Коричневий рис з лимонним ароматом

Гарнір з коричневого рису з приємним лимонно-трав'яним ароматом. Готувати дуже просто і швидко. Можна подавати і як самостійну страву. Я пропоную пісний варіант:)

Інгредієнти для «Коричневий рис з лимонним ароматом»:

  • Вершки (у мене сухі соєві, якщо страва не для посту, можна взяти звичайні 10% в кількості 100 мл) - 2 ст. л.
  • Часник - 2 зуб.
  • Лимон - 1 шт
  • Цибуля ріпчаста (середнього розміру) - 1 шт
  • Рис коричневий - 1 стак.
  • Олія рослинна
  • Базилік (сушений)
  • Майоран (сушений)

Час приготування: 30 хвилин


Кількість порцій: 2

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
583.4 ккал

белки
11.7 р

жири24.6
р

вуглеводи81.7
р

Порції

     

ккал
291.7 ккал


белки
5.9 р

жири12.3
р

вуглеводи40.9
р

100 г страви

     

ккал
114.4 ккал

белкі2.3
р

жири4.8
р

вуглеводи16
г


 

Рецепт «Коричневий рис з лимонним ароматом»:

На жаль, не дуже добре вийшли покрокові фото, але рецепт дуже простий, все буде зрозуміло і без них) .

Рис ретельно промиваємо.

Цибулю і часник нарізаємо дрібними кубиками і обсмажуємо на сковороді з розігрітою рослинною олією (соняшниковою або оливковою) до напівпрозорості цибулі.

Висипаємо на сковороду рис, перемішуємо, закриваємо кришкою і тримаємо на середньому вогні буквально пару хвилин. Потім починаємо поступово додавати окріп, невеликими порціями (приблизно половник). Кожну наступну порцію додаємо після того, як рис ввібрає попередню. Не забуваємо посолити в процесе.2

столові ложки соєвих вершків розчиняємо в 6 ложках води, додаємо цедру лимона і сік.
Коли рис буде майже готовий, виливаємо в нього цю суміш, добре перемішуємо і приправляємо сушеними травами (у мене базилік і майоран).
Вимикаємо плиту, ще кілька хвилин тримаємо під кришкою і можна подавати.

Приємного апетиту!)))

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND