Це абсолютно нескладний у приготуванні десерт, всі вітаміни збережені!
Інгредієнти для «Десерт з простокваші з ягодами»:
- Борошно пшеничне/Борошно (тісто) - 75 г
- Цукор (тісто - 25г, у желі - 50г) - 75 г
- Маргарін (тісто) - 30 г
- Жовток яєчний (тісто) - 1 шт
- Черешня - 500 г
- Простокваша - 400 мл
- Желатін (швидкорозчинний) - 1 пакет.
- Сік (фруктовий, або ягідний, або компот) - 200 мл
- Сироп фруктовий (або конфітюр, або варення, джем) - 2 ст. л.
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі54.8 |
жири41.6 |
вуглеводи246.9 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі4 |
жири3.1 |
вуглеводи18.2 |
Рецепт «Десерт з простокваші з ягодами»:
Борошно + цукор + маргарин + жовток = замісити тісто.
Загорнути в плівку і прибрати в холодильник на 30 хвилин.
Дістати, спекти корж.
У мультиварку пекти 10 хвилин з одного боку і 10 хвилин з іншого боку, в духовці - розігріти і випікати 15 хвилин.
Остудити корж і змастити конфітюром, я використовувала свій сироп https://www.povarenok.ru/recipes/show/57907/.
Далее корж помістити в кільце для торта для подальшого післяйного приготування, оскільки такого у мене не є..... я подальші процедури проводила в пластиковій формі відповідного розміру (пластикове відерко d = 20 см) .
Маленький пакетик помістити в форму, розкрити єгої
покласти туди корж, подальше дійство проводиться шарами в холоді.
У простоквашу додати довільну кількість цукру - у мене 50г, як любите - післящі або, навпаки, без цукру.
Желатин розчинити і додати в простоквашу (швидкорозчинний желатин 1 ст.л. на 400мл рідини) .
Хорошенько перемішати.
Я на коржі зробила ободок з ягід (можна цього і не робити) .
Залити поверх простоквашу з желатином і прибрати в холодильник для бажання приблизно на 1 годину (потрібно орієнтуватися самостійно).
Сік або компот підігріти і розчинити в ньому необхідну кількість
желатину (1/2 ст.л).
Черешні очистити від кісточок.
Я ще додала кілька ягід полуниці для аромату.
Але підійдуть абсолютно будь-які ягоди!
Коли простокваша застигла, зверху викласти ягоди, залити соком з желатином і знову поставити в холод для бажування.
Коли застигло, беремо пакетик за ручки і акуратно виймаємо з форми, перекладаємо на страву для подачі.
Звичайно
ж, можна готувати і маленькими порціями.
Порадуйте Ваших діток і інших домочадців)))!
Приємного апетиту!!!