М'які, ароматні булки за старим перевіреним рецептом! Так завжди готувала моя свекруха, тепер і я пеку тільки так.
Інгредієнти для «Булочки з яблучним джемом»:
- Дріжджі (свіжі) - 25 г
- Цукор (у тісто і 2 ст.л. в їжу) - 1/3 стак.
- Яйце куряче (2 в тісто і 1 для змащування) - 3 шт
- Маргарін - 50 г
- Молоко (свіже або сироватка) - 1 стак.
- Кефір (можна сметану) - 1/3 стак.
- Борошно пшеничне/Борошно (дивитися по консистенції) - 4 стак.
- Джем - 1 стак.
- Крохмаль - 1 ч. л.
- Ваніль (у тісто)
- Сіль (у тісто - тріска)
- Вода (тепла, кип'яченая) - 1/3 стак.
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі113 |
жири59.8 |
вуглеводи1027.8 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі5 |
жири2.6 |
вуглеводи45.5 |
Рецепт «Булочки з яблучним джемом»:
У тепле молоко додати дріжджі. Розчинити. Додати кефір, 2 яйця, розтоплений маргарин, цукор, сіль і ваніль. Додати поступово просіяне борошно. Вимісити м'яке, еластичне тісто. Залишити на 2 години і зробити пару обмінок.
Тепер займемося джемом [i] (я його готую сама за цим рецептом: https://www.povarenok.ru/recipes/show/48855/) [/i]
додати крохмаль (щоб при випіканні начинка не витікала) і добре перемішати,
розділити тісто на кульки і добре «» викотати «»,
накрити кульки, щоб не підсихали. Берем один, раскатываем, кладем начинку (примерно 1 ч.л.) и делаем надрезы,
продіваємо один край в інший,
викладаємо булочки на противір
і залишаємо на 20 хв. для розстійки.
На фото видно, як добре вони підходять. Змастити яйцем і відправити в добре нагріту духовку 190 град. на 40 хв.
Тим часом 2 ст.л. цукру додати у воду, добре перемішати до розчинення. Коли булки дістали з духовки, добре промазати або сбрызнуть цією солодкою водичкою. Накрити рушником і дати охолонути.
Таким чином, булочки пропаряться і довше будуть залишатися м'якими.
Тепер наливаємо молока і починаємо отримувати задоволення
!