Мариновані зелені помідори швидкого приготування в каструлі

Зелені помідори швидкого приготування - найсмачніші рецепти малосольних помідор

Вітаю, шановні читачі! Я, як і багато господинь, із задоволенням марину не встигли дозріти томати на зиму. Виходять вони просто пальчики оближеш, подобаються і мені самій і рідним. Ось тільки мої домашні не бажають довго чекати, поки томати в банках будуть повністю готові. Тому я готую зелені помідори швидкого приготування. Їх можна подавати до столу вже через кілька годин або пару днів.


Зелені або бурі томати можна приготувати солоними, з легкою кислинкою або з солодкуватим присмаком. А якщо додасте пару стручків гіркого перцю або хрін, виходить чудова гостра закуска!


Страви готуються вони дуже швидко, без закатки в банки. Для приготування найзручніше використовувати каструлю або глибоку миску. А якщо порізати томати некрупними шматочками, засолка займе всього кілька годин. Але навіть цілі помідори будуть готові через 1-2 дні.

Рецепт швидкого приготування малосольних зелених помідор з часником і зеленню без закатки

Цей традиційний варіант завжди дає незмінно відмінний результат. Всього добу і смачні солоні помідорчики вже на вашому столі! Якщо вам подобається різноманітність і пікантні нотки, поекспериментуйте із зеленню.

Для приготування знадобляться:

  • 1 кг зелених помідор;
  • 1 перець солодкий або гострий за смаком;
  • 8 зубчиків часнику;
  • 50 мл соняшникової олії;
  • 1 ст.л. з гіркою солі;
  • 2-3 ст.л. цукру;
  • 50 мл 9% оцту;
  • петрушка або кріп.

Як приготувати:

1. Помідори помийте, виріжте плодоніжки. Наріжте шматочками довільного розміру, краще не великими. Різані томати складіть у глибоку миску.

2. Видаліть насіння з перцю, наріжте невеликими шматками. Відправте до помідорів.

3. Часник очистіть, розчавіть ножем на дошці і дрібно нарубите. Додайте до миски. Всиньте сіль з цукром, влийте олію та оцет. Ретельно перемішайте.

4. Дрібно порубите зелень. Засипайте в миску з овочами і перемішайте. Залиште в маринаді при кімнатній температурі на 30-40 хвилин.


СТАТТІ ЗА ТЕМОЮ:

По закінченні цього часу ще раз ретельно перемішайте, перекладіть у щільно закривається посуд. Закрийте кришку і поставте в холодильник не менш ніж на добу. Протягом цього часу кілька разів перемішайте.

А якщо хочете зберегти томати на зиму, до мене є кілька перевірених рецептів. Покрокові рецепти дивіться в окремій статті.

Зелені помідори по-корейськи в солодко-гострому соусі - найсмачніший рецепт

Приготовані за цим рецептом зелені або бурі томати - смачна страва. Подати їх можна як самостійну закуску або оригінальний овочевий гарнір до смаженої курки. Оцінять їхні любителі гострих кушань і шанувальники насичених смаків і ароматів східної кухні.

Необхідні продукти:

  • 1 кг помідорів;
  • 1 морква;
  • 8 зубчиків часнику;
  • 1 цибулина;
  • 1 ст.л. солі;
  • 2 ст.л. цукру;
  • 1/2 або цілий гострий перець (за смаком);
  • 2 ч. л. молотого коріандра;
  • 5-1 ч. л. насіння коріандра;
  • 7-8 ст.л. рослинно олії;
  • 2 ст.л. оцту
  • 1 пучок зелені - петрушка, коріандр або інша за смаком.

Порядок дій:

1. Моркву наріжте соломкою або натріть на спеціальній терці для моркви по-корейськи. Викладіть у миску, додайте солі 0,5 ст.л. солі та 1 ст.л. цукру. Для м'якості трохи пам'ятайте.

2. Наріжте тонкими кружечками помідори. Відправте в миску до моркви, перемішайте.

3. На овочі висипте гіркою частину солі та цукру, мелений коріандр. Дрібно порубите часник і викладіть зверху. Не перемішуйте.

4. Розігріть у сковороді олію. Наріжте півкільцями цибулю і обсмажте до золотистого кольору.


5. Додайте тонко нарізаний гіркий перець і насіння коріандру. Оскаржуйте ще близько хвилини, поки коріандр не дасть характерний аромат.

6. Гарячу заправку зі сковороди вилийте на гірку спецій. Залийте все оцтом, присипте дрібно порубану зелень. Ретельно перемішайте.

7. Накрийте так, щоб кришка входила в миску і лягала безпосередньо на овочі. Встановіть на кришку не дуже важкий вантаж. Посуд помістіть у холодильник на термін від 12 годин до доби. Готову страву подавайте як гостру закуску.

Замість гіркого перцю рекомендую спробувати засолити з гірчицею або з хреном. Вийде цікава пікантна закуска.

Малосольні зелені помідори швидкого приготування шматочками без оцту

Квашені зелені томати відмінний варіант, коли потрібно приготувати їх дуже швидко. Поєднання з солодким болгарським перцем надає закусці дійсно неповторний смак. Він стане тільки насиченішим, якщо витримати салат кілька годин або навіть днів у холодильнику.


Щоб приготувати візьміть:

  • 22 зелених помідори;
  • 14 шт болгарського перцю;
  • 1 гіркий перець;
  • 70 г часнику;
  • 2 ст.л. цукру;
  • 200 мл рослинної олії;
  • зелень, сіль до смаку.

Покроковий рецепт з фото:

1. Розріжте і очистіть від насіння солодкий перець. Пропустіть його через м'ясорубку, відставте посуд убік. Подібно вчиніть з часником і гірким перцем, їх можете змішати.

2. Розріжте томати навпіл і нашинкуйте тонкими дольками або напівкільцями. Відправте в глибоку миску. Присипте цукром і сіллю, зверху додайте часник і гіркий перець, дрібно нарубану зелень. Залийте маслом та перемішайте.

Додайте болгарський перець і знову ретельно перемішайте. Подавати салат можете відразу або, закривши щільною кришкою, відправити в холодильник. Зберігається він до 10 діб.

Як замаринувати фаршировані зелені помідори грузинською в каструлі?

Така закуска знайшла безліч шанувальників завдяки пікантному, помірно гострому смаку і насиченому аромату. Варіантів приготування безліч, найвідоміші з них «по-грузинськи» або «вірменчики». Цей рецепт хороший ще й своєю простотою. Якщо хочете скоротити час приготування, їх достатньо просто наколоти виделкою, а начинку разом з іншими інгредієнтами відправити в каструлю.

Інгредієнти:

  • 2,5 кг зелених томатів;
  • 1 пучок селери;
  • 200 г часнику;
  • 2-3 солодких перці;
  • 1 пучок укропу;
  • 1 пучок петрушки;
  • 2 цибулини;
  • 2,5 літра кип'яченої води для розсолу;
  • 7,5 ст.л. цукру;
  • 5 ст.л. солі;
  • 250 г 9% -ного оцту.

Як засолити:

1. Помийте томати і зробіть на кожному 2 надріза хрест-накрест. Надрізайте томати з боку протилежної плодоніжці, практично до кінця, але так, щоб четвертинки не розпалися.


2. Візьміть каструлю об'ємом 4,5-5 л. На дно покладіть 0,5 пучка нарізаного досить крупно селера. Наріжте кільцями цибулю і викладіть поверх селера. Додайте половинку болгарського перцю і 3-4 дрібно нарізаних зубчики часнику.

3. Подрібніть солодкий перець і часник, гіркий перець і зелень. Нафаршируйте каждый помидор полученной начинкой. Щільно покладіть в каструлю розрізами вгору. Викладіть решту селера.

4. В іншу каструлю вилийте 2,5 л окропу, присипте сіль і цукор, додайте оцет. Ретельно перемішайте, щоб сіль і цукор розчинилися. Залиште до повного остигання.

Залийте остиглим розсолом помідори, злегка утрамбуйте. Щільно закрийте кришкою і помістіть у холодильник на дві доби.

Мариновані зелені помідори з морквою і оцтом швидкого приготування

Спробуйте замаринувати незрілі томати з морквиною за цим відео-рецептом. Ваші домашні та гості гідно оцінять це оригінальне поєднання смаків. До того ж, яскрава закуска стане окрасою для будь-якого столу. І найголовніше - для їжі вона буде готова буквально наступного дня.


Готуйте і їжте із задоволенням, діліться вподобаними рецептами з близькими і друзями в соціальних мережах. Приємного апетиту і до швидкої зустрічі на нових сторінках мого блогу.

Рецепти зелених помідор швидкого приготування Якщо на городі залишилися недозрілі томати, можна використовувати овочі для приготування смачної закуски. Відомо безліч рецептів швидкого приготування зелених помідорів: овочі маринують, солять, фарширують часником і спеціями, консервують без стерилізації з солодким перцем або гірчицею.

При цьому можна з томатів не тільки заготовити смачну заготовку, а й зберегти всю корисність продукту, яка втрачається при тривалій термічній обробці.

Гостра закуска з зелених помідорів

Як швидко і смачно замаринувати зелені помідори швидкого приготування, витративши всього 10 хвилин?

Беремо такі продукти:

  • Помідори - 1 кг
  • Головки часнику - 2 шт.
  • Стручки гіркого перцю - 1 шт.
  • Оцус - 50 мл
  • Сіль - 30 г
  • Олія соняшникова - 1 ст.л.

Закуска з зелених помідор

Засікайте час і приступимо:

  1. Підготувати помідори «молочної зрілості», визначити які можна за білуватим кольором плодів. Вимити томати, видалити плодоніжки. Підсушити овочі і нарізати дольками.

Увага! Для заготівлі можна взяти не тільки зелені помідорчики, а й додати бурі.

  1. Очистити зубчики часнику і перебити блендером.
  2. Стручковий перець сповснути водою, нарізати шматочками і також подрібнити в блендері.

Увага! Щоб зробити закуску менш гострою, насіння з перцю вичистити.

  1. Подрібнені помідори скласти в глибоку ємність і змішати з часником, стручковим перцем. Додати в закуску оцет, масло і сіль, добре розмішати. Залишити овочі пустити сік на 15-30 хвилин.
  2. Утрамбувати заготовку в скляні банки. Сік, що утворився, перелити в банки. Якщо рідини в банку недостатньо, додати холодну кип'ячену воду. Добре струсити ємності з недозрілими томатами. Спробувати розсол на смак, при необхідності додати трохи солі.
  3. Закрити банки капроновими кришками і прибрати в холодне місце. Дегустувати гостру закуску можна вже на наступну добу, здобривши оливковою олією і присипавши зеленню.

Малосольні зелені помідори в каструлі

Малосольні зелені томати - одна з найсмачніших заготовок. Завдяки тому, що готуються овочі швидко, смак закуски виходить не таким кислим, як при сквашуванні. Вибирати для заготівлі потрібно дрібні томати, щоб вони встигли просолитися за добу. Пікантне частування відмінно підійде, як для святкового столу, так і на буденний обід.

  • Томати - 2 кг
  • Сіль - 1,5 ст.л.
  • Цукор - 3 ст.л.
  • Вода - 1,5 л
  • Оцус - 1 ст.л.
  • Зубчики часнику - 3 шт.
  • Стручки гіркого перцю.
  • Пучки зелені укропу - 1 шт.
  • Мелений перець чорний - за смаком

Процес приготування малосольної закуски:

  1. У холодній кип'яченій воді розчинити сіль, цукор, додати оцет.
  2. Помідори добре помити, зняти плодоніжки і підсушити плоди.

Увага! Перед заготівлею зелені томати проколоти в декількох місцях і занурити в холодну воду на півгодини. Таким чином, можна позбутися від нітратів в овочах і прискорити процес засолки.

  1. Зубчики часнику почистити, пропустити через прес. Зелень сповіснути і підсушити.
  2. На дно чистої і сухої каструлі покласти частину зелені і подрібнений часник. Щільно укласти в посуд томати, колічки стручкового перцю. Поперчити заготовку і прикрити залишилася зеленню.
  3. Залити томати холодним розсолом. Закрити тару кришкою і поставити в холодильник.

Увага! Рассол повинен повністю покривати помідори.

  1. Готова закуска буде на наступну добу.

Помідори швидкого приготування в пакунку

Найшвидший рецепт заготівлі томатів підійде навіть для святкового столу. Готуються помідори з часником і кропом настільки просто, що стануть улюбленим ласощами багатьох господарок.

  • Томати - 1 кг
  • Зелень кропу, петрушки - 2 пучки.
  • Головки часнику - 3 шт.
  • Сіль - 1 ст.л.
  • Цукровий пісок - 1 ч. л.
  • Стручки червоного перцю - 1 шт.

Процес приготування швидкої закуски

  1. Підготувати томати: помити, осушити, зрізати плодоніжки разом з місцем кріплення, вичистити м'якоть.
  2. Зелень сповснути, добре висушити і порізати. Перець подрібнити разом з насінням. Зубчики часнику очистити від лушпиння, ополоснути і нарізати тонкими платівками. Змішати підготовлені інгредієнти в мисці.
  3. Розпочати томати сумішшю з перцю, зелені та часнику
  4. Акуратно розкласти помідори на тарілці. Засипати овочі цукром і сіллю. Помістити заготовку в пакет або обернути харчовою плівкою. Пакет міцно зав'язати і злегка струсити, щоб розподілити спеції рівномірно.
  5. Засолка буде готова на четверту добу.

Швидкозоленні помідори з гірчицею і хреном

Незвичайний рецепт солоних зелених помідорів з хреном і гірчицею порадує не тільки швидким приготуванням, а й неперевершеними смаковими якостями.

  • Томати - 2 кг
  • Цукровий пісок - 4 ст.л.
  • Сіль - 4 ст.л.
  • Гірчиця суха - 4 ст.л.
  • Вода - 4 л
  • Парасольки укропу - 4 шт.
  • Листя хріна - 2 шт.
  • Перчик гострий - 2 шт.
  • Горошини запашного перцю - 6 шт.

Алгоритм приготування солоних томатів

  1. Для заготівлі підготувати ретельно вимиті і підсушені томати без плодоніжок. Навколоти помідори виделкою або зубочисткою для більш швидкої засолки. Перець порізати кружечками, часник очистити і нарізати слайсами. Листя хріна помити і порвати руками.
  2. Заготовити холодний розсол, додавши в очищену кип'ячену воду сіль, гірчицю і цукор.
  3. У ємність для засалювання покласти шарами зелень, томати, часник і перець. Залити все розсолом. Поверх томатів покласти тарілку і поставити гніт.

При кімнатній температурі просалюються овочі за 4 дні. Після цього помідори можна розкласти по банках і винести на холод, закривши тару капроновими кришками.

Мариновані помідорчики

Класичний рецепт маринованої закуски швидкого приготування з зелених помідорів передбачає використання часнику, який додасть заготівлі ароматність і легку гостринку.

  • Помідори - 1 кг
  • Зубчики часнику - 10 шт.
  • Морква - 2 шт.
  • Пучок петрушки - 1 шт.
  • Гострий перчик - 1 шт.
  • Вода - 600 мл
  • Сіль - 30 г
  • Цукор - 50 г
  • Сушений кріп - 1 ч.л.

Процес приготування маринованої закуски

  1. Помідори помити прохолодною водою, підсушити і порізати невеликими дольками.
  2. Часник відокремити від лушпиння, нарізати прозорими платівками.
  3. Моркву очистити, промити і натерти на терці з великими зубцями.
  4. Свіжу зелень ополоснути водою, обсушити і подрібнити ножем.
  5. Підготовлені інгредієнти (помідори, часник, зелень і морквину) скласти шарами в стерильні банки. Останнім шаром покласти подрібнений кільцями перець чилі.
  6. Окремо підготувати розсол. Для цього у воді розчинити сіль, цукровий пісок. Вскип'ятити рідину, проварити до повного розчинення сипучих інгредієнтів. В кінці додати сушений кріп.
  7. У банки з овочами влити киплячим розсолом. Прикрити ємності кришками і залишити на добу.

Після закінчення часу можна подавати готову закуску до столу.

Швидкі томати на зиму без стерилізації

Законсервувати мариновані зелені помідори на зиму без стерилізації не складе труднощів, якщо скористатися цим рецептом. Овочі виходять солодкуватими на смак, завдяки використанню болгарського перцю, хрусткими і ароматними. Для додаткової гостроти можна додати в кожну баночку кружечок перцю чилі.

  • Томати - 1,5 кг
  • Перець болгарський - 0,3 кг
  • Вода - 1 л
  • Цукор - 4 ст.л.
  • Сіль - 3 ч. л.
  • Оцус - 100 г.

Алгоритм заготівлі зелених томатів на зиму наступний:

  1. Підготувати помиті і підсушені томати без плодоніжок.
  2. Болгарський перець відокремити від насіння і «хвостика», сповснути і нарізати ломтиками.
  3. Скласти овочі в стерильні банки.
  4. Вскип'ятити в чайнику воду.
  5. Окропом залити овочі, залишити на 20 хвилин. Воду злити і

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND