фото.

Банки заповнити маринованим перцем щільно, до країв. Прокип'ятити маринад і обережно залити їм кожну банку.

Банки щільно вкуповувати попередньо прокип'яченими кришками.

Потім їх перевернути і укутати до повного остигання (як правило, банки остигають вже на другий день після консервації).

Готовий маринований перець зберігати необхідно в прохолодному місці, найкраще в погребі.


Маринований перець з часником швидкого приготування. Рецепти маринованого перцю з часником

Маринований солодкий перець з часником - це смачна закуска і пікантне доповнення до м'яса і картоплі.

Консервувати болгарський перець на зиму можна по-різному, але рецепти з додаванням часнику по праву вважаються одними з найсмачніших.

Заготовки солодкого перцю робляться зі стерилізацією і без неї, виберіть для себе відповідний спосіб.

Пропонуємо смачні рецепти маринованого болгарського перцю з часником на зиму і швидкого приготування.

Маринований перець з часником і зеленню

Інгредієнти:


  • болгарський перець - 1,5 кг
  • часник - 1 голівка
  • вода - 1,5 л
  • олія - 250 мл
  • оцет - 150 мл
  • цукор - 200 г
  • сіль - 2 ст. ложки
  • горошини чорного перцю
  • петрушка і кріп за смаком

Як закатати солодкий перець з часником і зеленню:

1. Перець очистіть від плодоніжок з насінням і наріжте вздовж довгими смужками шириною близько 3 см.

2. Вскип'ятіть воду, розведіть у ній сіль і цукор, влийте оцет, масло і киньте кілька горошин перцю.

3. Як тільки маринад знову закипить, закладіть в нього шматочки перцю і варите 5 хвилин після закипання.

4. У цей час покладіть на дно стерилізованих банок зелень і очищені та порізані навпіл зубчики часнику.


5. Виньте перець з каструлі кумівкою і розкладіть його по банках.

6. Залийте киплячим розсолом, закатайте кришками, переверніть банки, накрийте ковдрою і тримайте до остигання.

Маринований перець з часником і селером

Інгредієнти:

  • 3 кг очищеного від насіння болгарського перцю
  • 1 літр 6% оцту
  • по 0,5 граненої склянки солі та цукру
  • 1 склянка олії
  • чорний мелений перець за смаком
  • лавровий аркуш
  • часник
  • селера

Рецепт маринованого болгарського перцю з часником і селером:

1. Перець розріжте на 8 частин - оптимально на 4 вздовж, потім навпіл поперек.

2. Компоненти марінаду доведіть до кипіння на середньому вогні.

3. Частинами кидайте в каструлю солодкий перець, кип'ятіть 1-2 хвилини і виймайте.

4. Відразу ж розкладайте по літрових банках, на дно яких покладіть нарізаний часник у кількості за вашим смаком.

5. Примина, покладіть зверху листочки і молоденькі стебельки селера, потім знову часник.

6. Зверху знову кладіть перець з маринада і так далі до самого верху. Зверху кладеться селер і часник.

7. Притисніть, долийте маринад з каструлі (після того, як весь перець у ній звариться).

8. Поставте банки стерилізуватися на 10 хвилин.

9. Закатайте прокип'яченими кришками, переверніть, сховайте ковдрою і залиште остигати.

Маринований перець з часником швидкого приготування

Інгредієнти:

  • перець болгарський - 1,5 кг
  • вода - 1 л
  • цукор - 0,5 склянки
  • олія рослинна - 0,5 склянки
  • сіль - 2 ст. л.
  • оцет 9% - 8 ст. л.
  • часник за смаком

Як швидко замаринувати солодкий перець з часником:

1. Перець промийте, очистіть від насіння і наріжте дольками.

2. Вскип'ятіть воду, додайте в неї цукор, сіль, масло і оцет.

3. Покладіть перець, можна це робити в 2 прийому, і дайте прокипіти 15 хвилин.

4. Вийте перець кумівкою, дайте йому трохи охолонути і додайте тиснутий часник - приблизно голівку або до смаку.

5. Помістіть в банку, залийте маринадом, повністю остудіть і приберіть в холодильник.

Через добу можна пробувати, а через дві - їсти. Приємного апетиту!

Перець маринований цілком з часником. Інгредієнти:

  • Болгарський перець - 1 кг,
  • Цукровий пісок - це склянка,
  • Сіль (бажано без йоду) - 2 ст. ложки,
  • Часник 6 - 7 зубчиків,
  • Чорний перець горщиком - 10 штук,
  • Чорний мелений перець до смаку,
  • Олія рослинна (без запаху) - 100 мл,
  • Оцтова есенція (70%) - 1 ст. ложка,
  • Гострий червоний перчик - 1 стручок.

Процес приготування:

Для початку потрібно простерилізувати банки, в які ви плануєте розкладати болгарський перець.

Очистити зубчики часнику. У підготовлені банки розкладаємо порізаний тонкими кружечками часник, також не забуваємо про стручковий гіркий перець, якого досить пару невеликих кілечок на банку. У мене цього разу був сухий червоний перчик, я розломила його на дві частини і розклала по двох банках.

Потім моїм перець, але не відрізаємо плодоніжки і не витягуємо насіння, тобто перець залишається цілим і неушкодженим. Далі на кожній перчинці потрібно зробити, кілька наколів товстою голкою або зубочисткою.

Підготовлений перець відправляємо в каструлю і заливаємо холодною водою, потрібно щоб перець весь зник під водою.

Ставимо каструлю з перцем на вогонь і доводимо до кипіння.

Далі бланширований перець виймаємо з киплячої води і відправляємо в банки. Робити це потрібно акуратно, оскільки з перцю може витікати вода.

Потім на воді, в якій відварювали перчик, готуємо маринад. Додаємо перець горошком, чорний мелений перець, сіль, цукровий пісок, вливаємо рослинну олію. Доводимо маринад до закипання і додаємо оцтову есенцію, потім відразу ж вимикаємо вогонь і заливаємо гарячим маринадом бланшировані перці.

Далі залишається тільки закатати баночки чистими, бажано прокип'яченими кришками. Укутати банки з цілим маринованим перцем в ковдру і залишаємо до повного остигання. Потім вже відправляємо в підлогу, комору або льох для подальшого зберігання. Так, це не дуже економічний варіант заготівлі перцю, якщо брати до уваги той факт, що в банку входить дуже мало перчика. Однак

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND