М'ясо в універсальному маринаді, запечене цілим шматком. Я дуже довго шукала рецепт універсального і смачного маринаду для м'яса або птиці, шляхом проб і помилок, був знайдений саме цей. М'ясо (курка), приготоване цим способом, дуже подобається моїм близьким і друзям, тому я сміливо ділюся цим рецептом з вами! Спробуйте, дуже рекомендую!
Інгредієнти для «Запечене м'ясо в універсальному маринаді»:
- Часник (цілі зубки, розчавити ножем) - 5-6 зуб.
- Кориця (палички) - 1-2 шт
- Лимон (великий, розрізати на 8 частин) - 1 шт
- Коріандр - 1 ч. л.
- Перець чорний (і рожевий, горошком) - 1 ч.
- Лист лавровий - 3-4 шт
- Оцус (винний) - 50 мл
- Сіль (з верхи) - 3 ст. л.
- Мед (можна замінити на коричневий цукор) - 1 ст. л.
- Вода (звичайна 500 + 500 мінеральна сильно газована) - 1 л
- Свинина (цілим шматком - шия, грудинка) - 2 кг
- Олія рослинна (краще оливкова) - 2-3 ст. л.
- Гірчиця (у мене гостра) - 2-3 ст. л.
- Цибуля ріпчаста (очистити і розрізати на 8 частин) - 1 шт
Час приготування: 200 хвилин
Кількість порцій: 6
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі332.6 |
жири467.4 |
вуглеводи91 |
Порції |
|||
ккал |
белкі55.4 |
жири77.9 |
вуглеводи15.2 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі9.2 |
жири13 |
вуглеводи2.5 |
Рецепт «Запечене м'ясо в універсальному маринаді»:
Нагріти воду, додати мед, чорний перець горошком (половину), сіль, корицю і лавровий лист, довести до кипіння, варити 3-4 хв., остудити.
Додати цибулю, часник, оцет, лимон, перемішати.
Потім додати мінеральну (содову) воду і залити отриманим маринадом м'ясо. Накрити і помістити в холодильник мінімум на 24, а краще на 48 годин. Після чого дістати м'ясо і обсушити паперовим рушником.
Намазати м'ясо гірчицею, помістити в жаростійку форму, на дно якої налити трохи маринада і масло. Зверху посипати сумішшю перців і коріандра.
Накрити м'ясо кришкою (якщо у вас форма з кришкою), якщо ні, то щільно закрити фольгою. Запікати при 200 градусах 1 годину, зняти фольгу (кришку), зменшити температуру до 160 градусів і запікати ще 80 хвилин, постійно поливаючи м'ясо соком, обов'язково збережіть трохи маринада, він може вам знадобитися, щоб підливати до м'яса під час запікання.
Помістіть м'ясо на страву і наріжте порційними шматочками, полейте їх соусом, що залишився від запікання.
Приємного апетиту!
Цей рецепт - учасник акції «» Готуємо разом - кулінарний тиждень «». Обговорення приготування на форумі - http://forum.povarenok.ru/viewtopic.php?f=34&t=5325