Зазвичай я роблю «Наполеон» за перевіреним роками рецептом http://www.povarenok .ru/recipes/show/167 35/А тут захотілося чогось абсолютно іншого. І ось що вийшло...
Інгредієнти для «Ще один» Наполеон «»:
- Сметана (я брала 20%) - 200 г
- Масло вершкове - 200 г
- Борошно пшеничне/Борошно (скільки візьме тісто + 4 ст.л. для крему) - 2-3 стак.
- Сіль (тріска)
- Молоко (для крему) - 1 л
- Яйце куряче (для крему) - 3 шт
- Цукор (для крему) - 100 г
- Какао-порошок - 2 ст. л.
- Шоколад молочний/Шоколад (для прикраси) - 100 г
- Коньяк - 1 ст. л.
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі107.6 |
жири274 |
вуглеводи454.3 |
100 г страви |
|||
ккал |
белки |
жири12.6 |
вуглеводи20.8 |
Рецепт «Ще один» Наполеон «»:
З сметани, вершкового масла, тріски солі та борошна замішуємо круте еластичне тісто.
Прибираємо на годину в холодильник.
Тісто ділимо на 6 -8 частин, тоненько викочуємо, наколюємо виделкою і печемо в розігрітій духовці на пергаменті (хвилини по 4 -5 - залежно від духовки) .
Для крему змішуємо борошно, цукор, какао, яйця, розводимо молоком і на водяній бані або на маленькому вогнику доводимо до кипіння.
Знімаємо з вогню, додаємо коньяк і гарячим щедро заливаємо коржі. Трохи крему залишаємо.
Даємо тортику просякатися (краще ніч), верх і бока ще раз промазуємо кремом, «вирівнюємо» поверхню і посипаємо тертим шоколадом.
Залишилося тільки заварити чашечку чаю і відкусити шматочок Приємного
апетиту!