Гарбузовий пиріг

Начебто нічого особливого, але виявився дуже смачним. З чаєм або молоком просто супер!

Інгредієнти для «Гарбузовий пиріг»:

  • Гарбуз (натертий) - 0,5 л
  • Олія рослинна - 4 ст. л.
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Цукор - 1 стак.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Дріжджі (свіжі) - 25 г
  • Борошно пшеничне/Борошно (скільки візьме тісто)
  • Мак (кондитерський) - 2 ст. л.
  • Горіхи (будь-які) - 1 ст. л.

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
2015.9 ккал


белкі39
г

жири93.4
р

вуглеводи253.8
р

100 г страви

     

ккал
411.4 ккал

белкі8
г

жири19.1
г


вуглеводи51.8
р

 

Рецепт «Гарбузовий пиріг»:

Ось такі продукти нам знадобляться. Тут немає тільки маку, тому що я вирішила використовувати його в останній момент.

Гарбуз натерти на дрібній терці і проварити на слабкому вогні. Остудити.

У тепле гарбузове пюре додати масло, яйця, сіль і цукор. Добре перемішати.

Розкришити дріжджі.

По частинах всинати борошно, кожен раз перемішуючи, поки не вийде м'яке, податливе тісто.


Покласти тісто в каструлю, накрити рушником і прибрати в тепле місце. Тісто має збільшитися в обсязі в 2 рази.

Готове тісто викласти на стіл, злегка обміняти і розділити на 4 частини. Розкатати одну частину в коло і покласти на змащений жиром противень.

Змастити розм'якшеним маслом і посипати маком.

Розкатати другу частину, покласти на пиріг, змастити маслом і посипати горіхами. Потім розкатати третю частину, укласти на пиріг, змастити маслом і посипати маком. Четверту частину розкатати і покласти на пиріг.

Зробити надрізи від центру, але не доходячи трохи до країв пирога.


Кожен трикутник вивернути вниз на себе і потім від себе до центру пирога. Надати пирогу акуратну форму.

Поставити в духовку, нагріту до 200 * С. Хвилин через 10 температуру знизити до 180 * С. Випікати до готовності. У мене він пекся десь хвилин 30-35. Приємного чаювання!!!

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND