Назву пирога я присвятила своїй сестричці Юлічці (її нік Juleta). У дитинстві, коли ми жили з батьками, вона постійно його пекла сама. Його ще називають «Гість на порозі». Готується швидко і витрати маленькі. Хто б його не пробував, всім дуже подобався і питали відразу рецепт. Готувала вона його завжди в духовці. А я сьогодні поставила експеримент і приготувала в аерогрілі. Сподіваюся, що вам теж сподобається!!!
Інгредієнти для «Пиріг» Juleta «»:
- Яйце куряче - 1 шт
- Масло вершкове (або маргарин) - 100 г
- Цукор - 250 г
- Сметана (будь-яка) - 2 ст. л.
- Олія рослинна (будь-яка) - 2 ст. л.
- Сода (гашена) - 1 ч. л.
- Ванілін
- Борошно пшеничне/Борошно (будь-яке)
Час приготування: 40 хвилин
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белки |
жири129 |
вуглеводи252.2 |
100 г страви |
|||
ккал |
белки |
жири25.8 |
вуглеводи50.4 |
Рецепт «Пиріг» Juleta «»:
Розтоплюємо масло вершкове або маргарин.
Додаємо цукор.
Додаємо сметану.
Додаємо олію і розмішуємо добре.
Потім додаємо яйце і знову розмішуємо.
Потім гасимо соду і додаємо в отриману масу. Розмішуємо.
І останній штрих у приготуванні тесту: додаємо борошно, щоб тісто відлипало добре від рук.
Потім ділимо тісто на 3 частини і одну частину прибираємо в морозилку.
Потім беремо форму і застиляємо її папером для випікання. Якщо ви будете пекти в духовці, то просто змащуємо аркуш або форму маслом (я змащую зазвичай рослинним).
Беремо тісто і укладаємо акуратно по всій формі. Товщина тесту приблизно 5 мм.
Потім беремо будь-яке варення, я земляничне змішувала з вишневим, і заливаємо. А оскільки варення дуже солодке, я додала в нього трохи лимонної кислоти, для кислинки.
Пиріг майже готовий.
Поки ми все це з вами робили, тісто в морозилці охололо. Беремо його і трьом на отриманий пиріг, на терці. Ось такий пиріг у нас вийшов!!!
Потім відправляємо його в аерогриль. Виставляємо час 40 хвилин, швидкість вентилятора середня, температура 170 градусів.
А якщо в духовку, то просто в розігріту до 180 * С, і випікати до готовності.
Ось такий смачний пиріг у мене вийшов. Розрізати його краще гарячим.
А якщо випікали в духовці, то ріжте прямо на аркуші, зручніше!
Оскільки я робила пиріг в аерогрілі, форма невелика, у мене залишилося тісто, я його розділила на невеликі кульки і прибрала в морозилку на 30 хв. Потім натерла на середній терці це тісто і розділила акуратно на купки, вийшли маленькі єзидики (або астри, кому як подобається).
Їх я випікала при температурі 190 градусів, швидкість вентилятора висока і час 10 хвилин. А якщо в духовці, то просто до готовності!
Всім ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!!!