Творожний пиріг з корицею

Дуже смачний і ситний пиріг.

Інгредієнти для «Творожний пиріг з корицею»:

  • Черешня (свіжа, або вишня) - 200 г
  • Кориця - 1,5 ч. л.
  • Цедра лимона - 1 ч. л.
  • Вершки - 4 ст. л.
  • Марципан - 150 г
  • Сир - 250 г
  • Молоко - 6 ст. л.
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Олія рослинна - 1/2 стак.
  • Ванільний цукор - 1 пач.
  • Цукор - 100 г
  • Сіль - 1/2 ч.
  • Розпушувач тіста - 1 пач.
  • Борошно пшеничне/Борошно - 3,5 стак.
  • Цукрова пудра (для посипання)

Час приготування: 80 хвилин


Кількість порцій: 10

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
5362.5 ккал

белкі110.6
р

жири273.3
р

вуглеводи619.6
г

Порції

     

ккал
536.3 ккал


белкі11.1
р

жири27.3
р

вуглеводи62
г

100 г страви

     

ккал
327 ккал

белки
6.7 р

жири16.7
р

вуглеводи37.8
р


 

Рецепт «Творожний пиріг з корицею»:

тісто:сир викласти в ємність, змішати його з молоком, яйцем, рослинною олією, цукром-піском і ванільним цукром, добре перемішати

додати борошно і розпушувач тіста, перемішати

замісити тісто

начинка: в окремій ємності змішати марципанову масу, корицю, цедру лимона, вершки, черевишню без кісточок,
марципанову масу я готувала ось за цим рецептом - https://www.povarenok.ru/recipes/show/27795/, брала з отриманої загальної маси 1/3 частину


тісто розкатати, зрізати краї і викласти начинку на середину

згорнути краї до середини, перекласти пиріг у форму, змащену рослинним маслом, зрізані смужки тіста покласти поперек і злегка придавити, поставити в розігріту духовку і випікати 50-60 хвилин при температурі 200 градусів

готовий пиріг дістати, злегка остудити і посипати цукровою пудрою

Розрізати на порційні шматки.

Приємного апетиту!!!


COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND