Цей тортик - плід моїх експериментів. Торт - це такий незвичайний предмет, якщо він є, то його відразу немає.
Інгредієнти для "Торт" "Мить" ":
- Борошно пшеничне/Борошно - 1 стак.
- Цукор (200р - у тісто; 150г - у крем, 50г - в глазур) - 400 г
- Яйце куряче - 3 шт
- Яблуко - 4 шт
- Вершки (для взбивання 33-35%) - 250 мл
- Сир творожний (Almette Вершковий) - 300 г
- Какао-порошок - 2 ст. л.
- Масло вершкове - 50 г
- Молоко - 3 ст. л.
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 8
Харчова та енергетична цінність:
Рецепт "Торт" "Мить" ":
Готуємо тісто: збити яйця з цукром добіла.
Додати борошно і все добре перемішати.
Яблука очистити і нарізати кубиками або дольками, викласти в тісто і перемішати.
Викласти у змащену маслом форму. Я використовую роз'ємну форму. Випікати в заздалегідь розігрітій духовці 35-40 хвилин при 180 градусах.
Готовий корж трохи остудити.
Розрізати на дві половинки, поки він ще гарячий. Потім остудити до кімнатної температури.
Готуємо глазур: в каструльку влити молоко, додати какао, масло і цукор, довести до кипіння постійно завадячи, відставити з вогню і дати охолонути. Якщо глазур лінь варити, можна посипати торт тертим шоколадом.
Готуємо крем: збити вершки з цукром.
Додати Almette і ще раз добре підбити.
Викласти половину крему на перший корж, розрівняти.
Покласти другий корж, зверху викласти крем і розрівняти.
Полити глазур'ю, рівномірно її розподіляючи. Поставити в холодильник години на 4, я зазвичай ставлю на ніч.
Перекласти з форми на страву. Все, можна насолоджуватися. Приємного апетиту!