Постний тажин

Тажин - це національна страва північноафриканських народів. Ця назва страва отримала від посуду, в якому вона готується. Принцип у тому, що пар піднімається до верху кришки, на ній конденсується і у вигляді води потрапляє знову в страву. В результаті їжа виходить дуже соковитою і пропареною. Тажин складається з конусоподібної кришки і нижньої частини, схожої на сковороду з вушками. Це термостійкий посуд, у ньому можна готувати навіть на відкритому полум'ї. Мій тажин - це абсолютно нові технології, він складається з композитних матеріалів і кераміки, йому нічого не страшно. Отже, повернемося до страви. Якщо ви думаєте, що тажин це виключно страва для приготування м'яса або птиці, то ви сильно помиляєтеся. Його фізичні властивості дозволяють чудово готувати будь-які страви. У ньому готується все на невеликому вогні тривалим томленням, з додаванням різних спецій, в'ялених і солоних лимонів, маслин, оливок і навіть сухофруктів. Рецепт цієї страви я привезла з кулінарного фестивалю Test of Dybai. Рецептом зі мною люб "язно поділився шеф, який проводив тестування північноафриканської кухні. Він був настільки люб'язний, що не тільки розповів, але і показав, як страва готується. Потім я ніч ворочалася, а наступного дня поїхала і купила тажин. Тепер із задоволенням представляю страву вам!

Інгредієнти для «Пісний тажин»:

  • Горох («» Містраль «» жовтий колотий) - 200 г
  • Нут («Містраль») - 200 г
  • Олія рослинна - 50 мл
  • Кориця (паличка) - 1 шт
  • Лимон (в "ялений) - 1 шт
  • Томати у власному соку - 800 мл
  • Петрушка (свіжа) - 0,5 пуч.
  • Імбир (1 см, у мене сухий) - 1 ч.
  • Паприка солодка - 1 ст. л.
  • Коріандр - 0,5 год.
  • Аркуш лавровий - 2 шт
  • Перець червоний пекучий (за смаком)
  • Сіль (за смаком)
  • Перець чорний (за смаком)
  • Часник - 2 зуб.
  • Помідори черрі (гілка) - 1 шт

Час приготування: 80 хвилин


Кількість порцій: 4

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
1553.2 ккал

белкі73.5
р

жири56.2
р

вуглеводи187.9
р

Порції

     

ккал
388.3 ккал


белкі18.4
р

жири14.1
р

вуглеводи47
г

100 г страви

     

ккал
94.7 ккал

белкі4.5
р

жири3.4
р

вуглеводи11.5
г


 

Рецепт «Пісний тажин»:

Використовую горох і нут «Містраль», вони чудово підійдуть для цього рецепта.

Замочу водою нут і горох на 6 годин, можна і менше, страва буде довго томитися на повільному вогні, так, що бобові в будь-якому випадку будуть готові повністю.

Ці прянощі буду використовувати в приготуванні.

Цибуля і морква почистити.


Цибулю, часник і моркву обсмажити в олії.

Додати спеції, ще смажити 2 хвилини.

Додати горох і нут, паличку кориці і в'ялений лимон. Перемішати.

Томати у власному соку подрібнити блендером і влити в тажин. Якщо буде густо, додайте трохи води. Покладіть стебли петрушки для аромату.

Дочекайтеся початку закипання, поставте найменший нагрів, накрийте кришкою і залиште на 1 годину 20 хвилин.


Після томління приберіть стеблі петрушки, лимон і викиньте їх.

Покладіть нарізані помідори черрі, накрийте кришкою ще хвилин на 5.

Подавайте страву гарячою, прямо в тажині. Приємного апетиту!











А ось шеф, який був такий люб'язний зі м^ Вперше



тажин побачила коли була в Тунісі, тоді навіть не думала. що колись буду в ньому готувати.

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND