Випічка з прісного тіста «» Папуга Кеша «»

Цього папугу я виліпила і спекла на прохання поварять. Важкувато було, особливо з дзьобом. Ну який вже вийшов, такий і вийшов. Виставляю Кешу на Ваш суд і на конкурс "У світі тварин" ".

Інгредієнти для "Випічка з прісного тіста" "Папуга Кеша" ":

  • Борошно пшеничне/Борошно (для тесту) - 500 г
  • Вода - 150 мл
  • Цукор - 50 г
  • Сіль - 30 г
  • Олія рослинна - 50 г
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Барвник харчовий
  • Кориця

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
2452.7 ккал


белки
53.6 р

жири62.5
р

вуглеводи424.8
р

100 г страви

     

ккал
292 ккал

белкі6.4
р

жири7.4
р


вуглеводи50.6
р

 

Рецепт "Випічка з прісного тіста" "Папуга Кеша" ":

Починаємо роботу із замішування тіста, для чого добре перемішуємо борошно, цукор, сіль, до суміші додаємо воду і олію, і вимішуємо до однорідної маси. Після приготування тесту починаємо ліпити фігурку папугу. Для цього беремо два шматочки тіста і виліплюємо тулуб і голову, з'єднуємо їх, змастивши обидва шматочки водою і трохи притиснувши. Так і надалі з'єднуємо всі елементи папуги.

Тепер за допомогою ножиць робимо "пір'яки" "папугу.

Як перишки будуть готові, приступаємо до ліплення лапок з оперенням (слідуйте покроковим фото).

Коли лапки готові - ліпимо хвостик і крила. Користуємося ножицями і дерев'яною паличкою (можна зубочисткою).

Тепер настає дуже відповідальний момент - виготовлення мордочки. Робимо все так як показано на покрокових фото.


Особливо мені довелося повозитися з дзьобом, він не хотів тримати форму. А вихід з цього скрутного становища виявився простим - тісто полежало на повітрі, підсохло трохи, і все!

Заключним акордом буде виготовлення хохолку і пір'я навколо шиї, робимо їх за допомогою ножиць.

Смазываем его желтком и отправляем запекаться при температуре 180 гр.

Поки він печеться, ми готуємо «» фарби «». Яєчний білок змішуємо з цукровою пудрою, потім розділяємо отриману глазур на кілька частин і додаємо харчові барвники

Папуга спекся, даємо йому трохи охолонути і приступаємо до художніх робіт.


Зверху глазурі наносимо жовток, трохи розбавлений з водою, і відправляємо в духовку на 10 хвилин.

Всі! Ура!

Вибачте, якщо щось не так, але я намагалася.....

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND