У всіх одеських сім'ях ця страва подається на стіл влітку.
Інгредієнти для «Ікра з синіх по-одеськи»:
- Баклажан (вибирайте м'ясисті) - 6 шт
- Перець болгарський - 8 шт
- Помідор (середній) - 12 шт
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Часник - 2 зуб.
- Сіль (тріска)
- Олія рослинна - 3 ст. л.
- Цукор
Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 10
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі34.2 |
жири45 |
вуглеводи1116.2 |
Порції |
|||
ккал |
белкі3.4 |
жири4.5 |
вуглеводи111.6 |
100 г страви |
|||
ккал |
белки |
жири1.1 |
вуглеводи26.6 |
Рецепт «Ікра з синіх по-одеськи»:
На противагу укласти промиті обсушені баклажани і перці.
Запікати хвилин 20 при температурі 180. Охолодити.
Баклажани розрізати навпіл і ложкою витягнути м'якоть.
Перці почистити - зняти шкурку, видалити насіння.
Помідори помити, почистити цибулю і часник.
Всі овочі перемолоти на м'ясорубці, видавити часник, додати спеції і олію. Подавати як соус до тальятели або як закуску-в піалі.
Приємного апетиту!