Шоколадне серце з ягодами

Дуже смачний торт!

Інгредієнти для «Шоколадне серце з ягодами»:

  • Борошно пшеничне/Борошно - 175 г
  • Яйце куряче - 3 шт
  • Цукор - 180 г
  • Масло вершкове - 50 г
  • Какао-порошок - 2 ст. л.
  • Молоко - 200 мл
  • Розпушувач тіста - 1 ч. л.
  • Вершки (жирні, 33%) - 350 мл
  • Ягода (я взяла заморожену вишню) - 250 г
  • Шоколад темний - 150 г
  • Мед - 1 ст. л.

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
4270.6 ккал


белкі72.7
р

жири242.5
р

вуглеводи453.9
р

100 г страви

     

ккал
316.3 ккал

белкі5.4
р

жири18
г


вуглеводи33.6
р

 

Рецепт «Шоколадне серце з ягодами»:

Збити яйця з цукром. Підігріти молоко, додати масло, дочекатися, поки олія розтопиться. Перемішати борошно з какао і розпушувачем. Додати до яйць 1/2 борошна з какао, влити молоко з маслом, потім ввести решту борошна.

Змастити форму для випічки у вигляді серця вершковим маслом, викласти половину тесту, випікати корж у духовці, нагрітій до 170 градусів близько 20 хвилин. З другої половини тіста спекти другий корж.

Збити 200 мл вершків, додати половину ягід і підносити ще кілька хвилин, щоб маса стала однорідною. Поставити крем на 15 хвилин в холодильник.

Приготувати глазур: в каструльку влити 150 мл вершків, додати шоколад і мед, розтопити все разом. Злегка збити віничком.

Вершковий крем розмазати по одному з коржів, накрити другим коржем, змастити верхній корж глазур'ю і прикрасити краї серця залишилися ягодами.

Можна взяти малину або полуницю.

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND