Десерт «Мрія з дитинства»

Черешня - моя улюблена ягода, але вона не росте в наших краях. Вперше спробувала її... 45 років тому, дідусь привозив з Краснодара. Вона мені так сподобалася... але купити її у нас не було можливості, і не пробувала її більше, років 20. З тих пір у мене асоціація з черешнею як з чимось... схожим на здійснення мрії з дитинства. Зараз з цим немає проблем, ягоду привозять до нас з Узбекистану і Туреччини. Хоча ціна кусача. Хочу запропонувати вам ніжний десерт з цією ягодою.

Інгредієнти для «Десерт» Мрія з дитинства «»:

  • Черешня - 200 г
  • Цукор коричневий (дрібний від «» Містраль «») - 4 ст. л.
  • Сік (вишневий) - 200 мл
  • Кориця
  • Йогурт (без добавок) - 100 г
  • Маскарпоне (будь-який творожний сир або м'який сир) - 100 г
  • Крохмаль картопляний - 1 ст. л.

Час приготування: 20 хвилин


Кількість порцій: 2

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
1363.8 ккал

белкі8.3
р

жири44
г

вуглеводи187.4
р

Порції

     

ккал
681.9 ккал


белкі4.2
р

жири22
г

вуглеводи93.7
р

100 г страви

     

ккал
181.8 ккал

белкі1.1
г

жири5.9
р

вуглеводи25
г


 

Рецепт «Десерт» Мрія з дитинства «»:

Для приготування десерту використовуємо цукор коричневий дрібний від «Містраль».

Беремо стиглі ягоди черешні, моїм, видаляємо хвостики.
За бажанням видаляємо і кісточки, але мені вони не заважають.

Кладемо в каструлю ягоду, додаємо 2 ст. ложки цукру коричневого дрібного від «Містраль», тріску кориці, заливаємо 100 мл вишневого соку, краще свіжовижатого.
Ставимо на плиту і варим ягоду при безперервному завадженні 5 хвилин.

Крохмаль розводимо в 100 мл вишневого соку.


Вводимо розчинений крохмаль у черешню, заварюємо соус (кисіль) .
Доводимо до кипіння і відразу прибираємо з вогню.
Соус повинен бути густим.
Відставляємо його остигати.

Йогурт без добавок змішуємо з 2 ст. ложками цукру коричневого дрібного від «Містраль», збиваємо міксером.
Для зменшення калорійності можете взяти знежирений або маложирний йогурт.

Додаємо до йогурту з цукром маскарпоне, можна взяти будь-який творожний сир або навіть м'який сир, тоді десерт взагалі буде дієтичним.

Збиваємо крем міксером.

Починаємо збирати наш десерт.
Беремо високий келих (склянку), на дно кладемо повну ложку чорешневого соусу (киселю).


Далі ложку з верхом творожного крему, потім знову киселю і так чергуємо до верху склянки.
Зверху щедро поливаємо черешневим соусом.
Немає необхідності робити рівні шари, так виходить навіть красивіше.
Можна подавати відразу або охолодженим.

Бажаю Вам, щоб Ваші дитячі мрії, нехай навіть найменші, збувалися!

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND