Домашня лапша не терпить надмірностей, готуватися повинна з птиці вирощеної на «вільних хлібах», в сільських умовах або на домашньому подвір'ї, можна з дикої птиці, куріпок або голубів... Бульйон при цьому буде з приємною жировою золотинкою і вишуканим ароматом...
Інгредієнти для «Локшина домашня з птахом»:
- Яйце куряче (в тісто) - 2-3 шт
- Борошно пшеничне/Борошно (в тісто) - 250-300 г
- Курка (індичка або дичина, для бульйону (курка, індичка, дичина)) - 2 кг
- Картопля (для локшини) - 500 г
- Цибуля ріпчаста (для локшини) - 200-300 г
Час приготування: 90 хвилин
Кількість порцій: 10
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі397.8 |
жири89.5 |
вуглеводи371.4 |
Порції |
|||
ккал |
белкі39.8 |
жири9 |
вуглеводи37.1 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі13 |
жири2.9 |
вуглеводи12.1 |
Рецепт «Локшина домашня з птахом»:
Вбити в миску яйця, додати 1/2 чайної ложки солі, добре перемішати поступово додаючи борошно щоб вийшло круте тісто
Розкатати тісто в тонку пелюшку, рясно пересипаючи борошном...
Згорнути розкатане тісто в рулон, не забуваючи при цьому рясно присипати борошном. Нарізати дрібною соломкою. Просіяти нарізану локшину через сито.
На стіл подавати обов'язково гарячою, бажано з домашньою коржею і зеленню кропу і петрушки
Тушку птиці перед варінням ошкурювати не треба, бажано осмалити її над полум'ям газової пальника, а краще над полум'ям багаття з листяних порід деревини... Режим на великі шматки, варим видаляючи піну бажано довше, для отримання наваристого бульйону, 50 - 60 хвилин, як мінімум!!! У 3 літри бульйону додаємо 500 грн дрібно порізаної картоплі, 200 - 300 грн дрібно нашинкованої ріпчастої цибулі, 50 -100 грн порізаної дрібними кубиками моркви, 1 маленький листок лаврового листа, зварити до повної готовності картоплю і перемішуючи додати нарізану, просіяну локшину, варім ще 3 - 4 хвилини, посолити і поперчити до смаку, в подану на стіл локшину можна додати зелень кропу і петрушки. ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!!!