Лепешка з картоплею та грибами

Смачно, ситно, і може мати масу варіацій.

Інгредієнти для «Ліпешка з картоплею та грибами»:

  • Борошно пшеничне/Борошно (тісто) - 4 стак.
  • Вода (гаряча тісто) - 1.3 стак.
  • Олія рослинна (тісто) - 2 ст. л.
  • Яйце куряче (тісто) - 1 шт
  • Горілка (тісто) - 1 ст. л.
  • Сіль
  • Картопля (відварена)
  • Гриби (смажені з цибулею)
  • Масло вершкове - 50 г
  • Часник (2 зубчики)

Час приготування: 50 хвилин


Кількість порцій: 4

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
3117.2 ккал

белкі70.7
р

жири85.7
р

вуглеводи512
г

Порції

     

ккал
779.3 ккал


белкі17.7
р

жири21.4
р

вуглеводи128
г

100 г страви

     

ккал
243.5 ккал

белкі5.5
р

жири6.7
р

вуглеводи40
г


 

Рецепт «Ліпешка з картоплею та грибами»:

Вскип'ятити воду з сіллю і маслом, заварити в ній 1/2 склянки борошна, добре розмішати грудки, і дати охолонути. Додати яйце і решту борошна, вимісити тісто. Тісто не повинно липнути до рук, якщо липне, додати ще трохи борошна. Дати відстань не менше 1 години.

Приготувати начинку:картоплю зварити і розім'яти в пюре, гриби обсмажити з цибулею, все змішати.

З тіста розкатати два не великих млинця, на один викласти начинку накрити іншим і скалкою розкатати якомога тонше не порушуючи цілісності нашої пелюшки.

Ліпешку якнайкраще очистити від борошна і викласти на розігріту сковорідку (краще чавунну) без олії, обсмажити з обох сторін.

Потім, кожен корж рясно змастити злив. маслом змішаним з часником.

Скласти стопкою, дати просякнутися, хвилин через 20 можна їсти.

Цей рецепт - учасник акції «» Готуємо разом - кулінарний тиждень «». Обговорення приготування на форумі - http://forum.povarenok.ru/viewtopic.php?f=34&t=6560

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND