Картопля фрі або «Холестеринова бомба»

Ваша дитина знову запросила холестеринової їжі, картоплі фрі та гамбургерів? Не поспішайте говорити: «Ні!», приготуйте все самі, а я вам допоможу! Але тільки вийде все це у вас при точному дотриманні технології приготування. Так як, згодні? Тоді вперед!

Інгредієнти для «Картопля фрі або» Холестеринова бомба «»:

  • Олія соняшникова
  • Борошно кукурудзяне
  • Картопля
  • Сіль

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
0 ккал


белкі0
г

жири0
г

вуглеводи0
г

100 г страви

     

ккал
0 ккал

белкі0
г

жири0
г


вуглеводи0
г

 

Рецепт «Картопля фрі або» Холестеринова бомба «»:

Поварята, я уважно вивчила все про картоплю фрі на сайті. Аналогів не знайшла, а якщо і пропустила що-небудь, то перепрошую...
Картоплю, яку я рекомендую вам приготувати, точно таку ж, як і в улюблених багатьма дітьми закладах фаст-фуду, в переважній більшості ресторанів і швидкої, і не швидкої їжі.
Але готувати її потрібно так, як я вам покажу.

Саме так, строго дотримуючись даної технології.
Спочатку картопля. Чиститься. Сушиться (сама!).

Нарізається брусочками. Правильніше було б нарізати її фігурною теркою, з хвилями! Але я ріжу швидше!

Далі: ставимо на плиту невелику каструлю з водою, солимо до смаку і, коли вода закипить, опускаємо туди картоплю кумівкою стільки, скільки поміститься на цій кумівці, не більше!
І починаємо рахувати до 60 (як пульс у хворого). Минула рівно 1 хвилина, картопля виймається і як би розсипається на тарілці (я використовую піднос). І так далі, картопля саме розсипається,
коли вона охолоне, посипаємо її кукурудзяним борошном (на 500 гр картоплі треба 2-3 стіл. ложки без верху борошна) і перемішуємо. Я для зручності насипаю борошно в стару солонку і просто трусу нею над картоплею,
потім ми акуратно все перемішуємо і поміщаємо все це в морозильник на 12 годин. За технологією треба поміщати в морозильник картоплю на противні (або піднесенні) воросипну, я ж через нестачу місця просто перекладаю все це в пакет. На кухнях більшості ресторанів картоплю пересипають крохмалом, але навіть я, всеїдна, таке з'їсти не здатна

!

Готую картоплю на інший день ввечері, після роботи. Вона іноді смерзається, просто постукайте по грудочку кулачком! Фритюрниця розігрівається на max, час виставляється на 5 хвилин.

І ось вона, картопля фрі! Якщо любите позажаристіше, просто збільште час.
Картопля, приготована таким способом, точно така ж, як і в...
Мої колеги-жінки дуже довго випитували у мене цей рецепт, але я тільки вам... по секрету...


COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND