Ще одна іпостась приготування курки - салат. Банально звучить? Ну не придумали ще, чим можна замінити це слово! Зате смакова гамма жодного разу не банальна. Сміливе поєднання різних смаків, незвична заправка, незвичайна подача і в підсумку - чудово смачний салат! Рецепт присвячується Іриші dog-rose - визнаному салатному майстру.
Інгредієнти для "Салат з куркою" "Мозаїка" ":
- Філе куряче (відварене) - 200 г
- Яйце перепелине (відварені) - 10 шт
- Листя салату/Салат (зелене, листя) - 1 пуч.
- Сухарики (пшеничні) - 1 пач.
- Перець болгарський (у мене по половинці жовтого і червоного) - 1 шт
- Маслини (чорні та зелені) - 0,5 бан.
- Помідори черрі (або 2 звичайних) - 8-10 шт
- Уксус (бальзамічний) - 1 ч. л.
- Олія рослинна (в ідеалі - оливкова) - 4 ст. л.
- Сіль (за смаком)
- Перець чорний (за смаком)
Час приготування: 20 хвилин
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі68 |
жири79.4 |
вуглеводи29.5 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі7.2 |
жири8.4 |
вуглеводи3.1 |
Рецепт "Салат з куркою" "Мозаїка" ":
Все робиться гранично швидко, за умови, що ви заздалегідь відварили грудку і яйця.
Візьміть відразу глибоку, зручну для розмішування салату, ємність. Потім можна перекласти для подачі.
Отварную
грудку порезать кубиками. Не обов'язково сильно мельчити і домагатися однакового розміру шматочків.
Помідорки - четвертинками (дрібні можна половинками), яйця - половинками. Відправляємо до грудки.
Оскільки ці наші складові не солоні - злегка присалюємо і перчим.
Перепелині яйця можна замінити на четвертинки звичайних.
Маслини (того й іншого кольору) ріжемо колічками.
Якщо ви хочете мати салат більш ніжного смаку - зелені маслини не додавайте.
Болгарський перець - чвертькільцями.
Салат порвати руками на невеликі шматочки прямо в ємність.
Тепер заправка.
В окремій мисочці змішати, розбовтавши виделкою, бальзамічний оцт і рослинне масло.
Оцет звичайним не замінюйте. Ви можете замінити малюнок або інший, солодкуватий.
Виливаємо заправку на салат, акуратно перемішуємо, досалюємо, якщо треба.
Останній етап - додавання сухариків. Сухарики краще взяти з білого хліба і порізані кубиками, а ще краще зробити самим з 2-3 ломтиків батона. Втім, це не настільки важливо.
Акуратно перемішуємо, перекладаємо (якщо треба) в салатник або розкладаємо в порційні кулічки з лаваша - і подаємо.
Приємного апетиту всім вам!
Цікаво, що навіть після часу сухарики в салаті не розмокають повністю і навіть на другий день (якщо багато зробили) не псують смак салату, а лише його доповнюють.
[size = 18] Нехай їжа на вашому столі буде смачною і тішить око!