Від нас недалеко є маленький приватний магазин, куди періодично привозять живих коропів, осетрів, а недавно і міног. Дивилася, дивилася на них і нарешті вирішила приготувати, прочитавши багато інформації перед цим. Але час витрачено не дарма: на Новий рік прекрасна смачна закуска. Приготувати її заздалегідь, як міноги під маринадом зберігаються до 6 місяців. А все, що можна приготувати заздалегідь, відразу відправляється в мою кулінарну скарбничку.
Інгредієнти для «Міноги в маринаді з овочами»:
Міноги
- Морепродукти (Міноги свіжі) - 1 кг
- Сіль (Крупна) - 500 г
- Борошно пшеничне/Борошно - 200 мл
Марінад
- Вода - 1 л
- Оцус (9%) - 5 ст. л.
- Сіль - 2 ст. л.
- Цукор - 4 ст. л.
- Перець запашний - 7 шт
- Перець чорний (горошком) - 7 шт
- Аркуш лавровий - 4 шт
- Перець чилі (за бажанням (я взяла сушений)) - 1 шт
Гарнір
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Морква - 1 шт
- Огірок - 1 шт
Соус
- Цибуля ріпчаста (велика) - 1 шт
- Гірчиця - 2 ст. л.
- Олія рослинна - 1 ст. л.
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі253.9 |
жири44.2 |
вуглеводи240.2 |
100 г страви |
|||
ккал |
білкі7.7 |
жири1.3 |
вуглеводи7.3 |
Рецепт «Міноги в маринаді з овочами»:
В першу чергу потрібно позбутися від цієї на міногах.
Для цього спочатку їх необхідно промити рясно під холодною водою.
Засипати крупною сіллю і залишити на 1 годину.
Одягнути гумові рукавички. Затиснути голову між великим і вказівним пальцем однієї руки, а іншою рукою з сіллю провести вздовж тіла.
Промити під струменем води.
Залишки зсередини очистити ножем.
Відрізати голови.
Нарізати на шматочки довжиною 5-6 Ретельно
промити водою
Муку змішати з сіллю і перцем за смаком (як Ви зазвичай соліть рибу)
Обваляти шматочки міног і обсмажити на рослинній олії.
Викласти на серветку, остудити.
Овочі нарізати на тонкі кружечки.
Я використовувала кухонний комбайн GALAXY
Скласти обсмажені міноги в банку, зверху укласти овочі.
Для маринаду всі інгредієнти з'єднати, довести до кипіння і залити міноги з овочами.
Закрити.Остудити
і поставити в холодильник
Через добу можна вже їсти. Зберігається до 6-ти місяців.
Перед подачею зробити соус, але можна і без нього.
Цибулю дрібно нарізати, додати гірчицю і олію. Перемішать.Я
знову скористалася кухонним комбайном GALAXY
На шматочок смачного хліба укласти шар соусу
Наду- шматочки міног, а на них розташувати овочі.
Приємного апетиту
Під час приготування цього рецепта я використовувала насадку для нарізки ломтиками і насадку для шинковки кухонного комбайна GALAXY GL2300