Приготувала цю запіканку, залишила остигати... заходжу на кухню, а її вже їдять, що зуміла - то «відбила»))) на фото тільки частина того, що повинно вийти в цілому
Інгредієнти для «Запіканка» Особлива «»:
- Сіль (за смаком)
- Сода - 0,5 ч. л.
- Кефір - 0,5 стак.
- Борошно пшеничне/Борошно - 0,5 стак.
- Морква (нарізати соломкою) - 1 шт
- Картопля - 5 шт
- Сир твердий - 50 г
- Гриби - 50 г
- Цибуля ріпчаста (нарізати напівкільцями) - 1 шт
- Помідор - 2 шт
- Яйце куряче - 2 шт
- Масло вершкове
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі42.4 |
жири15.9 |
вуглеводи155.5 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі3.4 |
жири1.3 |
вуглеводи12.4 |
Рецепт «Запіканка» Особлива «»:
Картоплю очистити, помити, відварити в підсоленій воді. Зробити пюре.
Морква, цибуля, помідори підсмажити на вершковому маслі
Сир натерти на середній терці, гриби розрізати вздовж на 2 частини
Замісити тісто: яйця збити з кефіром, всинати борошно з содою.
Форму вистелити папером для випічки: укласти 1 шар гриби
Потім тертий сир - картопля
Далі морква з цибулею і помідорами, зверху залити тестом і в духовку 180град. на 40 хв. Готовій страві дайте охолонути, переверніть на тарілку, акуратно зніміть папір для випічки.
Виходить дуже смачно! Можна експериментувати з начинкою (капуста, перець болгарський, горошок і. т. д). Я робила пробну порцію - вийшло мало, наступного разу обов'язково подвою порцію.
Історія ріпчастої цибулі починається в середні століття. Цей овош Єгиптяни, Греки і Римляни, він і сьогодні залишається невід'ємною частиною багатьох страв. У Британській кухні прославився ріпчастий лук, наповнений різноманітною начинкою, у французькій - цибулевий суп. У різних країнах його вживають по - різному.
Цибуля ріпчаста багата на вітаміни С і V6. Ефірна олія надає йому гострий смак. У цибулі є лимонна, яблучна кислоти. Корисна цибуля при артеріальній гіпер-тензії, атеросклерозі, загальній слабкості, при застуді. У луці є каротин.
Зберігають цибулю в сухому, прохолодному, темному місці. Найкраще розкласти його на полицях або сплести в косиці. Можна зберігати цибулю і в мішечках з рідкісної тканини. Приміщення, де тримають цибулю, треба час від часу провітрювати.
Цибуля замерзає вже при температурі -3 °, тому її потрібно добре укрити
. Трохи подморожена цибуля при повільному відтоюванні при температурі + 3, + 5 ° збереже властивості свіжої цибулі
. Для сушіння цибулю чистять і тонко ріжуть. Штучна сушка (вогнева) виробляється в духових шафах і на плиті. Влітку цибулю сушать на повітрі (але не на сонці). Так він краще зберігає свої смакові якості
. Перед підсмаженням сушену цибулю потрібно злегка сбрызнуть водою 150 г сушеної цибулі цілком замінюють кілограм свіжого
. Запах цибулі легко усунути, з'ївши кілька грецьких, мигдальних або кедрових горішків
. Руки після очищення і нарізки цибулі протирають вологою сіллю, а потім миють
. Просте і зручне пристосування - лукорізка - дозволяє легко і швидко розрізати цибулину на дрібні частини. Перш ніж покласти цибулину в цибулину, її треба очистити.
Приємного апетиту!!