Міндально-кунжутне печиво

Mandorla sesamo biscotti. Іншими словами, мигдально-кунжутне печиво. Дуже просте і легке в приготуванні італійське печиво. Печиво виходить з легким відтінком ванілі і прянощів, саме мартіні дає такий чудовий аромат. Це печиво дуже популярне в Італії. Дякую за рецепт італійському кухареві Sonia Peronaci

Інгредієнти для «Мигдально-кунжутне печиво»:

  • Борошно пшеничне/Борошно
  • Кунжут - 50 г
  • Олія оливкова - 0,5 стак.
  • Міндаль - 100 г
  • Цукор коричневий - 100 г
  • Мартіні - 150 мл
  • Дріжджі (швидкодіючі) - 1 ч. л.
  • Шоколад молочний/Шоколад (для прикраси)

Час приготування: 30 хвилин


Кількість порцій: 5

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
1543 ккал

белкі28.3
р

жири82.1
г

вуглеводи144.8
р

Порції

     

ккал
308.6 ккал


белки
5.7 р

жири16.4
р

вуглеводи29
г

100 г страви

     

ккал
376.3 ккал

белки
6.9 р

жири20
г

вуглеводи35.3
г


 

Рецепт «Мигдально-кунжутне печиво»:

Отже, наші інгредієнти, не вистачає тільки борошна

Для початку необхідно почистити мигдаль від лушпиння, для цього вскип'ятимо воду в каструлі і додамо горіхи. Горіхи повинні кипіти у воді кілька хвилин, після чого дати охолонути. Воду з-під горіхів (вона пофарбується в темно-коричневий колір) не зливати, очищені горішки необхідно покласти назад у воду, для того щоб горіхи підфарбувалися, хвилин на 15.

Тепер завантажуємо мигдаль у блендер. Якщо мигдаль не сильно пофарбувався, можна додати какао, збиваємо до дрібної крихти.

Приготуємо тісто. У миску кладемо всі інгредієнти: кунжут, мелений мигдаль, оливкова олія, цукор, дріжджі, борошно.


Тонким струменем вливаємо мартіні. Замісити руками тісто.

Муки додаємо стільки, поки тісто не стане еластичним і не прилипатиме до рук. Накриємо тісто плівкою і залишимо його підходити на 30 хв.

Після того, як тісто підійшло, розкатати його і вирізати печиво різної форми.
Порада: якщо ви любите хрустке печиво, як крекер, розкатайте тісто потоньше, якщо ж ви любите ніжне і м'яке печиво, то товщина тесту повинна бути не менше 1 см. Солодкоїжкам раджу покласти всередину печива дольку шоколаду.
Викласти печиво на пергамент і випікати в духовці при температурі 180 градусів протягом 10 хвилин

Печиво потрібно діставати з духовки, як тільки воно стане злегка коричневого кольору. Трохи посипати цукровою пудрою, я прикрасила печиво розтопленим шоколадом.
Печиво виходить не приторно солодким, а дуже смачним, ніжним і таким ароматним - дуже незвичайне.
Запрошую до чаю!

 


COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND