Торт «» Шоколадний експромт «»

Захотілося шоколадного тортика. Дуже багато на сайті смачних рецептів, але захотілося чогось свого.

Інгредієнти для «Торт» «Шоколадний експромт» «»:

  • Борошно пшеничне/Борошно (+ розпушувач одна чайна ложка) - 1 стак.
  • Цукор - 1 стак.
  • Яйце куряче (якщо не дуже великі, то 5) - 4 шт
  • Какао-порошок (за смаком)
  • Борошно пшеничне/Борошно (для крему) - 3-4 ст. л.
  • Цукор (для крему) - 5-6 ст. л.
  • Ванілін (для крему)
  • Масло вершкове (для крему) - 120 г
  • Шоколад темний (у мене пішло півтори плитки. Зазначено все разом і на крем і на глазур. для глазурі ще 30 грн злив. олії.) — 1,5
  • Молоко (і одне сире яйце.) - 1,5-2 стак.

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
3579.7 ккал


белки
58.6 р

жири127.3
р

вуглеводи551
г

100 г страви

     

ккал
300.8 ккал

белки
4.9 р

жири10.7
р


вуглеводи46.3
г

 

Рецепт «Торт» «Шоколадний експромт» «»:


вибиваємо в міцну піну білки з цукром, ваніліном, какао, додаємо потихеньку жовтки, борошно і розпушувач. випікаємо до готовності наш бісквіт.ждемо

коли він охолоне і акуратно знімаємо тоненько верхню кришечку. вынимаем мякоть бисквита и режем ее кубиками.

теперь займемся кремом. варим звичайний заварний крем. рецепт я викладала тут, тільки трохи зменшувала пропорції https://www.povarenok.ru/recipes/show/18667/і
додала розтоплені на водяній бані підлогу плитки шоколаду, коли крем охолов збила все з вершковим маслом.перемішала

крем і нарізаний кубиками бісквіті
склала все назад в бісквітну формочку, закрила зрізаною верхівкою і облила шоколадною глазур'ю. приємного апетиту!!!!

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND