Як дозарювати перець болгарський. Зберігаємо правильно солодкий перець

Якщо ж говорити про можливе збереження біологічно стиглого перцю, тобто такого, який визрівав повністю на грядках, максимально можливий термін зберігання овочу зазвичай не перевищує двох тижнів. В даному випадку може порекомендувати вам зібраний урожай зберігати в спеціальних ящиках для фруктів в холодильнику або висушеним загорнутим в папір.

Чому не червоніють перці в теплиці. Перець не червоніє на грядці: що робити?

Багато далеких від городництва людей вважають, що болгарський перець повинен бути обов'язково червоним. Це далеко не так, але навіть досвідчені городники найчастіше садять червоноплідні сорти. Буває, що плоди висять на кущах і не збираються червоніти. Причин цього не дуже-то й багато.


Чому болгарський перець не червоніє на грядці

Загалом причини того, що перець не червоніє в теплиці або відкритому ґрунті, криються в природі сорту або в стані погоди (іноді в цьому винні і помилки городника). Так, далеко не всі сорти перцю, що продаються в магазинах (особливо взимку!), можуть дозрівати в не найспекотніших регіонах. А нерідко буває, що якраз з куплених плодів недосвідчений городник і бере насіння для посіву.

Навіть районовані сорти можуть мати жовте, фіолетове, біле і навіть зелене забарвлення абсолютно стиглих плодів, хоча найчастіше зеленими бувають перці в технічній стадії стиглості.

Перець Зірка Сходу біла ніколи не почервоніє

Адже в повній (біологічній) стиглості перці лише трохи смачніші і корисніші, ніж у технічній, коли плід вже повністю сформувався, а зростання його припинилося. Для досягнення повної стиглості у більшості сортів пройде ще місяць, і чекати цей термін, загалом-то, ні до чого: залишені на кущах до повного дозрівання плоди тільки заважають зростанню інших. Тому більшість городників збирає перці саме в стані технічної стиглості: вони добре зберігаються і поступово дозрівають будинки.

Більшість сортів перцю в технічній стиглості мають світло-зелене забарвлення

Якщо городнику здається, що за термінами перець повинен бути вже червоним, треба добре перевірити сортові характеристики. Можливо, терміни дозрівання, зазначені на упаковці насіння, стосуються саме того періоду, коли перці вже готові до вживання, але ще не набули свого остаточного забарвлення. Якщо ж помилки немає, варто пошукати причину уповільненого дозрівання. Це можуть бути:


  • нестача тепла (при денних температурах нижче 20-22 ° C і нічних нижче 15 ° C перці розвиваються дуже повільно, а при 12 ° C їх зростання взагалі припиняється);
  • уповільненість розвитку через пошкодження коріння при висадці розсади;
  • різкі погодні коливання (надмірна спека, зливові дощі або, навпаки, посуха);
  • нестачу поживних речовин у ґрунті або, навпаки, значний надлишок азотних добрив;
  • захворювання, шкідники.

Будь-який з цих факторів здатний відсунути почервоніння плодів на тиждень-два, а то й на місяць.

Що можна зробити для вирішення проблеми

Якщо проблема в погоді або неправильному догляді, треба спробувати ліквідувати причину. При похолоданнях вкривати рослини нетканими матеріалами, при нестачі харчування підгодувати, поливати теплою водою і без фанатизму. Коли на кущах вже висять великі, але зелені плоди, перцям абсолютно не потрібен азот, але потрібно підживлення деревною золою.

Якщо плоди вже досягли потрібного розміру, краще їх зняти, а при бажанні отримати саме червоні - дозарювати вдома. Їх треба розкласти в теплому місці (на саме сонце - не варто) і періодично перевертати. Набагато швидше піде процес, якщо поруч покласти пару червоних екземплярів, а можна - стигле яблуко. Часто кладуть перці на фольгу, яка відображає сонячне тепло, що падає, і зігріває плоди.

При бажанні можна прискорити почервоніння перців навіть на кущах, хоча великого сенсу в цьому і немає. Наприклад, просто під ними можна покласти бананову шкірку, але таким способом можна залучити і шкідників. Спосіб надійніший, але трохи варварський, полягає в тому, щоб уповільнити зростання всього куща. На висоті в кілька сантиметрів у стеблі роблять наскрізну діру (розщеп довжиною в 2-3 см). У неї поміщають звичайну тріску, що зупиняє розвиток куща і змушує перерозподілити його сили на дозрівання плодів. Городник отримує червоні перці, але через тиждень позбавляється цілої рослини.

Причини того, що перці не червоніють на кущах, полягають в основному в особливостях сорту або примхах погоди. Але болгарський перець - така культура, плодам якої краще і не давати повністю дозрівати на грядці: вони їстівні і в недозрілому стані, а дозрівати здатні при зберіганні.

Що робити з зеленими перцями. ПЕРЕЦЬ ЗЕЛЕНИЙ - щось робити.

Рита Алієва

Це італійський перець, він тільки смажений мені і подобається. Пробувала його я закочувати-гидоту вийшла ще та. А ось заморожування він переносить прекрасно. Я його і свіжим, і вже смаженим заморожувала. Якщо знайдете хороший рецепт консервації, поділіться))


 

rusalochka 73

0

це рішення

Найзручніше для мене - це заморозкапросто
чистимо, ріжемо і в морозилкузимій
в будь-яку страву додаємо і виходить дуже смачноздесь
ще читала, що можна насіння з перцю засушити і потерти на приправу - в цьому році спробую)

 

Тамара 1005


0

це рішення

А я роблю лечо: 1 кг перцю, можна і зеленого, 3кг помідор (подрібнюю блендером), 7-8 зубчиків часнику, 1,5-2 ст. л солі, 1 склянку піску (я кладу менше). Розділити на дві половини, одну половину маси проварити 15 хвилин, додати другу половину і варити ще 20 хвилин, за 10 хвилин до кінця варіння додати часник (пропущений через прес), гарячим розкласти по стерилізованим банкам, закатати і укутати. У мене зараз всі сусіди по дачі роблять так і завжди говорять спасибі. За цим рецептом робила моя мама. Тепер роблю я і роздаю цей рецепт всім. Спробуйте не будь ласка.

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND