Солодкі лакуми

Лакуми виходять дуже повітряні і м'які!

Інгредієнти для «Солодкі лакуми»:

  • Молоко - 500 мл
  • Борошно пшеничне/Борошно - 650 г
  • Дріжджі - 10 г
  • Сода
  • Розпушувач тіста - 1 ч. л.
  • Цукор - 3 ст. л.
  • Сіль
  • Олія соняшникова (Для тесту) - 2 ст. л.
  • Олія рослинна (для смаження)

Час приготування: 90 хвилин


Кількість порцій: 6

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
3085.1 ккал

белки
78.7 р

жири50.9
р

вуглеводи587.2
г

Порції

     

ккал
514.2 ккал


белкі13.1
р

жири8.5
р

вуглеводи97.9
р

100 г страви

     

ккал
235.5 ккал

белкі6
г

жири3.9
р

вуглеводи44.8
р


 

Рецепт «Солодкі лакуми»:

У тепле молоко додаємо сіль, цукор і масло. Перемішуємо

У борошно додаємо інші сухі інгредієнти (дріжджі, сода, розпушувач тіста). Перемішуємо і додаємо в молоко

Починаємо процес замісу тесту. Якщо тісто місити руками, то результат буде нітрохи не гірше.

Коли тісто буде готове, накриваємо його кухонним рушником і ставимо в сторонку на 40-60 хв.


Коли тісто підніметься, діставаємо його і розкочуємо так, що б товщина була близько 1 см.

Потім вирізаємо лакуми. Я використовувала формочки, але зазвичай їх роблять у формі прямокутника

Потім розігріваємо масло в сковороді, але не надто сильно, і починаємо оскаржувати лакуми з обох сторін. Це процес досить короткий

Приємного апетиту!;)

Повний рецепт є на відео


COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND