Десерт з простокваші з ягодами

Це абсолютно нескладний у приготуванні десерт, всі вітаміни збережені!

Інгредієнти для «Десерт з простокваші з ягодами»:

  • Борошно пшеничне/Борошно (тісто) - 75 г
  • Цукор (тісто - 25г, у желі - 50г) - 75 г
  • Маргарін (тісто) - 30 г
  • Жовток яєчний (тісто) - 1 шт
  • Черешня - 500 г
  • Простокваша - 400 мл
  • Желатін (швидкорозчинний) - 1 пакет.
  • Сік (фруктовий, або ягідний, або компот) - 200 мл
  • Сироп фруктовий (або конфітюр, або варення, джем) - 2 ст. л.

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
1646.2 ккал


белкі54.8
р

жири41.6
р

вуглеводи246.9
р

100 г страви

     

ккал
121 ккал

белкі4
г

жири3.1
г


вуглеводи18.2
р

 

Рецепт «Десерт з простокваші з ягодами»:

Борошно + цукор + маргарин + жовток = замісити тісто.
Загорнути в плівку і прибрати в холодильник на 30 хвилин.
Дістати, спекти корж.
У мультиварку пекти 10 хвилин з одного боку і 10 хвилин з іншого боку, в духовці - розігріти і випікати 15 хвилин.

Остудити корж і змастити конфітюром, я використовувала свій сироп https://www.povarenok.ru/recipes/show/57907/.
Далее корж помістити в кільце для торта для подальшого післяйного приготування, оскільки такого у мене не є..... я подальші процедури проводила в пластиковій формі відповідного розміру (пластикове відерко d = 20 см) .
Маленький пакетик помістити в форму, розкрити єгої
покласти туди корж, подальше дійство проводиться шарами в холоді.

У простоквашу додати довільну кількість цукру - у мене 50г, як любите - післящі або, навпаки, без цукру.
Желатин розчинити і додати в простоквашу (швидкорозчинний желатин 1 ст.л. на 400мл рідини) .
Хорошенько перемішати.

Я на коржі зробила ободок з ягід (можна цього і не робити) .
Залити поверх простоквашу з желатином і прибрати в холодильник для бажання приблизно на 1 годину (потрібно орієнтуватися самостійно).

Сік або компот підігріти і розчинити в ньому необхідну кількість
желатину (1/2 ст.л).


Черешні очистити від кісточок.
Я ще додала кілька ягід полуниці для аромату.
Але підійдуть абсолютно будь-які ягоди!

Коли простокваша застигла, зверху викласти ягоди, залити соком з желатином і знову поставити в холод для бажування.

Коли застигло, беремо пакетик за ручки і акуратно виймаємо з форми, перекладаємо на страву для подачі.

Звичайно

ж, можна готувати і маленькими порціями.

Порадуйте Ваших діток і інших домочадців)))!

Приємного апетиту!!!

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND