Кекс "Chocolate love" "

Цей шоколадний кекс сподобався мені вже давно, його рецепт я вирізала в якомусь журналі і ось на день закоханих приготувала-таки! Кекс вийшов в міру солодким з пухкою, розсипчастою, дуже шоколадною структурою. Шалено смачний і легкий у приготуванні.

Інгредієнти для "Кекс" "Chocolate love" ":

  • Борошно пшеничне/Борошно (в тісто) - 200 г
  • Цукор (у тісто - 200 г, в глазур - 3 ст.л.)
  • Какао-порошок (в тісто - 60 г, в глазур - 3 ст.л.)
  • Сода (в тісто) - 1 ч. л.
  • Кефір (у тісто) - 1 стак.
  • Масло вершкове (в тісто - 110 г, в глазур - 50 г) - 160 г
  • Ванілін (у тісто, на кінчику ножа)
  • Сметана (в глазур) - 2 ст. л.

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
2093.4 ккал


белки
31.6 р

жири144.9
р

вуглеводи166.5
р

100 г страви

     

ккал
312.4 ккал

белки
4.7 р

жири21.6
р


вуглеводи24.9
р

 

Рецепт "Кекс" "Chocolate love" ":

З'єднайте в мисці борошно, цукор, какао і соду, перемішайте.

Потім додайте кефір, розтоплене вершкове масло і ванілін.

В оригіналі рецепта пропонувалося в молоко влити 1 ст. л. оцту і дати скиснути, а я вирішила використовувати кефір.

Ретельно розмішайте.

Форму для випічки злегка змажте маслом, присипте борошном, дно застеліть папером. Викладіть тісто в підготовлену таким чином форму. У центрі зробіть поглиблення, щоб піднялося рівномірно. Розігріть духовку до 170 град. і випікайте 60 хв.

Для глазурі змішайте цукор, какао, сметану. Поставте на маленький вогонь і, постійно завадячи, доведіть до кипіння. Потім додайте масло і проваріть до його розчинення.


Охолодьте, і глазур готова.

В оригіналі рецепта глазур готувалася так: 2 стак. цукрової пудри змішайте з какао, потім додайте масло і за необхідності окріп для отримання густої і м'якої глазурі.

А ось і готовий кекс.

Намажте зверху шоколадну глазур і прикрасьте за своїм бажанням. Я поверх глазурі намалювала збитими вершками серце, посипала тертим шоколадом і декорувала цукровими серцями.

Для любителів солодкого, напевно, варто або збільшити кількість цукру в тесті, або зробити дуже солодку глазур, як пропонувалося в оригінальному рецепті. Для мене було в самий раз так, як я і зробила. Єдине, наступного разу я розріжу його вздовж на два-три пласти і промажу їх збитими вершками. На мій погляд, вони ідеально сюди підходять. Хоча, думаю, вийде дуже смачний тортик і з яким-небудь іншим кремом. А для швидкого варіанту цілком підійде і так - просто з шоколадною глазур'ю зверху.

Ось така ліпота!













[size = 18] Люблячий божественніше коханого, бо натхненний богами. ПлатонЛюбіть
і будьте кохані!


COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND