Смачний, гостренький салатик. Побачила цей салат в передачі «Смак», давненько це було, якщо не помиляюся, готувала його Едіта П'єха. Поєднання продуктів здалося мені цікавим, і ось сьогодні я вирішила його приготувати. Може бути не зовсім точно, як готували його в передачі, не записала собі в блокнот, готувала по пам'яті. Мені особисто салат дуже сподобався. Спробуйте і ви.
Інгредієнти для «Огурічний салат по-іншому»:
- Огірок - 5-6 шт
- Квасоля консервована (червона) - 1 бан.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Олія рослинна - 2-3 ст. л.
- Сухарики (або кірієшки) - 2 пач.
- Перець чорний - 1/2 ч.
Час приготування: 20 хвилин
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белки |
жири52.4 |
вуглеводи125.2 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі3.1 |
жири4.4 |
вуглеводи10.4 |
Рецепт «Огірковий салат по-іншому»:
Цибулину почистити і дрібно нарізати.
Масло розігріти в невеликій сковороді і підсмажити цибулю до м'якості, не пережарювати.
Поки цибуля смажиться, ми ріжемо наші огірочки на кубики або на кружечки (напівкружечки), кому як подобається.
Квасоля злити через дуршлаг і промити холодною водою.
У мене сухарики домашнього приготування. Я брала 2 жменьки. Це можна відрегулювати за Вашим смаком, хто як любить-побільше сухариків або зовсім чуток.
Всі інгредієнти перекладаємо в одну чашку, перчим (солити не треба, так як всі продукти солоні) і перемішуємо.
Якщо вийшло суховато, можна додати масла або розсолу з огірків, як зробила я.
Салат готовий.
Приємного апетиту!!!
Салат можна також приготувати заздалегідь, але тоді сухарики додати тільки перед подачею на стіл, інакше вони розм'якнуть, і буде не так смачно.
Салат смачний, гостренький. Добре підходить до гриля, сьогодні у нас якраз був такий день. Але можна, звичайно, і просто на вечерю приготувати або, якщо раптово прийшли гості. Готується дуже швидко і просто.