«Зефірні» пироженки

Зефір тут тільки в назві. Знайшла цей рецепт у журналі «Готуємо з шеф кухарем». Десерт виходить дуже ніжний і повітряний.

Інгредієнти для «» Зефірні «пироженки»:

  • Сік лимонний (потрібен при солодких ягодах) - 1 ч. л.
  • Желатін - 1 ст. л.
  • Білок яєчний - 10 шт
  • Цукор - 1 стак.
  • Малина (300 р. заморозити; 100 м. начинка прикраса) - 400 г

Час приготування: 40 хвилин


Кількість порцій: 10

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
1271.1 ккал

белкі48.5
р

жири2.1
г

вуглеводи262.9
р

Порції

     

ккал
127.1 ккал


белки
4.9 р

жири0.2
р

вуглеводи26.3
г

100 г страви

     

ккал
141.2 ккал

белкі5.4
р

жири0.2
р

вуглеводи29.2
г


 

Рецепт «» Зефірні «пироженки»:

Почався сезон малини, і цей десерт попався якомога кстати.
300 р. малини прибрати в морозилку і заморозити. Я це робила на ночь.

100 р. залишити для начинки і прикраси.

Малину розморозити.

Звичайно, звучить як маразм, але ці рухи нам потрібні, щоб, по-перше, виділився сік. А по-друге, так легше протирати через сито. Ну це я так думаю.

Взагалі в оригіналі написано було - пюре проварити до загустіння, а желатин залити водою. Чесне слово я не розумію, навіщо одну воду випарювати втрачаючи час і вітаміни, а іншу потім додавати. Тому я роблю по іншому.

У склянку покласти желатин і залити соком від малини на 1/2 склянки. Якщо хтось любить більш щільну текстуру, то збільште желатин до 2 ст. л.

Малину протерти через сито.

У пюре додати цукор і уварити до густоти. Так як ми вилили сік в желатин, то на це у мене пішло 5 хв. Жмих

не вкидаємо, він нам ще знадобиться.

Минуло 30 хв і наш желатин набух. Тепер поставити його на 10 сек у мікрохвильовку. Ретельно розмішуємо. Желатін повинен повністю розчинитися.


Охолоджені білки взбити в міцну піну, додати малинове пюре, сік лимона і продовжуючи підносити, влити желатин. Збивати ще 3-5 хв., до утворення пишної маси.

Розкласти желейну масу за формочками на 1/2. Покласти свіжу малину і заповнити до верху. Прикрасити малиною.
Ставимо в холодильник на 2-3 години.
Для того щоб витягти пироженки з форми, я на кілька секунд опустила їх у гарячу воду.

Ось такий десерт вийшов у розрізі.

Тепер повернемося до наших залишків, які не увійшли в пироженки.

До жовтків я додала молоко, розтоплене вершкове масло, посолила. І в мене вийшла ось така яєчня в духовці.

Поки наша яєчня запікається, ставимо воду в каструльці, додаємо цукор, доводимо до кипіння і кладемо наш малиновий макуха. Доводимо до кипіння і вимикаємо. Наш компотик готовий.


І ще, з цієї основи можна приготувати десерт в мікрохвильовці - Плавучі острова.
http://w ww.povarenok.ru/reci pes/show/74974/

Острів у розрізі.

До речі цей десерт можна готувати і з інших ягід по сезону.

ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND