До посту, до того ж дуже смачно:) Цей рецепт знайомий батюшка в церкві розповів:)
Інгредієнти для «Квасоля в томатно-горіховому соусі»:
- Квасоля - 1 стак.
- Горіхи волоські - 1/2 стак.
- Цибуля ріпчаста - 2-3 шт
- Томатна паста (густа) - 1 ст. л.
- Часник - 3-4 зуб.
- Перець чорний
- Сіль
Час приготування: 180 хвилин
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі69 |
жири84.7 |
вуглеводи159.4 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі12.3 |
жири15.1 |
вуглеводи28.5 |
Рецепт «Квасоля в томатно-горіховому соусі»:
1. Квасоля замочити в холодній воді так, щоб вода покривала квасолю. Через 10 годин у тій же воді поставити варить.
2. Як закипить, додати 1/2 ч. л. солі. Варити 2 години, поки води не залишиться в 2 рази менше, ніж готової квасолі. Якщо води більше, то зайву воду злить.3
. Соус:Цибулю
порізати. Окремо на сковороді обсмажити на маслі. До цибулі додати томатну пасту (розвести теплою водою, щоб півсклянки вийшло). Грецький горіх разом з часником подрібнити (можна в блендері або м'ясорубці), додати в томат. Сіль і перець - до смаку. Протушити кілька хвилин, зашкодити 4
. Додати соус у квасолю, перемішати, закрити кришкою і залишити на слабкому вогні хвилин на 10 -15. Як охолоне - викласти на страву і прикрасити зеленню. Холодна
навіть смачніше;) p.
s. Фото погані, з мобільного.