Куксі по-домашньому

На сайті є вже 2 рецепти куксі. Але хоча концепція єдина, кожен готує трохи по-своєму. Раніше ми їли цю страву виключно в кафе, але вже роки два готую його вдома сама.. Готувати цю страву мене навчив знайомий, який працює кухарем в корейському кафе. Виходить дуже смачно. Особливо добре влітку, коли нічого гарячого не хочеться, а окрошка вже порядком набридла. Спробуйте приготувати. Незвично, а головне - малокалорійно. Здається, що готувати довго і важко, але вже після першого разу ви зрозумієте, що труднощів немає.

Інгредієнти для «Куксі по-домашньому»:

  • Яйце куряче - 1 шт
  • Цибуля ріпчаста (середнього розміру) - 1 шт
  • Капуста білокачанна/Капуста (менше середнього) - 1/4 вилок
  • Помідор - 3 шт
  • Огірок - 3 шт
  • М'ясо (м'якоть пісна) - 400 г
  • Соя (рідка + 1 ч. л. - в салат) - 1 ст. л.
  • Ароматизатор (Янемі або китайський підсилювач смаку) - 1 ст. л.
  • Оцус - 1 ст. л.
  • Сіль - 1 ст. л.
  • Цукор - 2 ст. л.
  • Вода (кип "яча остужена) - 1 л
  • Часник (великий) - 4 зуб.
  • Локшина (холодного замочування)
  • Кінза (невеликий пучок) - 1/2 пуч.
  • Кунжут - 2 ст. л.
  • Укроп (невеликий пучок) - 1/2 пуч.

Час приготування: 70 хвилин


Кількість порцій: 4

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
2184 ккал

белки
65.8 р

жири38.1
г

вуглеводи202.5
р

Порції

     

ккал
546 ккал


белкі16.5
р

жири9.5
р

вуглеводи50.6
р

100 г страви

     

ккал
53 ккал

белки
1.6 р

жири0.9
р

вуглеводи4.9
р


Рецепт «Куксі по-домашньому»:

Отже, почнемо. Для початку нам потрібно приготувати бульйон. В охолоджену кип'ячу воду ми додаємо по черзі цукор (добре перемішуємо, щоб він розчинився), сіль, оцет, янемі (корейська сіль) - вона надає потрібний смак кук-сі, і сою.
Огірок ріжемо на 4 частини і тонко-тонко шинкуємо,
помідор теж шинкуємо, наскільки це можливо, тонко.
Дрібно ріжемо кінзу і кріп.
Все це теж додаємо в бульйон і ставимо в холодне місце наполягатися.

Локшину замочуємо у воді. Є спеціальна локшина для кук-сі і на пачці написано або сеча, або варенка. Моченку потрібно просто залити холодною кип'яченою водою на 40 хвилин, а варку потрібно проварити в киплячій воді.

1 салат: м'ясо яловичини НЕжирне обсмажуємо в глибокій сковороді, додаємо цибулину, обсмажуємо і додаємо помідор. Трохи водички, накриваємо кришкою і гасимо до того, як м'ясо буде готове.
М'ясо не солимо. Наприкінці гасіння рідини залишитися не повинно.
Капусту тонко шинкуємо, солимо, віджимаємо і додаємо в м'ясо. Перемішуємо і відразу вимикаємо вогонь.

2 салат: Огірок тонко-тонко шинкуємо соломкою.
Часник натираємо на дрібній тірці або тиснемо в чеснокодавилці і додаємо до огірків (кількість залежить від переваги, я кладу 4 зубчики)
Луковицю обсмажуємо на олії до прозорості і половину додаємо в салат, заправляємо 1 ч. л. сої.3
салат: Половину обсмаженої цибулі змішуємо з тонко нашинкованими огірком і капустою (капусту як слід пом'яти), додати помідор, янемі і добре заправити червоним гірким перцем (знову-таки на розсуд, якщо не любите гостроту, то трохи перцю) .
4. На розпечену сковороду вилити збовтане з ложкою води яйце. Повинен вийти тонкий омлет. Отриману суміш можна смажити в 2 прийоми, тоді омлет буде тонше. Коли він охолоне, нарізати тонкою соломкою
. Кунжут промити, посушити і обсмажити на розпеченій сковороді, щоб з'явився смак і аромат. РозТолочь.

Отже, настає довгоочікувана розв'язка.
Для кожного їдача беремо окремий глибокий посуд, викладаємо в нього локшину, заливаємо бульйоном, тільки не до кінця, інакше салатам не буде місця, і незручно буде перемішувати. Тепер по жменьці викладаємо зверху кожен з салатів, омлет, зверху посипаємо кунжутом.
Ну як? Смачно)))


COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND