Дуже простий сірий хліб

Хотілося домашнього хлібуся, а всі рецепти, що попадалися під руку були клопіткими, та й виявилося житнього борошна зовсім мало. Вирішила трохи імпровізувати. Вийшло дуже смачно і до смішного просто.

Інгредієнти для «Дуже простий сірий хліб»:

  • Хліб (шматочки житнього, взяла чорний солодовий хліб, приблизно 6 шматочків.) - 5-6 шт
  • Борошно ячмінне - 1 стак.
  • Дріжджі (сухі активні) - 2 ч. л.
  • Вода (приблизно 1 літр, щоб замочити шматочки хліба. Тепла.) - 1 л
  • Борошно пшеничне/Борошно (приблизно 5-6 стаканів, щоб замісити не дуже круте тісто.)
  • Цукор - 3 год.
  • Сіль - 1.5 ч. л.

Час приготування: 120 хвилин


Кількість порцій: 20

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
8593 ккал

белки
230.9 р

жири20.7
р

вуглеводи1828.7
р

Порції

     

ккал
429.7 ккал


белкі11.5
р

жири1
г

вуглеводи91.4
р

100 г страви

     

ккал
182.4 ккал

белки
4.9 р

жири0.4
р

вуглеводи38.8
р


 

Рецепт «Дуже простий сірий хліб»:

Закваску потрібно робити заздалегідь, як всі знають. І прийшла мені в голову думка спробувати просто залити шматочки хліба теплою водою і замісити на цій «заквасці» тісто. Так я і зробила. залила шматочки хліба теплою водою, дала їм розбухнути і додала сухі дріжджі, цукор і сіль.

Дочекалася поки дріжджі підуть і замісила не дуже круте тісто з додаванням ячмінного борошна. Покрила миску рушником і пішла спати.

Так моє тісто виглядало вранці. Залишилося просто зібрати його мокрими руками на противагу, надати йому круглу форму і поставити випікатися. Через хвилин 35-40 хлібушок був готовий. Залишилося тільки змочити його водою і покласти остигати під рушник. Випікала я його при 185 градусах.

Ось такий хлібушок вийшов!!! Дуже смачний, ароматний, пахнущий і житом і ячменем, а головне такий простий у приготуванні. Раджу спробувати!! Приємного всім апетиту.


COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND