Вишневий пиріг з «Мартіні» і чорницею

Солодкий пиріг у вишневій кислинкою і тонким ароматом солодкого вермуту - прекрасне доповнення до кружечки чаю після обіду або при зустрічі гостей.

Інгредієнти для «Вишневий пиріг з» Мартіні «і чорницею»:

  • Борошно пшеничне/Борошно -5 стак.
  • Розпушувач тіста - 2 ч. л.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Горіх мускатний - 0.25 ч. л.
  • Мартіні (Б'янко) - 125 мл
  • Масло вершкове - 200 г
  • Сік апельсиновий - 65 мл
  • Цукор (+ 2 ст.л. для заливки) - 100 г
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Сік лимонний - 0.5 ч. л.
  • Ванілін
  • Вишня - 2 стак.
  • Йогурт (натуральний) - 250 мл
  • Чорниця - 1 стак.

Час приготування: 60 хвилин


Кількість порцій: 8

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
3590.2 ккал

белкі48.5
р

жири185.2
р

вуглеводи407.1
р

Порції

     

ккал
448.8 ккал


белкі6.1
г

жири23.2
р

вуглеводи50.9
р

100 г страви

     

ккал
221.6 ккал

белкі3
г

жири11.4
р

вуглеводи25.1
г


 

Рецепт «Вишневий пиріг з» Мартіні «і чорницею»:

Борошно, сіль, розпушувач і мускать змішати і розділити на три частини.
Апельсиновий сік і вермут смішать180
г олії збити з цукром

По одному вбити яйця, ванілін і цедру.

Потім втрутити одну з трьох частин борошняну суміш, додати половину соку з вермутом, вимісити, потім другу частину борошна, сік з вермутом, потім третю частину борошна, вимісити однорідне тісто.

Тісто викласти у форму, зверху засипати вишнею і випікати в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці 20 хвилин.


Потім пиріг дістати, полити 20 г розтопленого масла і присипати 2 ст. л. цукру і поставити назад випікати ще 20 хвилин при 170 градусах.

Для заливки йогурт змішати з 2 ст. л. цукру до зникнення крупинок.
Готовий пиріг трохи охолодити, залити заливкою і зверху присипати 1 склянкою чорниці. Охолодити при кімнатній температурі і прибрати в холодильник для просочення на ніч.

Ось такий пиріжок у розрізі, дуже смачний, ніжний і ароматний.

Бажаю приємного чаювання!

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND