Пиріг «Juleta»

Назву пирога я присвятила своїй сестричці Юлічці (її нік Juleta). У дитинстві, коли ми жили з батьками, вона постійно його пекла сама. Його ще називають «Гість на порозі». Готується швидко і витрати маленькі. Хто б його не пробував, всім дуже подобався і питали відразу рецепт. Готувала вона його завжди в духовці. А я сьогодні поставила експеримент і приготувала в аерогрілі. Сподіваюся, що вам теж сподобається!!!

Інгредієнти для «Пиріг» Juleta «»:

  • Яйце куряче - 1 шт
  • Масло вершкове (або маргарин) - 100 г
  • Цукор - 250 г
  • Сметана (будь-яка) - 2 ст. л.
  • Олія рослинна (будь-яка) - 2 ст. л.
  • Сода (гашена) - 1 ч. л.
  • Ванілін
  • Борошно пшеничне/Борошно (будь-яке)

Час приготування: 40 хвилин


Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
2210.9 ккал

белки
9.6 р

жири129
г

вуглеводи252.2
р

100 г страви

     

ккал
442.2 ккал

белки
1.9 р


жири25.8
р

вуглеводи50.4
р

 

Рецепт «Пиріг» Juleta «»:

Розтоплюємо масло вершкове або маргарин.

Додаємо цукор.

Додаємо сметану.

Додаємо олію і розмішуємо добре.


Потім додаємо яйце і знову розмішуємо.

Потім гасимо соду і додаємо в отриману масу. Розмішуємо.

І останній штрих у приготуванні тесту: додаємо борошно, щоб тісто відлипало добре від рук.
Потім ділимо тісто на 3 частини і одну частину прибираємо в морозилку.

Потім беремо форму і застиляємо її папером для випікання. Якщо ви будете пекти в духовці, то просто змащуємо аркуш або форму маслом (я змащую зазвичай рослинним).

Беремо тісто і укладаємо акуратно по всій формі. Товщина тесту приблизно 5 мм.


Потім беремо будь-яке варення, я земляничне змішувала з вишневим, і заливаємо. А оскільки варення дуже солодке, я додала в нього трохи лимонної кислоти, для кислинки.
Пиріг майже готовий.

Поки ми все це з вами робили, тісто в морозилці охололо. Беремо його і трьом на отриманий пиріг, на терці. Ось такий пиріг у нас вийшов!!!

Потім відправляємо його в аерогриль. Виставляємо час 40 хвилин, швидкість вентилятора середня, температура 170 градусів.
А якщо в духовку, то просто в розігріту до 180 * С, і випікати до готовності.

Ось такий смачний пиріг у мене вийшов. Розрізати його краще гарячим.
А якщо випікали в духовці, то ріжте прямо на аркуші, зручніше!

Оскільки я робила пиріг в аерогрілі, форма невелика, у мене залишилося тісто, я його розділила на невеликі кульки і прибрала в морозилку на 30 хв. Потім натерла на середній терці це тісто і розділила акуратно на купки, вийшли маленькі єзидики (або астри, кому як подобається).


Їх я випікала при температурі 190 градусів, швидкість вентилятора висока і час 10 хвилин. А якщо в духовці, то просто до готовності!

Всім ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!!!

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND