Міноги в маринаді з овочами

Від нас недалеко є маленький приватний магазин, куди періодично привозять живих коропів, осетрів, а недавно і міног. Дивилася, дивилася на них і нарешті вирішила приготувати, прочитавши багато інформації перед цим. Але час витрачено не дарма: на Новий рік прекрасна смачна закуска. Приготувати її заздалегідь, як міноги під маринадом зберігаються до 6 місяців. А все, що можна приготувати заздалегідь, відразу відправляється в мою кулінарну скарбничку.

Інгредієнти для «Міноги в маринаді з овочами»:

Міноги

  • Морепродукти (Міноги свіжі) - 1 кг
  • Сіль (Крупна) - 500 г
  • Борошно пшеничне/Борошно - 200 мл

Марінад

  • Вода - 1 л
  • Оцус (9%) - 5 ст. л.
  • Сіль - 2 ст. л.
  • Цукор - 4 ст. л.
  • Перець запашний - 7 шт
  • Перець чорний (горошком) - 7 шт
  • Аркуш лавровий - 4 шт
  • Перець чилі (за бажанням (я взяла сушений)) - 1 шт

Гарнір

  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Морква - 1 шт
  • Огірок - 1 шт

Соус

  • Цибуля ріпчаста (велика) - 1 шт
  • Гірчиця - 2 ст. л.
  • Олія рослинна - 1 ст. л.

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
2419.9 ккал


белкі253.9
р

жири44.2
р

вуглеводи240.2
р

100 г страви

     

ккал
73.8 ккал

білкі7.7
р

жири1.3
р


вуглеводи7.3
г

 

Рецепт «Міноги в маринаді з овочами»:

В першу чергу потрібно позбутися від цієї на міногах.
Для цього спочатку їх необхідно промити рясно під холодною водою.
Засипати крупною сіллю і залишити на 1 годину.

Одягнути гумові рукавички. Затиснути голову між великим і вказівним пальцем однієї руки, а іншою рукою з сіллю провести вздовж тіла.
Промити під струменем води.

Залишки зсередини очистити ножем.
Відрізати голови.
Нарізати на шматочки довжиною 5-6   Ретельно
промити водою

Муку змішати з сіллю і перцем за смаком (як Ви зазвичай соліть рибу)
Обваляти шматочки міног і обсмажити на рослинній олії.
Викласти на серветку, остудити.

Овочі нарізати на тонкі кружечки.
Я використовувала кухонний комбайн GALAXY


Скласти обсмажені міноги в банку, зверху укласти овочі.
Для маринаду всі інгредієнти з'єднати, довести до кипіння і залити міноги з овочами.
Закрити.Остудити
і поставити в холодильник

Через добу можна вже їсти. Зберігається до 6-ти місяців.
Перед подачею зробити соус, але можна і без нього.
Цибулю дрібно нарізати, додати гірчицю і олію. Перемішать.Я
знову скористалася кухонним комбайном GALAXY

На шматочок смачного хліба укласти шар соусу

Наду- шматочки міног, а на них розташувати овочі.

Приємного апетиту


Під час приготування цього рецепта я використовувала насадку для нарізки ломтиками і насадку для шинковки кухонного комбайна GALAXY GL2300

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND