Башточки з овочів з сиром

Башточки з баклажан, помідор, перцю болгарського і сиру запікаються в духовці. Простий рецепт з журналу з моїми змінами. Можна подавати як окремо страву або на гарнір.

Інгредієнти для «Башточки з овочів з сиром»:

  • Баклажан (середній, довгий) - 2 шт
  • Помідор (середній) - 5 шт
  • Перець болгарський - 4 шт
  • Сир твердий - 150-200 г
  • Майонез - 2 ст. л.
  • Олія рослинна (для смаження)

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
767.7 ккал


белкі43.4
р

жири28.5
р

вуглеводи382.7
р

100 г страви

     

ккал
43.1 ккал

белкі2.4
р

жири1.6
р


вуглеводи21.5
г

 

Рецепт «Башточки з овочів з сиром»:

Баклажани нарізати кружечками, посипати сіллю, дати постояти 30 хвилин, щоб виступив сік. Промити їх холодною водою, можна віджати. Помідори нарізати кружечками, перець кілечками. Сир натерти на велику терку.
Баклажани обсмажити на олії з двох боків до золотистої корочки, посолити.
Форму або глибоку сковороду змастити рослинним маслом. Викласти в неї шар обсмажених баклажан.

Зверху на кожен гурток баклажана покласти гурток помідора.

На кожен гурток помідора покласти колечко перцю.

У колічки перцю насипати тертий сир.

Знову покласти шар баклажан, помідор, перець, сир. На них ще баклажан, помідор, змастити майонезом, перець, сир.


Запікати 25 хвилин у духовці при 180-200 градусах. Якщо форма керамічна або скляна, то ставити в холодну духовку, а потім вже включати. Такі виходять запечені башточки.

Подавати можна як окрему страву або на гарнір.

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND