Що робити з зеленим болгарським перцем. ПЕРЕЦЬ ЗЕЛЕНИЙ - щось робити.

 

 

Тамара 1005


0

це рішення

А я роблю лечо: 1 кг перцю, можна і зеленого, 3кг помідор (подрібнюю блендером), 7-8 зубчиків часнику, 1,5-2 ст. л солі, 1 склянку піску (я кладу менше). Розділити на дві половини, одну половину маси проварити 15 хвилин, додати другу половину і варити ще 20 хвилин, за 10 хвилин до кінця варіння додати часник (пропущений через прес), гарячим розкласти по стерилізованим банкам, закатати і укутати. У мене зараз всі сусіди по дачі роблять так і завжди говорять спасибі. За цим рецептом робила моя мама. Тепер роблю я і роздаю цей рецепт всім. Спробуйте не будь ласка.

Що робити з зеленим горошком свіжим. Тарт з молодим зеленим горошком

Інгредієнти: 300 г свіжого зеленого горошка, 80 г вершкового масла, яйце - 1 шт., сік і цедра половини лимона, по щепотці солодкої паприки і мускатного горіха, сіль і чорний свіжомолотий перець за смаком, борошно - 1,5 ст., 2 ст. л. жирних вершків, 150 г твердого сиру, горсть очищених кедрових горіхів.

Спосіб приготування: за допомогою ножа або вилки порубати холодну олію разом з борошном, щоб вийшли дрібні крихти; додати натертий на дрібній терці 50 г сиру, замісити тісто, додавши при необхідності 1 ст. л. крижаної води. Сформувати кулю, поставити її в холодильник на 15-20 хвилин. Вийняти, розкатати в тонкий пласт (стежити, щоб тісто не рвалося по краях) такого розміру, щоб тісто закрило дно і краю форми діаметром 24 див. До країв наповнити отриману основу сухою квасіллю або горохом, випікати при 180 ° С 20 хвилин. Висипати квасоля, основу остудити. Помістити заморожений горошок у дуршлаг і дати йому відтаяти; облити окропом, обсушити (свіжий горошок потрібно всипати в киплячу воду, довести до кипіння, дорахувати до 10 і відкинути на дуршлаг). За допомогою ручного блендера перетворити горошок разом зі вершками в пюре; додати обсмажені на сухій сковорідці горіхи, сік лимона і цедру; пробити блендером ще раз. Відокремити білок від жовтка, жовток додати в горошок разом зі спеціями і дрібно натертим сиром (100 г). Білок збити в щільну піну, потроху додати до горошка, акуратно заважаючи лопаткою знизу вгору. Викласти начинку з горошка в основу для пирога, повернути в духовку, випікати ще 15 хвилин.

Що робити з зеленими помідорами. Бочкові томати швидкого приготування

Найсмачніша закуска із зелених томатів - це засолка овочів у бочці. Для надання помідорам особливого смаку та аромату використовують різні прянощі та спеції: листики дуба, хріна, чорної смородини, м'яти, зелень кропу і петрушки. У результаті виходить смачна, ароматна, пікантна і хрустка закуска з недозрілих овочів. У домашніх умовах для приготування страви із зелених помідорів можна використовувати емальовану каструлю або трилітрові банки.


Інгредієнти:

  • Вода - 13 л
  • Стручки перцю - 20 шт.
  • Помідори - 20 кг
  • Пучки петрушки, укропу - по 5 шт.
  • Сіль - 0,75 кг
  • Головки часнику - 10 шт.

Томати в бочці

  1. Зелень петрушки і кропу сповснути проточною водою, струсити від надлишків вологи і дрібно порізати.
  2. Зубчики часнику приголомшити і нарізати платівками.
  3. Пекучий перець ополоснути, подрібнити.
  4. У мисці змішати подрібнену зелень, часник, перець.
  5. Підготувати щільні томати без ознак пошкодження або гниття на шкірці, вимити і обсушити, попередньо видаливши плодоніжку. Надрізати плоди до половини хрест-накрест і начинити сумішшю з перцю, часнику і зелені.
  6. Підготувати розсол, розчинивши в остудженій кип'яченій воді сіль.
  7. Щільно утрамбувати заготовлені плоди в бочку або каструлю. Залити томати холодним розсолом так, щоб рідина повністю покривала овочі. Накрити заготовку тарілкою або кришкою трохи менше діаметра ємності. Поверх тарілки поставити вантаж, наприклад, каструлю або банку з водою. Залишити помідори для просалювання на 2-3 дні при кімнатній температурі.
  8. На третій день перенести продукт в холодне місце для подальшого зберігання. Для зручності можна розфасувати помідори по банках і залити розсолом доверху, закрити тару капроновими кришками.

Що робити з зеленими яблуками недозрілими. Що зробити з незрілими яблуками?

Допоможіть порадою, впала яблуня, яблук на ній мабуть-невидимо, зовсім ще незрілі. Що мені з ними робити? Шкода до сліз.

 

Тетяна Векленко

+1

це рішення

Відібрати кращі (поспіліше) зробити компот, порізати на сушку, зробити пастилу.
Можна спробувати зробити трохи яблучного оцту.
Решта в компост.
Щось готувати з таких яблук - собі дорожче: гроші на цукор і свій час витратиш, а якості не буде.
А компостним мікроорганізмам буде бенкет на весь світ.


Тетяна Векленко (автор відповіді) 1 липня 2018 року

У нас на півдні зараз яблука ще відносно "неїстівні" "... які падають, ми їх збираємо і в компост. Сьогодні обломилася гілка з абрикосами, набрали близько відра... розклала їх «» поспівати «» - на компот підуть.

 

Що робити з зеленими волоськими горіхами. Грецькі горіхи молочні

Максимально корисними вважають горіхи зелені (молочні), збирають їх у період, коли верхня кора горіха молода, а внутрішня частина являє собою студеністу світлу і м'яку субстанцію. У таких плодах зібрано величезний обсяг вітамінів, йод, каротин, ефірну олію, мікроелементи, мінерали та інше.

Найбагатший збір компонентів зелених волоських горіхів у народній медицині дозволяє підвищувати імунітет організму, очищати кров, боротися з бактеріальними зараженнями і сприяє загоєнню ран тощо.

Настоями з молочних горіхів проводять лікування авітамінозів, різних запальних процесів в організмі, борються з паразитами. При збиранні молочних волоських горіхів головне - точно визначити ступінь зрілості плоду. Горіхи на цій стадії розвитку чудово ріжуться за допомогою гострого ножа, їх кора ще не затверділа. Всередині плід не сформувався.


Для використання в настоях та інших народних снадоб'ях відбирають горіхи з неушкодженою зеленою шкіркою, без чорних плям і пошкоджень. Для отримання максимально насиченого розчину плоди ретельно подрібнюють разом з корою. Народні рецепти наказують берегти руки під час роботи з волоськими горіхами, оскільки сік забарвлює шкіру рук, змити цю фарбу практично неможливо протягом декількох днів.

Щоб уникнути подібних казусів слід працювати в щільних рукавичках, у складі яких не містяться шкідливі хімічні компоненти, і вони підходять для приготування їжі. Вживати в природному вигляді горіх цього ступеня зрілості неможливо через надмірну кількість дубильних речовин, яка поступово знижується в міру дозрівання плоду. Зате вміст вітаміну «С» на даній стадії можна зіставити з цитрусовими, шипшиною і смородиною.

У кулінарії та кондитерській промисловості зелений горіх використовують для приготування варення, маринадів і компотів. Народний спосіб застосування даного продукту полягає в наполяганні незрілих горіхів на різних складах. Всі ці засоби багаті природним антибіотиком «юглон», який є потужним протибактеріальним, антипаразитарним і протигрибковим препаратом.

Жири, що містяться в зелених горіхах, належать до поліненасичених і входять до списку речовин, без яких людський організм існувати не може. Люди, які ретельно стежать за своєю вагою, вживають горіхи у зв'язку з їх легкоусвояємістю і високою калорійністю (70%). Жири беруть активну участь у нормалізації процесів обміну речовин у людському організмі.

Крім цього зелений горіх є відмінним джерелом йоду, тоді як брак цього мікроелемента відчуває сьогодні половина всього населення планети. Вживання в їжу настоянок з недозрілого горіха, є альтернативною заміною дорогим морепродуктам, які стоять на першому місці з постачання йоду людського організму. Використовуючи препарати із зелених горіхів, можна відмінно відновити функцію щитоподібної залози. Лікування волоськими горіхами в народній медицині дозволяє отримувати чудові результати з відновлення імунітету, особливо сьогодні, коли медикаменти в аптеках постійно зростають в ціні.


Що робити з зеленими помідорами якщо вони почали чорніти. Що робити, якщо помідори почали чорніти?

Якщо помідори почали чорніти, то швидше за все їх вразила фітофтора. Треба кущі обробити, я використовую при перших ознаках фітофтори, розчин епіну, це біостимулятор, розвожу за інструкцією і обробляю кущі рано вранці або ввечері. Необхідно обірвати нижнє пожовкле листя, видалити верхівки з кольором, помідори вже все одно не встигнуть визріти на верхівці. Кущам треба дати більше світла і сонечка. Почорнілі томати зібрати, обробити гарячою водою, 60-70 градусів і розкласти в один шар в теплому приміщенні, постійно оглядати і видаляти уражені фітофторою плоди, інші пускати в обробку, як тільки вони почервоніють.

Їли фітофтора стала вражати кущі помідор, уцілілі зелені помідорчики швиденько знімайте з кущів і вдома опустіть помідори на дві хвилинки в гарячу воду. Вода повинна бути температурою до 70 градусів. Потім дістали помідорчики і виклали на суху поверхню. Обсохли і переклали іншим боком на інше сухе місце. Тільки потім їх можна їсти в дозрілому вигляді.

Не варто забувати, що фітофтора може потрапити в плід і спочатку він буде виглядати здоровим, а всередині він вже починає чорніти. Такі помідори в їжу вживати не можна.

А кущі обробляйте часниковим розчином. Подрібніть 50 грамів голівок часнику в десяти літрах води і обризкайте ретельно кущі.

Їли фітофтора стала вражати кущі помідор, уцілілі зелені помідорчики швиденько знімайте з кущів і вдома опустіть помідори на дві хвилинки в гарячу воду. Вода повинна бути температурою до 70 градусів. Потім дістали помідорчики і виклали на суху поверхню. Обсохли і переклали іншим боком на інше сухе місце. Тільки потім їх можна їсти в дозрілому вигляді.


COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND