Рецепт цього незвичайного десерту виявився в журналі «Пікар». Моя цікавість не могла залишити її без уваги. Результат просто вразив... Кислинка томата змушує зовсім по-іншому «заграти» смак черешні, а кориця та імбир надають цьому гаспачо оксамитовий, солодкий і одночасно гострий смак. Нічого подібного я раніше не пробувала!
Інгредієнти для «Гаспачо з черешні з томатом» Том і Черрі «»:
- Черешня (або вишня) - 150 г
- Помідор (або 1 маленький, або 4 шт. помідорок «черрі») - 75 г
- Мед - 1,5 ст. л.
- Цукор - 1 ч.
- Імбир - 1/2 ч.
- Кориця - 1/4 ч.
Час приготування: 20 хвилин
Кількість порцій: 1
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
білкі2.6 |
жири1.2 |
вуглеводи62.8 |
100 г страви |
|||
ккал |
белки |
жири0.4 |
вуглеводи22.4 |
Рецепт «Гаспачо з черешні з томатом» Том і Черрі «»:
З такої кількості черешні і томатів виходить приблизно 200 мл. гаспачо.
Почнемо з того, що очистимо черешні від кісточок.
Тепер за допомогою дрібної тьорки або блендера робимо пюре з черешні і томата. Помідор перетираємо без шкірки, а черешню можна з нею.
У готове пюре додаємо мід, цукор, корицю та імбир.
Не забувайте, що у кориці та імбиря дуже «яскравий» смак, тому постарайтеся суворо дотримати пропорції.
Все ретельно перемішуємо і ставимо охолоджуватися в холодильник хвилин на 10.
Виливаємо в відповідний посуд і подаємо до столу.
Їсти можна чайною ложкою або просто пити зі стаканчика.
Приємного апетиту!