Солодкий пиріг у вишневій кислинкою і тонким ароматом солодкого вермуту - прекрасне доповнення до кружечки чаю після обіду або при зустрічі гостей.
Інгредієнти для «Вишневий пиріг з» Мартіні «і чорницею»:
- Борошно пшеничне/Борошно -5 стак.
- Розпушувач тіста - 2 ч. л.
- Сіль - 1 ч. л.
- Горіх мускатний - 0.25 ч. л.
- Мартіні (Б'янко) - 125 мл
- Масло вершкове - 200 г
- Сік апельсиновий - 65 мл
- Цукор (+ 2 ст.л. для заливки) - 100 г
- Яйце куряче - 2 шт
- Сік лимонний - 0.5 ч. л.
- Ванілін
- Вишня - 2 стак.
- Йогурт (натуральний) - 250 мл
- Чорниця - 1 стак.
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 8
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі48.5 |
жири185.2 |
вуглеводи407.1 |
Порції |
|||
ккал |
белкі6.1 |
жири23.2 |
вуглеводи50.9 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі3 |
жири11.4 |
вуглеводи25.1 |
Рецепт «Вишневий пиріг з» Мартіні «і чорницею»:
Борошно, сіль, розпушувач і мускать змішати і розділити на три частини.
Апельсиновий сік і вермут смішать180
г олії збити з цукром
По одному вбити яйця, ванілін і цедру.
Потім втрутити одну з трьох частин борошняну суміш, додати половину соку з вермутом, вимісити, потім другу частину борошна, сік з вермутом, потім третю частину борошна, вимісити однорідне тісто.
Тісто викласти у форму, зверху засипати вишнею і випікати в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці 20 хвилин.
Потім пиріг дістати, полити 20 г розтопленого масла і присипати 2 ст. л. цукру і поставити назад випікати ще 20 хвилин при 170 градусах.
Для заливки йогурт змішати з 2 ст. л. цукру до зникнення крупинок.
Готовий пиріг трохи охолодити, залити заливкою і зверху присипати 1 склянкою чорниці. Охолодити при кімнатній температурі і прибрати в холодильник для просочення на ніч.
Ось такий пиріжок у розрізі, дуже смачний, ніжний і ароматний.
Бажаю приємного чаювання!