Торт зі збитими вершками

До чаю

Інгредієнти для «Торт зі збитими вершками»:

  • Горіхи (краще волоські, можна і фундук) - 50 г
  • Яйце куряче - 3 шт
  • Цукор - 1 стак.
  • Оцет (у рецепті був 24%, я використала 9%) - 0,25 ч.
  • Розпушувач тіста - 1 ч. л.
  • Вершки (для взбивання, близько 35% жирності 300-500мл., у мене було 500, вершків багато не буває:)) - 500 мл
  • Фрукти (для прикраси, що знайдете, можна консервовані)
  • Шоколад молочний/Шоколад (тертий, необов'язково) - 1 міськст.
  • Олія рослинна (для мастила противня) - 1 ст. л.

Час приготування: 100 хвилин


Кількість порцій: 6

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
3349.5 ккал

белкі42.2
р

жири227.9
р

вуглеводи280.4
р

Порції

     

ккал
558.3 ккал


белкі7
г

жири38
г

вуглеводи46.7
р

100 г страви

     

ккал
345.3 ккал

белкі4.4
р

жири23.5
р

вуглеводи28.9
р


 

Рецепт «Торт зі збитими вершками»:

фото трохи невдале, але тортик смачний.
Для початку намалюйте на пергаменті коло в 24 см (приблизно), я для цього обвела сковорідку.
Якщо горіхи цілі, то роздробіть їх, і перемішайте з розпушувачем.
Приступаємо до приготування основи. Відокремлюємо білки від жовтків, збиваємо білки в пишну піну, після починаємо всипати по трохи цукор, збиваємо до стану пишної маси, в кінці підіймання вливаємо оцет, збиваємо ще пару хвилин, маса виходить пишна і міцна, всинаємо туди горіхи і акуратно перемішуємо.
Потім рівно заливаємо коло, яке накреслене на пергаменті, формуємо ніби гніздо (посередині потрібна западина) і ставимо на 140 грн на 30 хв. в попередньо розігріту духовку.
Після ставимо знову на 30 хв., тільки на 100 гр., безе вийде крихким, так що форма для випікання не підуть, може зламатися. Після випікання, відкрийте дверцята духовки, безе не виймати! Нехай остигають разом, хвилин 15-20.Пока
остигає безе, починайте підіймати вершки, на підіймання вершків піде хвилин 15, раджу фінські, і щоб були холодні.
Безе повинно повністю охолонути!!!
Після викладайте вершки на безі, прикрасьте на свій смак. Я прикрасила ківі, бананом, виноградом і мандарином. Поставте тортик на кілька годин холодильник, щоб просочився, а краще на ніч. Безе виходить тягучим і соковитим.

Приємного апетиту

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND