Пиріг закусочний «Прибалтійський»

Чудовий пиріг, який підійде і в будні, і в свята, і на пікнік (не за горами літо!). Десь на сайті бачила схожий рецепт, але з іншими пропорціями. Тут же - все просто, недорого і дуже швидко.

Інгредієнти для «Пиріг закусочний» Прибалтійський «»:

  • Сметана (для тесту) - 200 г
  • Майонез (для тесту) - 250 г
  • Яйце куряче (для тесту) - 3 шт
  • Борошно пшеничне/Борошно (для тесту) - 6 ст. л.
  • Сіль (для тесту)
  • Сода (для тесту)
  • Консерви рибні (для начинки) - 1 бан.
  • Картопля (сирої, для начинки) - 2-3 шт

Час приготування: 60 хвилин


Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
3697.2 ккал

белкі93.2
р

жири278.9
р

вуглеводи199.1
г

100 г страви

     

ккал
284.4 ккал

белкі7.2
р


жири21.5
р

вуглеводи15.3
г

Рецепт «Пиріг закусочний» Прибалтійський «»:

З сметани, майонезу, яєць, борошна, тріски солі та соди замісити рідке тісто

Вилити половину тіста на змащений маслом противень, рівномірно розкласти на ньому натертий на великій терці сирої картоплю

Банку рибних консервів (за рецептом покладалася «Сайра», але я люблю «Скумбрію», тому готувала саме з нею) розім'яти виделкою, бажано (а у мене обов'язково) попередньо вийнявши всі кісточки, і теж розкласти поверх картоплі

Зверху залити начинку решти половиною тіста і відправити в духовку приблизно на 45 хвилин (температуру я ставлю приблизно 180-200 гр.). Через кілька хвилин всі домашні збіжаться до вас, так як аромат варто приголомшливий...

Після того, як пиріг вийнятий з духовки, він трохи осідає, так і повинно бути. Змащувати верх нічим не потрібно, поверхня виходить масляниста, гладка. Особисто я віддаю перевагу їсти цей пиріг відразу, ще гарячим, як кажуть з запалу зі спеку, але і холодний він не менш смачний


Варіантів начинки може бути багато. Можна додати дрібно нарізаний ріпчастий цибуля, сирої або злегка обсмажений, або додати зелені, можна і зовсім замінити рибні консерви м'ясним фаршем (ми його обсмажували з цибулею), все залежить від вашої фантазії.

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND