Хліб "Фермерський" "на заквасці

Дуже смачний і ніжний хлібушок. Виходить хрустка корочка, одним словом, домашній хлібушок. Велике спасибі поваренку Таміла, вона здійснила мою мрію - керамічна форма для хліба, такий незабутній подарунок.

Інгредієнти для «Хліб» «Фермерський» «на заквасці»:

  • Борошно пшеничне/Борошно - 350 г
  • Борошно житнє - 150 г
  • Закваска (житня) - 100 г
  • Дрожжі (свіжі) - 42 г
  • Сіль - 2 ч. л.
  • Вода (кімнатної температури) - 350 мл
  • Мед (або патока) - 1 ч. л.

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
1962.5 ккал


белкі65
г

жири10.8
р

вуглеводи406.2
р

100 г страви

     

ккал
190.5 ккал

белкі6.3
р

жири1
г


вуглеводи39.4
р

 

Рецепт «Хліб» «Фермерський» «на заквасці»:

В першу чергу я поставила опару - 100 мл води, 3 ст.л. борошна, дріжджі та закваска.

Це моя опара, яка вже підійшла. Я перелила її в чашу міксера.

Муку я просіяла і висипала в чашу міксера. Увімкнула міксер на маленькій швидкості і збивала 5 хв, додала сіль і ще збивала на великій швидкості 10-12 хв.

Миску я змастила маслом і переклала тісто. Через 20 хв. я його обмяла.

Загалом, тісто коштує 2,5 години. Першу обминку ми зробили через 20 хв., другу - через 90 хв.


Це моє тісто вже через 2,5 години.

Дістаємо тісто, формуємо буханець і кладемо в добре присипаний борошном кошик/форму.

Прямо у формі я дала підійти тесту ще 2 години.

Розігріємо духовку і відправимо нашу форму для випічки хліба.
Випікаємо з пором перші 5 хвилин при 240 ° С, наступні 20 хвилин - при 200 ° С.

А це я пекла за цим рецептом тільки з білим борошном.


А це форма, яку мені подарувала Таміла. Спасибі їй велике за все.

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND