Смачний, легкий і корисний капустний гарнір фігуру нікому не зіпсує. Спробуйте і переконайтеся.
Інгредієнти для «Капуста під легким соусом»:
- Капуста білокачанна/Капуста (невелика) - 1 шт
- Цибуля ріпчаста (невелика) - 1 шт
- Борошно пшеничне/Борошно - 1 ст. л.
- Сметана - 1 ст. л.
- Відвар (капустний) - 100 мл
- Спеції (сіль, перець)
- Сир твердий (за бажанням)
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 3
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белки |
жири7.9 |
вуглеводи102.3 |
Порції |
|||
ккал |
белкі10.6 |
жири2.6 |
вуглеводи34.1 |
100 г страви |
|||
ккал |
белки |
жири0.5 |
вуглеводи6.3 |
Рецепт «Капуста під легким соусом»:
Качан капусти розрізати по кочерижці так, щоб листя на кожному шматочку трималося. Відварити в підсоленій воді до напівготовності. Дати збігти воді (капустний відвар не виливати, викласти в змащену олією форму для запікання.
Цибулину подрібнити, спасерувати на рослинній олії. Додати борошно, гарненько розмішати і влити 100 мл капустного відвару. Посолити приправити спеціями і травам до смаку. Перешкоджаючи, загасити близько 5 хвилин. Додати ложку сметани і вимкнути вогонь.
Соусом полити підготовлену капусту і посипати натертим твердим сиром. Надіслати запікатися в розігріту духовку на 10-15 хвилин.
Виходить дуже смачно, соковито, ніжно. Приємного апетиту!