Кордон-блю бюджетні

недорогий варіант, простий у приготуванні.

Інгредієнти для «Кордон-блю бюджетні»:

  • Філе куряче (можна брати стегна (самостійно видаляємо кістки і шкіру) або грудки.) - 500 г
  • Шинка (можна брати будь-які сорти, навіть консервовану) - 200 г
  • Сир твердий (не беріть зовсім м'які або занадто тверді сорти) - 200 г
  • Сіль (за смаком)
  • Зелень (краще кріп - він більш ароматний) - 1 пуч.
  • Яйце куряче (сире) - 1 шт
  • Борошно пшеничне/Борошно (для обвалки) - 100 г
  • Олія рослинна (для смаження) - 150 г
  • Спеції

Час приготування: 30 хвилин


Кількість порцій: 6

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
3164.7 ккал

белкі202.8
р

жири220.6
р

вуглеводи85.3
г

Порції

     

ккал
527.5 ккал


белки
33.8 р

жири36.8
р

вуглеводи14.2
р

100 г страви

     

ккал
251.2 ккал

белкі16.1
р

жири17.5
р

вуглеводи6.8
р


 

Рецепт «Кордон-блю бюджетні»:

1. Беремо м'ясо курки. Для зниження вартості котлет рекомендую брати м'ясо без шкіри ви закатуєтеся його знімати), але з кістками (у курки особливо великих кісток немає, а дрібні ви легко видалите; -)). Дрібно рубаємо, але не перетворюємо на фарш, тобто це повинні бути дуже дрібні, але все-таки шматочки2
. Викладаємо нарубане м'ясо в миску, додаємо сире яйце (краще попередньо його збити, щоб маса вийшла більш в'язкою)
3. Додаємо в м'ясно-яєчну масу 2 тріски дрібно нарубаної зелені (при смаженні вона додасть котлетам дуже спокусливий аромат). Зелень повинна бути порубана дуже дрібно, до стану порошку, щоб в готовому продукті не попадалися великі фрагменти і не псували зовнішній вигляд страви
. Додаємо сіль і спеції до смаку (я використовувала чорний перець, але можна будь-які, ваші улюблені)
5. Розігріваємо сковорідку, наливаємо соняшникову олію без запаха
6. сир і шинку ріжемо тонкими ломтиками. Пропоную використовувати мою маленьку хитрість: щоб при формуванні котлет шинка і сир не топорщились- надломіть їх по середині. Вони складуться «книжечкою» і не розламають ваші котлетки.
7. беремо на долоню м'ясну масу на долоню і розминаємо в пелюху. Розмір пелюшки повинен бути не менше за розміром, ніж шматочки шинки, інакше нічого не вийде. На м'ясний пелюш кладемо шинку, потім сир.8
. Формуємо котлетку, обвалюємо її в борошні і кладемо в киплячу олію. Смажимо приблизно по 4 -5 хвилин з кожного боку на повільному вогні.

Викладаємо котлети на широку тарілку, посипаємо дрібно рубаною зеленню, можна додати соус і їмо. Приємного апетиту

; -);

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND