Скільки за часом варити підосиновики і підберезовики. Розраховуємо час варіння грибочків правильно

Скільки часу варити підосиновики? У середньому цей процес займе двадцять п'ять - тридцять хвилин. Однак тут є певні тонкощі, які необхідно враховувати. Розберемося в них.

Порада! Підосиновики слід варити відразу ж після очищення, так як в результаті контакту з повітрям вони окисляться і потемніють.


Перш ніж підосиновики готувати, з них треба видалити сміття, а потім гарненько очистити грибочки ножем (і ніжки, і капелюшки). Можна для цього скористатися зубною щіткою. В обов'язковому порядку знімайте плівку з поверхні грибів! Потім їх треба залити холодною водичкою і вимочити підосиновики в ній годину.

Потім воду злийте і додайте до підосиновиків свіжу порцію рідини. Додайте сіль. Почекайте, поки водичка закипить, при цьому знімайте пенку, що з'являється. Проваріть гриби двадцять хвилин на невеликому рівні конфорки. Потім воду треба злити і додати «нову». Проваріть підосиновики п'ять хвилин. Тепер можна готувати з ними перші, а також другі страви. А ще такі грибочки заморожують і маринують на зиму.

Порада! Введіть у воду, в якій варите підосиновики, трохи оцту, тоді вони не потемніють.

Багато хто вважає, що час, скільки варити підберезовики і підосиновики, буде однаковим. Підберезовики готуються довше - не менше сорока хвилин. Водичку теж потрібно змінити в процесі варіння. Взагалі, зрозуміти, що підберезовики готові, легко: вони «впадуть» на дно каструльки.

Якщо ви вирішили підсиновики обсмажити, попередньо обов'язково їх треба проварити, інакше є ризик нашкодити своєму здоров'ю, адже сьогодні практично немає екологічно чистих зон, де вони ростуть. Скільки варити підосиновики перед спекотною? Достатньо буде десяти хвилин з моменту закипання водички. А ось оскаржувати грибочки треба не менше двадцяти хвилин. Щоб підосиновики вкрилися в процесі смаження золотистою апетитною корочкою, відваривши їх, викладіть в дуршлаг, щоб скло вся рідина.

На замітку! Скільки варити подосиновики для супу? Час їх приготування становить двадцять п'ять - тридцять хвилин.


Багато запасних господарів заморожують підосиновики. Зрозуміло, попередньо їх потрібно зварити. Для цієї мети підходять грибочки невеликого розміру. Спочатку їх треба підготувати: почистити і промити. Потім підосиновики слід відварити протягом сорока хвилин, при цьому рідину в середині процесу варіння потрібно змінити. Коли з грибочків стече вся рідина, їх можна заморожувати.

Увага! Подосиновики в замороженому вигляді допустимо зберігати не довше шести місяців.

Вирішили засолити підосиновики? Це зробити нескладно! На один кілограм грибочків вам знадобляться такі продукти - 120 мл фільтрованої водички, сорок грамів солі, п'ять горошинок перчика, чотири листки лавра, парочка гвоздичних суцвітей і кілька гілок укропу.

Грибочки спочатку готуємо, а потім вимочуємо їх не менше п'яти годин. Потім їх треба промити. Підготовлені підосиновики викладаємо в каструльку, заливаємо водичкою і варимо п'ятнадцять хвилин після закипання, знімаючи пінку. Паралельно варіємо розсол зі спецій, зазначених у складі. Відварені підосиновики просушуємо, потім розкладаємо по баночках, пересипаючи їх кухонною сіллю. Потім вводимо розсол. Через місяць можна ласувати маринованими підосиновиками. Тільки зберігайте їх у прохолодному місці.

Якщо ж у вас сушені підосиновики, щоб вони стали м'якими, їх треба залити водичкою і вимочити протягом п'яти годин. Потім рідину зливають, а гриби заливають теплою водою. Варити такі грибочки треба дві години.

Скільки варити підосиновики перед заморожуванням. Як заморозити підосиновики на зиму

Якщо ви, як і я, любите лісові гриби, тоді обов'язково заморозьте їх на зиму! Цього разу я вирішила заморозити підосиновики і трохи підберезовиків. Гриби, заморожені за цим рецептом, чудово підходять для приготування пирогів, супів, шахраїв, різних гарнірів тощо. До смаку в готових стравах вони нічим не поступаються свіжим грибам. Будьте уважні при сортуванні грибів, не використовуйте сумнівні грибочки.

Інгредієнти

Для того щоб заморозити підосиновики на зиму буде потрібно:


підосиновики - будь-яка кількість.

Для відварювання:

вода - 3 літри;

сіль - 1 ст. л.

Процес приготування

Підосиновики (я зібрала ще й підберезівки) перебрати, залишаючи тільки міцні, цілі, не червиві гриби. Для видалення пилу, сміття і землі промиємо підосиновики під проточною водою (надовго залишати трубчасті гриби у воді не рекомендується, оскільки вони починають вбирати багато вологи).


Далі наріжемо гриби на шматочки середнього розміру (занадто дрібно різати не потрібно).

Ставимо каструлю з водою на вогонь, доводимо її до кипіння. У воді розчиняємо сіль (на 3 літри води потрібна 1 столова ложка солі). У киплячий соляний розчин додаємо підготовлені гриби.

У момент закипання грибів на поверхні утворюється піна, яку необхідно знімати.

Після закипання води зменшуємо вогонь до мінімуму і варім підосиновики 30 хвилин.

Після часу гриби будуть готові і почнуть осідати на дно. У цей момент вимикаємо вогонь і зливаємо рідину, в якій відварювалися підосиновики, через дуршлаг. Даємо грибам охолонути і збігти зайвій вологі протягом 40 хвилин. Після цього перекладаємо підосиновики в поліетиленовий пакет, закриваємо пакет, щоб у нього не проникало повітря, і відправляємо пакет з грибами в морозилку.


Після цього перекладаємо підосиновики в поліетиленовий пакет, закриваємо пакет, щоб у нього не проникало повітря, і відправляємо пакет з грибами в морозилку.

Заморожені подосиновики використовуємо для приготування різних страв, попередньо розморозивши гриби при кімнатній температурі. Зберігаються такі грибочки близько року, до смаку нічим не поступаються свіжим. Якщо вам вдалося зібрати в лісі велику кількість підосиновиків, обов'язково заморозьте їх на зиму. Така заготовка вам неодмінно стане в нагоді!

Як приготувати підберезовики підосиновики. Як готувати підосиновики і підберезовики? Кулінарні поради

Восени настає найбільш масовий сезон «тихого» полювання, безліч грибників від мала до велика спрямовуються в ліси. Завзятим любителям збору грибів просто необхідно знати, що і як приготувати з видобутку. Про те, як готувати підосиновики і підберезовики, просто зобов'язаний знати кожен. До слова сказати, ці гриби за харчовою цінністю займають друге місце, поступаючись тільки білому грибу. Підосиновику, зокрема, приписують таку властивість, як зниження рівня холестерину в крові.

Як виглядають підосиновики і підберезовики?

Підосиновик і підберезовик належать до губчастих грибів. Ніжка у них має кремовий колір, з дрібними вкрапленнями (у підберезовика вони виражені сильніше). А ось капелюшок, як правило, пофарбований в яскраві жовто-коричневі відтінки, а у підосиновика іноді в майже червоний колір. Колір капелюшка - це, мабуть, єдина ознака відмінності. Ростуть гриби в молодих березових і осиних лісах, як правило, по опушках.

Підготовка грибів

Перший етап - це підготовка грибів. Почнемо з того, що для будь-якого виду заготівлі гриби потрібно використовувати не червиві і бажано свіжі. Свіжозібрані підосиновики і підберезовики ідеально підходять не тільки для приготування страв, але і для маринування, сушіння.


Перед тим як готувати підберезовики та підосиновики, їх потрібно очистити від сухого сміття. Якщо ви збираєтеся сушити гриби, то мочити їх ні в якому разі не можна. Достатньо буде протерти вологою губкою. Підосиновики не дуже підходять для сушіння, найкраще використовувати підберезовики. Потемнілі місця слід зрізати.

Заморозити можна як підосиновики, так і підберезовики, тільки врахуйте, що в замороженому вигляді гриби рекомендують зберігати не більше півроку. Способів заморозки теж кілька. Хтось заморожує вже варені або смажені гриби, але все ж переважно для цих цілей використовувати свіжі підосиновики і підберезовики. Для заморозки найкраще відібрати маленькі молоді грибочки, а великі зрілі екземпляри - залишити на вечерю. Для зручності заморозки найчастіше відокремлюють капелюшки від ніжок, але це вже справа смаку. Розморожувати гриби бажано в холодильнику, причому використовувати потрібно відразу весь пакетик, подальшому зберіганню вони не підлягають.

Підготовка до варіння

Якщо екземпляри великі, то треба очистити плівку з ніжки гриба і з капелюшка. Для маринування і варіння гриби слід добре помити. Підосиновики і підберезовики, призначені для смаження, теж можна помити, але найкраще під проточною водою, не допускаючи сильного потрапляння води на губчасту частину гриба (вона дуже швидко вбирає воду і надалі, коли ви почнете смажити гриби, доведеться довго випарювати її). Не лякайтеся, якщо подосиновик на зрізі став синюватим - так буває в результаті окислення. Просто зріжте потемнілий ділянку. Це ще раз говорить про те, що підосиновики і підберезовики переробляти потрібно відразу ж - чим швидше, тим краще. Посиніння або почорнення зрізів на підосиновику також дозволяє відрізнити його від білого гриба, з яким його іноді плутають.

Як варити?

Далі, виходячи зі смакових уподобань, кожен вибирає сам, як готувати підосиновики і підберезовики. Щоб замаринувати гриби, приготувати суп або зберегти їх на зиму, потрібно знати, як варити підосиновики. Заздалегідь приготуйте для варіння дві каструлі з окропом. У киплячу воду в першій каструлі опустіть гриби, потім дайте воді знову закипіти. Після закипання відразу ж, за допомогою кумівки, перекладіть гриби в другу каструлю з киплячою підсоленою водою і варите вже до готовності близько двадцяти хвилин. Не допускайте надто сильного кипіння води. Ступінь готовності легко можна визначити - готові гриби опускаються на дно каструлі. Для маринування готові варені гриби розкладіть по банках і залийте маринадом. Спеції та оцет додаються до смаку. У банку повинна залишитися повітряна «подушка», тому не потрібно заливати гриби маринадом під саме горлечко. Також варені підосиновики та підберезовики можна використовувати для приготування супів і соусів.

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND