Дуже смачний і ніжний хлібушок. Виходить хрустка корочка, одним словом, домашній хлібушок. Велике спасибі поваренку Таміла, вона здійснила мою мрію - керамічна форма для хліба, такий незабутній подарунок.
Інгредієнти для «Хліб» «Фермерський» «на заквасці»:
- Борошно пшеничне/Борошно - 350 г
- Борошно житнє - 150 г
- Закваска (житня) - 100 г
- Дрожжі (свіжі) - 42 г
- Сіль - 2 ч. л.
- Вода (кімнатної температури) - 350 мл
- Мед (або патока) - 1 ч. л.
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі65 |
жири10.8 |
вуглеводи406.2 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі6.3 |
жири1 |
вуглеводи39.4 |
Рецепт «Хліб» «Фермерський» «на заквасці»:
В першу чергу я поставила опару - 100 мл води, 3 ст.л. борошна, дріжджі та закваска.
Це моя опара, яка вже підійшла. Я перелила її в чашу міксера.
Муку я просіяла і висипала в чашу міксера. Увімкнула міксер на маленькій швидкості і збивала 5 хв, додала сіль і ще збивала на великій швидкості 10-12 хв.
Миску я змастила маслом і переклала тісто. Через 20 хв. я його обмяла.
Загалом, тісто коштує 2,5 години. Першу обминку ми зробили через 20 хв., другу - через 90 хв.
Це моє тісто вже через 2,5 години.
Дістаємо тісто, формуємо буханець і кладемо в добре присипаний борошном кошик/форму.
Прямо у формі я дала підійти тесту ще 2 години.
Розігріємо духовку і відправимо нашу форму для випічки хліба.
Випікаємо з пором перші 5 хвилин при 240 ° С, наступні 20 хвилин - при 200 ° С.
А це я пекла за цим рецептом тільки з білим борошном.
А це форма, яку мені подарувала Таміла. Спасибі їй велике за все.