Морські молюски містять велику кількість білка, вони вважаються більш корисними для людини, ніж пташине і яловиче м'ясо. М'ясо кальмарів дуже смачне і ситне, але при цьому є некалорійним продуктом, його калорійність становить 100 ккал в 100 г.
Інгредієнти для «Кальмари в вершковому соусі»:
- Спагетті - 1 пач.
- Кальмар - 1 кг
- Перець солодкий червоний - 1 шт
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Морква - 2 шт
- Вершки - 200 мл
- Борошно пшеничне/Борошно - 3 ст. л.
- Сіль - 1 ч. л.
- Зелень - 1 пуч.
- Часник - 2 зуб.
- Спеції - до смаку
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 5
Харчова та енергетична цінність:
Рецепт «Кальмари в вершковому соусі»:
Нарізаємо цибулю дрібним кубиком, пасеруємо на розігрітій сковорідці з додаванням олії.
Далі додаємо натерту моркву, болгарський перець, нарізаний дрібним кубиком, спеції (ваші улюблені), сіль.
Доводимо до готовності і додаємо вершки.
Поки наші овочі пасеруються, кальмари очистити від хребта, нутрощів і шкіри, промити водою і нарізати соломкою.
Коли вершки закипіли, додаємо підготовлених кальмарів і перемішуємо, варіємо 3-5 хв.,
додаємо нарізану свіжу зелень і часник.
До моменту додавання вершків ставимо воду під спагеті.
Не заради реклами, а ділюся, що останнім часом віддаю перевагу спагеті MAKFA з твердих сортів пшениці. Відварюємо їх протягом 5-7 хв. після закипання. Зливаємо воду і додаємо трохи молотого перцю і соняшникової олії, перемішуємо.
Після того як кальмари додали в вершки, через 3-5 хв. вливаємо поступово борошно (2-3 ст. л.), розведене у воді (1 стак.), і відразу перемішуємо, не даючи формуватися грудкам.
Підливання має вийти ніжній консистенції.
Готові спагеті викласти в центр тарілки і зверху полити ніжною підливою з кальмарами, посипати зеленню і перцем.
Всім приємного апетиту!