Запечене м "ясо в універсальному маринаді

М'ясо в універсальному маринаді, запечене цілим шматком. Я дуже довго шукала рецепт універсального і смачного маринаду для м'яса або птиці, шляхом проб і помилок, був знайдений саме цей. М'ясо (курка), приготоване цим способом, дуже подобається моїм близьким і друзям, тому я сміливо ділюся цим рецептом з вами! Спробуйте, дуже рекомендую!

Інгредієнти для «Запечене м'ясо в універсальному маринаді»:

  • Часник (цілі зубки, розчавити ножем) - 5-6 зуб.
  • Кориця (палички) - 1-2 шт
  • Лимон (великий, розрізати на 8 частин) - 1 шт
  • Коріандр - 1 ч. л.
  • Перець чорний (і рожевий, горошком) - 1 ч.
  • Лист лавровий - 3-4 шт
  • Оцус (винний) - 50 мл
  • Сіль (з верхи) - 3 ст. л.
  • Мед (можна замінити на коричневий цукор) - 1 ст. л.
  • Вода (звичайна 500 + 500 мінеральна сильно газована) - 1 л
  • Свинина (цілим шматком - шия, грудинка) - 2 кг
  • Олія рослинна (краще оливкова) - 2-3 ст. л.
  • Гірчиця (у мене гостра) - 2-3 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста (очистити і розрізати на 8 частин) - 1 шт

Час приготування: 200 хвилин


Кількість порцій: 6

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
5836.9 ккал

белкі332.6
р

жири467.4
р

вуглеводи91
г

Порції

     

ккал
972.8 ккал


белкі55.4
р

жири77.9
р

вуглеводи15.2
г

100 г страви

     

ккал
162.1 ккал

белкі9.2
р

жири13
г

вуглеводи2.5
г


Рецепт «Запечене м'ясо в універсальному маринаді»:

Нагріти воду, додати мед, чорний перець горошком (половину), сіль, корицю і лавровий лист, довести до кипіння, варити 3-4 хв., остудити.
Додати цибулю, часник, оцет, лимон, перемішати.

Потім додати мінеральну (содову) воду і залити отриманим маринадом м'ясо. Накрити і помістити в холодильник мінімум на 24, а краще на 48 годин. Після чого дістати м'ясо і обсушити паперовим рушником.

Намазати м'ясо гірчицею, помістити в жаростійку форму, на дно якої налити трохи маринада і масло. Зверху посипати сумішшю перців і коріандра.

Накрити м'ясо кришкою (якщо у вас форма з кришкою), якщо ні, то щільно закрити фольгою. Запікати при 200 градусах 1 годину, зняти фольгу (кришку), зменшити температуру до 160 градусів і запікати ще 80 хвилин, постійно поливаючи м'ясо соком, обов'язково збережіть трохи маринада, він може вам знадобитися, щоб підливати до м'яса під час запікання.

Помістіть м'ясо на страву і наріжте порційними шматочками, полейте їх соусом, що залишився від запікання.


Приємного апетиту!



Цей рецепт - учасник акції «» Готуємо разом - кулінарний тиждень «». Обговорення приготування на форумі - http://forum.povarenok.ru/viewtopic.php?f=34&t=5325

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND