Mandorla sesamo biscotti. Іншими словами, мигдально-кунжутне печиво. Дуже просте і легке в приготуванні італійське печиво. Печиво виходить з легким відтінком ванілі і прянощів, саме мартіні дає такий чудовий аромат. Це печиво дуже популярне в Італії. Дякую за рецепт італійському кухареві Sonia Peronaci
Інгредієнти для «Мигдально-кунжутне печиво»:
- Борошно пшеничне/Борошно
- Кунжут - 50 г
- Олія оливкова - 0,5 стак.
- Міндаль - 100 г
- Цукор коричневий - 100 г
- Мартіні - 150 мл
- Дріжджі (швидкодіючі) - 1 ч. л.
- Шоколад молочний/Шоколад (для прикраси)
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 5
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі28.3 |
жири82.1 |
вуглеводи144.8 |
Порції |
|||
ккал |
белки |
жири16.4 |
вуглеводи29 |
100 г страви |
|||
ккал |
белки |
жири20 |
вуглеводи35.3 |
Рецепт «Мигдально-кунжутне печиво»:
Отже, наші інгредієнти, не вистачає тільки борошна
Для початку необхідно почистити мигдаль від лушпиння, для цього вскип'ятимо воду в каструлі і додамо горіхи. Горіхи повинні кипіти у воді кілька хвилин, після чого дати охолонути. Воду з-під горіхів (вона пофарбується в темно-коричневий колір) не зливати, очищені горішки необхідно покласти назад у воду, для того щоб горіхи підфарбувалися, хвилин на 15.
Тепер завантажуємо мигдаль у блендер. Якщо мигдаль не сильно пофарбувався, можна додати какао, збиваємо до дрібної крихти.
Приготуємо тісто. У миску кладемо всі інгредієнти: кунжут, мелений мигдаль, оливкова олія, цукор, дріжджі, борошно.
Тонким струменем вливаємо мартіні. Замісити руками тісто.
Муки додаємо стільки, поки тісто не стане еластичним і не прилипатиме до рук. Накриємо тісто плівкою і залишимо його підходити на 30 хв.
Після того, як тісто підійшло, розкатати його і вирізати печиво різної форми.
Порада: якщо ви любите хрустке печиво, як крекер, розкатайте тісто потоньше, якщо ж ви любите ніжне і м'яке печиво, то товщина тесту повинна бути не менше 1 см. Солодкоїжкам раджу покласти всередину печива дольку шоколаду.
Викласти печиво на пергамент і випікати в духовці при температурі 180 градусів протягом 10 хвилин
Печиво потрібно діставати з духовки, як тільки воно стане злегка коричневого кольору. Трохи посипати цукровою пудрою, я прикрасила печиво розтопленим шоколадом.
Печиво виходить не приторно солодким, а дуже смачним, ніжним і таким ароматним - дуже незвичайне.
Запрошую до чаю!