Крекер з каррі і маком

Крекер - найпростіший вид печива, відмінно зберігається без втрати смакових властивостей. Приготувати його в домашніх умовах просто. Хрусткий і смачний крекер з каррі і маком - відмінний перекус, він прекрасно підійде до солодкого чаю, кави і навіть основи для бутербродів.

Інгредієнти для «Крекер з каррі і маком»:

  • Борошно пшеничне/Борошно - 2 стак.
  • Масло вершкове - 125 г
  • Каррі - 2 ч. л.
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Мак - 1 ст. л.
  • Кунжут - 1 ст. л.
  • Сир твердий - 0.75 стак.

Час приготування: 75 хвилин


Кількість порцій: 4

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
2672.8 ккал

белкі79.2
р

жири149.7
р

вуглеводи253.6
р

Порції

     

ккал
668.2 ккал


белкі19.8
р

жири37.4
р

вуглеводи63.4
р

100 г страви

     

ккал
381.8 ккал

белкі11.3
р

жири21.4
р

вуглеводи36.2
р


 

Рецепт «Крекер з каррі і маком»:

Просіяти борошно, додати каррі і розм'якшене вершкове масло.

Суміш перетерти руками до стану масляної крихти.

З'єднати масляні крихти з маком, яйцем і нашинкованим сиром.

Тісто вимісити, сформувати в кулю, помістити в целофановий пакет і прибрати в холодильник на 30 хвилин.


На папері для випічки (у мене розміром 24,5 х 31 см.) розкатати тісто в тонкий пласт, вирізати виїмкою заготовки крекера або розрізати тісто на чотирикутники (трикутники).

Перенести заготовки крекера на противень разом з папером для випічки, посипати кунжутом і прибрати в холодильник на 15 хвилин. Увімкнути духовку до 190 градусів.

Переставити противень у духовку і випікати 12 - 15 хвилин при температурі 190 градусів. Готовий крекер зняти з противня і перекласти на ґрати.

Крекер у розрізі.

Приємного апетиту!


COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND