Ще один «Наполеон»

Зазвичай я роблю «Наполеон» за перевіреним роками рецептом http://www.povarenok .ru/recipes/show/167 35/А тут захотілося чогось абсолютно іншого. І ось що вийшло...

Інгредієнти для «Ще один» Наполеон «»:

  • Сметана (я брала 20%) - 200 г
  • Масло вершкове - 200 г
  • Борошно пшеничне/Борошно (скільки візьме тісто + 4 ст.л. для крему) - 2-3 стак.
  • Сіль (тріска)
  • Молоко (для крему) - 1 л
  • Яйце куряче (для крему) - 3 шт
  • Цукор (для крему) - 100 г
  • Какао-порошок - 2 ст. л.
  • Шоколад молочний/Шоколад (для прикраси) - 100 г
  • Коньяк - 1 ст. л.

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
4755.1 ккал


белкі107.6
р

жири274
г

вуглеводи454.3
р

100 г страви

     

ккал
218.1 ккал

белки
4.9 р

жири12.6
р


вуглеводи20.8
р

 

Рецепт «Ще один» Наполеон «»:

З сметани, вершкового масла, тріски солі та борошна замішуємо круте еластичне тісто.
Прибираємо на годину в холодильник.
Тісто ділимо на 6 -8 частин, тоненько викочуємо, наколюємо виделкою і печемо в розігрітій духовці на пергаменті (хвилини по 4 -5 - залежно від духовки) .

Для крему змішуємо борошно, цукор, какао, яйця, розводимо молоком і на водяній бані або на маленькому вогнику доводимо до кипіння.
Знімаємо з вогню, додаємо коньяк і гарячим щедро заливаємо коржі. Трохи крему залишаємо.

Даємо тортику просякатися (краще ніч), верх і бока ще раз промазуємо кремом, «вирівнюємо» поверхню і посипаємо тертим шоколадом.

Залишилося тільки заварити чашечку чаю і відкусити шматочок Приємного

апетиту!

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND