Брюссельський суп з шампіньйонами

Ні, ні, ні... Мова не піде про брюссельську капусту! Хоча, я теж, при згадці чогось «брюссельського», відразу думаю саме про неї. На смак - це дуже смачно, вершково, оксамитово. Я б так сказала про цього супа!

Інгредієнти для «Брюссельський суп з шампіньйонами»:

  • Бульйон (можна з кубика) - 1 л
  • Шампіньйони - 500 г
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт
  • Борошно пшеничне/Борошно - 1 ст. л.
  • Вершки (10%) - 200 мл
  • Яйце куряче (варене) - 2 шт
  • Петрушка - до смаку
  • Сіль - до смаку
  • Масло вершкове - 40 г
  • Спеції (чаман (пожитник))

Час приготування: 30 хвилин


Кількість порцій: 6

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
1962.5 ккал

белкі125.8
р

жири138.8
р

вуглеводи55.9
р

Порції

     

ккал
327.1 ккал


белкі21
г

жири23.1
г

вуглеводи9.3
г

100 г страви

     

ккал
95.3 ккал

белкі6.1
г

жири6.7
р

вуглеводи2.7
р


 

Рецепт «Брюссельський суп з шампіньйонами»:

Гриби протерти паперовим рушником і прокрутити на м'ясорубці.

Цибулю дрібно нарізати і обсмажити до прозорого стану.

До цибулі додати гриби і обсмажити до випраривання рідини.

Додати борошно і чаман. Перемішати і ще трохи обсмажити. Всі ці маніпуляції можна робити відразу в каструлі з товстим дном. Я готувала в сковороді.


Залити бульйоном (у моєму випадку - перекласти в каструлю з бульйоном), посолити до смаку і проварити 3 хвилини.

Варені яйця нарізати крупно.

Додати яйця і вершки в суп. Довести до кипіння і зняти з плити.

Петрушку (або улюблену зелень) дрібно нарізати і додати при подачі. Я, так само, зварила ще одне яйце і використовувала для прикраси. Пізніше син порадив використовувати для подачі перепелині яйця. Мені ідея сподобалася. До


цього супу я насушила сухариків. Вони дуже добре підійшли сюди!

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND